Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Helou zenske. Moram da ispunim mojoj miloj Ikici zelju, i da vam objavim vest da sam trudna. Iskreno cekala sam Zule da dodje iz Segedina sa debelom betom pa tek onda da kazem, ali posto se to nije dogodilo nekako sam sve odlagala. Trudnoca se dogodila prirodno, spontano i bez pokusavanja. Za nase drage trudilice koje nisu upucene, ja sam radila ICSI koji je uspeo iz prve imam sina od 18 meseci, sada sam u 16 nedelji trudnoce, kod nas je problem bio oligoastenospermia koja je varirala nekad je bila i teratospermia, ali izgleda da se stanje popravilo samo od sebe, cim je doslo do prirodne trudnoce.

ČESTITAM!!!!!
:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:
Pa, što nam nisi javila?????? Nisi dobra!!!! kao si mogla da nam ne kažeš??? Pa, vo je predivno. Da uživaš sa svojim dečkićem a i sa novom trudnoćom!!!!

Hvala cure divne ste!!! Haha Ikice cuj Pavlicak lomi rebra, ma ne verujem ti. idem najverovatnije u sredu na uzv pa cemo videti.
Zloki ne sekiraj se krvarenje ne znaci obavezno da nesto nije uredu, neke trudnice krvare vise od pola trudnoce.
Skandia beba stize oko nove godine, bar znam gde cu za docek.

Zlobnice, ne znam sta da ti savetujem, samo mogu da pretpostavim koliko se brines. Mozda nije zgoreg cuti jos necije misljenje, pa ako ti opet kazu da je sve u redu, onda ces moci da se opustis. Sve smo mi ovde u panicnom strahu, a nije ni cudo...

kao prvo milice cestitam! ovakve vesti uvek ulepsaju dan!

cranberry hvala ti sto mislis na mene:heart:

nakon sto sam danas izvozila 680 kilometara do Leskovca i nazad osecam se kao pregazena macka:(

hm, utisci...? prvo su me iznervirali jer sam cekala 2 sata na zakazan pregled a ja kao luda jurcala auto putem da stignem na vreme i krenula u 6 ujutru... da su nam bar rekli da cemo toliko cekati pa da odem negde da pijem kafu ili gricnem rostiljcic....
ali, nema veze, Stojkovic je izvadio sve fleke
sedeli smo kod njega oko 1,5h... i licno mislim da smo ga prilicno zaintrigirali svojom situacijom...
pogledao sve nalaze i dao nam ''second opinion'' vezano za kvalitet vracanih embriona...generalno, embrioni su nam kilavi, ili losi, ili zaostaju u brzini razvoja...
elem, sta nam je ciniti, sve analize smo uradili, jedino je trazio da ponovimo kariotipe, za svaki slucaj...
nakon toga, ako su ok, da se spremamo za postupak...
pa da opet posmatramo sta se desava...
ja sada nesto razmisljam, idealno bi bilo kada bismo mogli da uradimo jos jedan naucni eksperiment, ovog puta kombinujuci materijal mm sa mojim i donatorskim JC... e onda bismo mozda saznali sta se u kojoj kombinaciji dobija...ali za ovaj eksperiment u srbiji nemam uslova...o novcu necu ni da pricam...
mm i ja smo nesto razgovarali da probamo jos jednom, i ako opet embrioni budu jednako kilavi, da stavimo tacku na ICSI i da se zaputimo u Prag ili Skoplje po donatorske embrione...ili barem donatorsku JC, ma nemam pojma vise:confused:

bilo kako bilo, izlet na Jug je dobro prosao, utisak je vise nego pozitivan, Stojkovic je opravdao ukazano mu poverenje...i nadam se da ga nece izigrati!
rekla sam mu da ocekujem otvorenost a ne laznu nadu... ako ne valjaju embrioni ili bilo sta bolje da ne radimo transfer nego da 15 dana gledam na netu decija kolica i smisljam boju sobice, i na kraju...znate vec kakav je kraj...:dash:

sorry ako sam bila preopsirna...
pusa, odoh da spavam do sutra u podne

Helou zenske. Moram da ispunim mojoj miloj Ikici zelju, i da vam objavim vest da sam trudna. Iskreno cekala sam Zule da dodje iz Segedina sa debelom betom pa tek onda da kazem, ali posto se to nije dogodilo nekako sam sve odlagala. Trudnoca se dogodila prirodno, spontano i bez pokusavanja. Za nase drage trudilice koje nisu upucene, ja sam radila ICSI koji je uspeo iz prve imam sina od 18 meseci, sada sam u 16 nedelji trudnoce, kod nas je problem bio oligoastenospermia koja je varirala nekad je bila i teratospermia, ali izgleda da se stanje popravilo samo od sebe, cim je doslo do prirodne trudnoce.
Milice,najiskrenije cestitke! NEKA TI JE SA SRECOM!!

Mijaki, nisi bila preopsirna, takav izvestaj smo i ocekivali.
Drago mi je sto je dr Stojkovic opravdao poverenje, bilo bi strasno da ste toliki put prevalili a on vas "oladio" za 10 minuta.
I ja mislim da je u celoj nasoj situaciji od presudne vaznosti iskrenost izmedju lekara i pacijenta. Zato sam ja tako verovala mojoj dr Kopitovic, kaze zena sta je i kako je, bez uvijanja, bez lazne nade, bez onog nicim izazvanog optimizma, a na meni je posle kako cu da izadjem na kraj sa takvim informacijama. Njihovo je da u ordinaciji budu 100% iskreni prema nama, toliko bar zasluzujemo. A nase je kako cemo svoju glavu srediti kod kuce.
Kad onda planirate da krenete u akciju?
Ja ti draga zelim punu kucu dece, neke da opravi cika-Stojkovic, a neki da stignu do kraja godine.:heart:

Zlobnice,svaki put mi u trenutku iscuri sveze krvi za pun ulozak i to je to.E onda se ostatak dana pojavljuje samo kad se obrises i kap dve drigi dan i to je to.Znam kako te to uzasava,sa bebama je uvek bilo sve u redu,a i doktori ne znaju zbog cega se to javlja i pored 3x2 utrogestana i progesteron depo-a.Drzi se bice dobro.:heart::heart::heart:

Jako se brzo umaram, pa sma sada manje za kompom, pa ako nešto propustim, ne zamerite...
Zlobnice, šta ti je dr rekao? Znaš i sama da to ne mora ništa značiti, ali ipak se pazi, lezi...Koliko ti tačno krvari? Možda bi bilo dobro da se sad odlučiš za nekog dr i da te on redovno prati...
Mijaki, držim pesnice da bude sve ok!

EEEEEEE Milice luda ženoooooo!
:heart::heart::heart::heart::heart::heart:

pa što ne reče ovo ranije da se radujemo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o bože pa kako si izdržala!
ljubim te i čestitam ti od sveg srca!!!!!

Inače kad se desi da neka od "nas" zatrudni, meni je uvek vrlo drago. Nerviraju me samo ove drugarice-kravice koje ko od šale ostaju u drugom stanju, pa se posle žale.....

ljubim te i želim ti laku trudnoću :cvet::cvet::cvet::cvet::cvet:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back