VANZEMALJSKA (KOSMICKA) GEOMETRIJA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Blackaquarius

Aktivan član
Poruka
1.082
VANZEMALJSKA (KOSMICKA) GEOMETRIJA je jos uvek nezvanican naziv za tajanstvene geometrijske figure i crteze koji se nalaze u zitu, na kukuriznim poljima i slicnim kulturama ogromnih dimenzija savrseno pravilnog oblika cija se preciznost vidi samo iz vazduha. Radi se o najrazlicitijim figurama i oblicima cije poreklo i znacenje niko jos nije rastumacio. Prva takva pojava je zabelezena 1678. godine u Herdforsiru u Engleskoj, a u poslednjih dvadesetak godina javljaju se prakticno na svim kontinentima. Zanimljivo je da stabljike biljaka nisu polomljene, niti odsecene, vec su samo pravilno polozene. Iako je bilo nekoliko pokusaja da se razlicitim nacinima naprave takve figure, nijedna imitacija ni priblizno nije imala takvu preciznost. Vecina obicnih ljudi i istrazivaca slicnih fenomena smatra da se radi o tragovima koje ostavljaju vanzemaljski posetioci.

Da li verujete u to da nismo sami u kosmosu .... Kakva su vasa misljenja o svemu ovome ?
 
Licno. ne verujem u vanzemaljska bica nastanjena na drugim planetama, posebno ona koja posecuju planetu zemlju. Pojavu takvih vanzemaljaca rado vezujem za djavolju opsenu, prevaru. Ti geometrijski znaci su jako interesantna pojava obzirom da jos niko do sada nije video " pocinioce ". Ipak moramo znati da sve na zemlji ima svoj zig, znak i da je sve ima svoj smisao pa tako i tajanstveni znaci koji su ostavljeni iz nekog razloga.
 
Kosmos je zaista nepojmljivo veliki - znači vjerujem u druge oblike života - ali da li smo istovremeni i da li je izvodljivo da se sretnemo zbog ogromnih razdaljina to je već drugo...To što su južnoameričke civilizacije poznavale elementarnu geometriju mi nije neobično (na osnovu koje su mogli izraditi crteže stilizovanih božanstava)
 
Немам неки посебни став о томе... односно после свега сам дошао на то, а није да ме није занимало. Ако нистегледали, гледајте фим "Знаци" од Мела Гибсона. Филм је више психолошки него СФ.
 
Postoji jos logicnih objasnjenja. Jedno koje meni ovako deluje najrealnije je uticaj elektromagnetnih polja na floru. Ko poznaje zakone talasne mehanike zna i zasto i kako mogu da se formiraju onakvi pravilni geometrijski oblici i zasto to nije tolika mistika koliko deluje. Naravno ovo je samo jedna hipoteza, jer niko nije objasnio zasto se formiraju takva neobicna EM polja, kao ni kako tacno uticu na floru.
Daleko su zanimljiviji crtezi nadjeni u Andima, zaista ogromnih dimenzija i po ceo 1km, koji nisu geometrijske forme nego reprezentuju konkretne stvari. Po proceni datiraju iz starog doba Inka i Maja i za svo to vreme nisu unisteni zubom vremena. ;)
 
verujem da nismo jedini u svemiru. sto se tice tajanstvenih geometrijskih figura, milim da tu nema nicega sto je misticno. cak je i bila emisija na nacionalnoj geografiji gde su pokazivali kako se to pravi. neverovatno je kako je njih 5oro za svega pola noci napravilo u zitu ogromnu, geometrijski preciznu figuru. a koristili su samo stapove i konopac. i nisu ni lomili zito, ma skroz je prosto (pazi kad su davali i uputstva kako to mozete da napravite i na vasem polju...:-)) sve su odradili, cak su i snimali ti figuru iz vazduha i skroz je bila ok! mislim da to nema nikakve veze sa vanzemaljcima, a jos manje sa magnetnim poljima. naravno, uvek sam tu da me ubedite u suprotno..
 
Previše je misterija i pitanja na koja odgovore ne mogu da daju ni najsavremenija nauka i tehnologija... Stounhendž, pa piramide, pa čitah i neke geografske karte stare 11.000 godina, pa civilizacija Maja koja je koristila astronomske mape neba, pa kristalna lobanja, pa Bermudski trougao, pa kamene statue sa Uskršnjih ostrva, pa...

Sve je moguće.
 
Naravno da nismo samo u svemiru.Svemir je nepojmivo velik.Samo nasa Galaksija ima 200 milijardi zvezda, tako ne da nismo sami u svemiru nego nismo sami ni u nasoj galaksiji.

Sto se tice tih linije, tacan naziv za njih su naska linije.Te linije su u stvari crtezi raznih zivorinja, pauk, majmun itd.Mogu se videti samo iz vazduha, i to sa malo vece visine.Pitanje je sto bi "crtali" nesto sto se moze videti samo iz vazduha?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top