Vapaji i suze u Kabulu: Žene plaču zbog zabrane studiranja u Avganistanu

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396

TALIBANSKE snage bezbednosti u glavnom gradu Avganistana u sredu su sprovele zabranu visokog obrazovanja za žene blokirajući im pristup univerzitetima, a video snimak koji se pojavio prikazuje žene kako plaču i teše jedna drugu ispred jednog kampusa u Kabulu.​

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1184711/avganistan-zabrana-studiranja-zene-talibani-kabul

Avganistanci uvode nova pravila. Da li bi nesto ovako trebali uvesti u Srbiji. Kakva su razmisljanja o ovoj temi?

TALIBANSKE snage bezbednosti u glavnom gradu Avganistana u sredu su sprovele zabranu visokog obrazovanja za žene blokirajući im pristup univerzitetima, a video snimak koji se pojavio prikazuje žene kako plaču i teše jedna drugu ispred jednog kampusa u Kabulu.​

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1184711/avganistan-zabrana-studiranja-zene-talibani-kabul

Avganistanci uvode nova pravila. Da li bi nesto ovako trebali uvesti u Srbiji. Kakva su razmisljanja o ovoj temi?
Strasno kako neko moze da se vrati u 18 vek.

Ima ovde kod nas puno bolesnih ženomrzaca i osoba sa kompleksima malog đokice koji bi to rado sproveli i u Srbiji.

Normalan IQ je od 90 nagore, prema tome nisi ni upucen ni kadar da dajes takve procene, a najcesce je to samostalna volja samih tih osoba (devojaka).
znas kako za vecinu kompleksnih zanimanja je potreban odgovarajuci iq, a sa iq 83 americka vojska te ne prima, a njima treba topovskog mesa, dok sa 83 u srbiji te primaju na fakultet. cisto da uzmu para od sirotinje.

znas kako za vecinu kompleksnih zanimanja je potreban odgovarajuci iq, a sa iq 83 americka vojska te ne prima, a njima treba topovskog mesa, dok sa 83 u srbiji te primaju na fakultet. cisto da uzmu para od sirotinje.
Sa 83 IQ pitanje je da li te i u prvi razred upisu, za to postoje specijalne skole, ja mislim da je tako jos uvek.

Prema tome, niko sa IQ manjim od 90 od pocetka ne moze da ide ni u redovnu skolu a kamoli na faks.

I kakve veze ima IQ sa ovom temom?

Нема секирације, у Србији могу да купе дипломе а да и не виде универзитет.
Pisemo o drzavnom univerzitetu jer je to tema, mada i o svim ostalim kako vidim.

Talibanski vladari u zemlji su dan ranije naredili ženama širom zemlje da prestanu da pohađaju privatne i javne univerzitete i to odmah i do daljnjeg. Administracija predvođena talibanima nije navela razlog za zabranu niti je reagovala na žestoku i brzu globalnu osudu iste.

Sa 83 IQ pitanje je da li te i u prvi razred upisu, za to postoje specijalne skole, ja mislim da je tako jos uvek.

Prema tome, niko sa IQ manjim od 90 od pocetka ne moze da ide ni u redovnu skolu a kamoli na faks.

I kakve veze ima IQ sa ovom temom?
mislis da prosecna osoba treba da ide na faks. Za faks treba sposobnost resavanja kompleksnih problema.

mislis da prosecna osoba treba da ide na faks. Za faks treba sposobnost resavanja kompleksnih problema.
Prosecna osoba treba da ide u cetvorogodisnju osnovnu, pa na zanat.
Talentovana deca u gimnaziju i srednju o trosku roditelja

Najbolji medju srednjoskolcima na visoko skolovanje o trosku drzave.

Mislim da treba ako zeli i ima ljubavi za to zanimanje.
Важно је да је факултетски образована.
Nije vazno svima, ali onima kojima je vazno zarad buduce profesije i karijere, naravno da treba da idu, to je njihovo pravo.

Back