Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej Cranberry,ma i ja sambila poludela jer sam mislila da jako krvarim zbog izbacivanja ampule progesterona,a nisam poslusala dr iz Jevremove koja je svim zenama a ne samo meni rekla da idem sa 3x2 utrogestana i ampulu progesterona kako napreduju nedelje da razredjujem na treci,cetvrti pa peti dan sve do 4.meseca.Medjutim,ovi u klinickom centru su opet i posle mog obilnog krvarenja rekli 3x2 utrogestana bez ampula progesterona.Ja ih licno primam na svoju ruku,ipak dve bebe,a ne moze da skodi!

Oficirusa...šta reći,sem da vam svima želim svu snagu da se to prevaziđe i mala ozdravi:heart:
Ko je pitao za smokve?
Jeste-40 smokvi se poređa u teglu i zalije maslinovim uljem da ogreznu,ostave 40 dana,i onda svaki dan na prazan želudac po jedna smokva sa malo ulja...ja sam tako radila,a sad-da li mora da se čeka 40 dana ili ne,nemam pojma,u principu one ne upiju mnogo ulja,pa sam sa kašikom pored smokve i malo maslinovog zahvatala,a definitivno znači...sem onima koje piju neki metformin-ne bi smele suvo voće...

matorka, zlobnice, ne racuna se starost ploda u odnosu na pravu poslednju mecu, meni je dr izracunala datum poslednje mece, u odnosu na aspiraciju (a razlika u odnosu na pravu je svega 2 dana), tako da su mi oni izracunali termin porodjaja i nedelju u kojoj sam. ja i dalje na kontrole idem na betaniju i iskreno ici cu dok god su oni voljni da mi prate trudnocu. kod njih se osecam da sam u sigurnim rukama..... i da, meni isto muzic sve nabavlja za kucu.....:zper: ako i idemo zajedno, on sve vuce!!!!:whistling:

Cvrle, u genesisu odrade još jedan uz nakon 14 dana od pozitivne bete, i onda ideš kod kog hoćeš dr da li državnog ili privatnog po svom izboru. Da li si ti čula srculence od svog bebirona?

Poslednja izmena:
matorka, zlobnice, ne racuna se starost ploda u odnosu na pravu poslednju mecu, meni je dr izracunala datum poslednje mece, u odnosu na aspiraciju (a razlika u odnosu na pravu je svega 2 dana), tako da su mi oni izracunali termin porodjaja i nedelju u kojoj sam. ja i dalje na kontrole idem na betaniju i iskreno ici cu dok god su oni voljni da mi prate trudnocu. kod njih se osecam da sam u sigurnim rukama..... i da, meni isto muzic sve nabavlja za kucu.....:zper: ako i idemo zajedno, on sve vuce!!!!:whistling:

Pa tako je meni neki od dr kad sam bila prvi put na UZ izračunao u odnosu na aspiraciju i razlika 4.dana u odnosu na pravu.Ako gledam tako onda sam 6nedelja +3dana.Al moja dr mi nije ništa govorila. I ja nameravam da idem kod njih da mi prate trudnoću.

Padar, kod mene je jedna beba, blizanci su odustali. Kad sam po savetu dr presla na 3x1 utrogestan, te nedelje je kod blizanaca prestala srcana radnja. Mozda je to prirodna selekcija,ne bih odmah da krivim lekare, ali rekli su mi da se vratim na 3x2 (sto sam naravno i uradila). Sad, posle nedelju dana, opet kazu (ali druga dr) da pijem 3x1. Sludila sam se skroz. Nisam imala krvarenja, hvala bogu, ni iscedaka, ali sam u strahu nevidjenom da mi 3x1 ne bude malo. Osim toga, pijem samo jos Folan, a Pregnil sam prestala da dobijam 2 nedelje posle bete. Ako budem trazila trece misljenje, ima da se razbucam potpuno :)

A ti, mali cicak, ne luduj po kuci nego lezi zeno i odmaraj, koji ti je djavo? Ako nam sutra napises da si malko oprala prozore i zavese u casovima lake dokolice, doci cu licno da te tabam. Izes kucu i spremanje, nece nigde pobeci, sve ce to da te saceka. Nego ti lezi, sve 4 uvis, uzivaj i izvoljevaj :)

Draga, ja bih preporucila 3x2 utrogestana, svakako od viska glava ne boli, a od manjka moze da zaboli! CMOK

Dobro jutro moje dame!!!:D

Jos uvek lezim u krevetu, mama mi je bila nocas kod mene pa od pola 8 caskamo u krevetu... Sad nam pravi dorucak, kuvana belanca, pil.dzigerica i surutka... I malo sunke...:rumenko:
Meni bas i nije bolje, sad idem pogurena kao baba, a i bolucka me... :(

Ja bi sad sve uradila da smirim te jajnike, al ne znam kako?
Trbuhcina mi je kao lopta, od sisa do p...:lol:

Jel se vama desavalo da se preznojavate nocu? Mislim od hormona...
Ja svaku noc ustajem da se presvlacim, budem mokra skroz...

Ljubim sve moje devojke...:cmok2:

Cicak pazi se i ja sam bila kao lopta na dan bete kao 5-6 mesec trudnoce, jajnici su mi bili veliki oko 9cm a normalni su oko 3-4cm, tek negde u 3-4 mesecu trudnoce su se smirili i smanjili. Sva sam bila vazdusasta od hormona kao neka velika krofna.

Cicak pazi se i ja sam bila kao lopta na dan bete kao 5-6 mesec trudnoce, jajnici su mi bili veliki oko 9cm a normalni su oko 3-4cm, tek negde u 3-4 mesecu trudnoce su se smirili i smanjili. Sva sam bila vazdusasta od hormona kao neka velika krofna.
I moji su ogromni, 90x60mm... A bojim se da se uvecavaju jos...
Samo da me prodju bolovi i grcevi...

Rekao mi je dr da to zna da traje 7-8 nedelja, pa i duze...
Cicak nemoj da jedes dzigericu moze da sadrzi ogromnu kolicinu vit A sto nije dobro za bebe, jos ako se lepo najedes.... Ne jedi ni jetrenu pastetu ista prica
Ebi ga, ja vec pojela...
Ali izbacicu od sada... Ako je tako...
I sutra cu ih pitati za vitamine, sve devojke piju folnu, ja nista, nisu mi rekli...
Cicak, mene i dalje boli desni jajnik, jos uvek na uz se vidi da je mnogo veci a koliko je vremena proslo od stimulacije....
Sta da ti kazem, lezi i odmaraj i sve se nadamo da ce ti uskoro biti bolje :)

hvala duso...

ej Cicak dusice...pa vidim da puno toga ima kod tebe a moram da ti kazem da sam bas mislila na tebe dok me nije bilo na forumu...cuvaj se!:)
Hocu milice...
Hvala ti...
Jos uvek imam upisanu Mustelu, ako ovaj moj beban resi da bude borac i ostane, ima da mu kupim to...
Pozzz...
Pij folnu!! Treba zbog bebe da bi se nervna cev zatvorila, nema sta da pitas,mada sa zdravom ishranom unosis je dovoljno ali je svim trudnicama daju za svaki slucaj!
Sutra ujutru idem u Bg, pa cu pitati i kupiti... :-) pozzz
Cicak, ne brini, mora da boli, i mene je bolelo, jedva sam odlazila do toaleta. Preznojavanja su normalna, ja i sad, dve nedelje od transfera imam napade vrucine. Sada samo miruj, dozvoli svima da te maze i paze i uzivaj;)

hvala vam svima do neba...
Nemate pojma koliko me vase reci umire...:heart:
svi mi kazu da mi stomak raste, i ja to vidim, naduvenija sam nego juce, skroz od gore...
Ne zna od kog dana pocinje poboljsanje, jer dosad, nije mi nimalo bolje...

Hvala vam jos jednom od srca... Ljubim vas sve...

Pozdrav za sve trudilice od ponosne mame BET. 15.6.11 rodila sam devojcicu od 3450 i 52cm dugacku.Evo mali andjeo spava pored mene,covek prosto ne moze da poveruje da je prosao kroz cilj posle ovog duuugog maratona:worth:. Kad vam se nasmesi zaboravite sve ove godine mucenja.Zelim vam isto kao i meni,recima se ne moze opisati.LJubim vas:heart:

Pozdrav za sve trudilice od ponosne mame BET. 15.6.11 rodila sam devojcicu od 3450 i 52cm dugacku.Evo mali andjeo spava pored mene,covek prosto ne moze da poveruje da je prosao kroz cilj posle ovog duuugog maratona:worth:. Kad vam se nasmesi zaboravite sve ove godine mucenja.Zelim vam isto kao i meni,recima se ne moze opisati.LJubim vas:heart:

Divno, BET, divno, cestitamo!!!!! Uzivaj sa bebanom, mazi je i ljubi. Po jedan poljubac od svake tete sa foruma :)

Cvrle, u genesisu odrade još jedan uz nakon 14 dana od pozitivne bete, i onda ideš kod kog hoćeš dr da li državnog ili privatnog po svom izboru. Da li si ti čula srculence od svog bebirona?
matorka genesis je ipak privatna klinika, njihova obaveza je da odrade postupak VTO i to naplate od RZZO i to je to..... zbog toga dalje sama biras lekara kod kog ides i dalje sama placas preglede..... ne znam kakva je praksa na betaniji, ali meni je dr spominjala i expertski UZ, a to je ipak drzavna klinika, tako da bih stvarno volela da kod njih vodim celu trudnocu.... na poslednjem UZ, kad su mi se pojavile one mrlje na ulosku, sam cula otkucaje srculenceta....:heart::hej::hej::hej:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back