Ванредно стање код Вучића! Објава широког пакета санкција против НИС-а

ne lupaj, srbija ide u nafo, ajde kako mislis, rusi da pune nafo tenkove i avione sa gorivom?
sutra da stignu rafali, sa ruskim gorivom da se pune?
samo idiot, sizofrenik moze zemlju da uvodi u nafo i ocekuje da nece lupiti sankcije rusima, jos se i hvali sa tim!
Е сад узми једно пет епитета за себе, необавештеног.

НИС, још увек, је под делом руског власништва, али од пре неког времена више не прерађује руску нафту (до тог неког тренутка је она чинила само петину).
НИС се снабдева преко јадранског нафтовода, не сећам се тачно где почиње, али то је место у ЕУ. Због ЕУ санкција рафинерије у Србији обрађују домаћу нафту и арапску.

Smislice nesto ovaj nas u dogovoru sa Rusima...Mozda da se Arapima proda deo, ako je to moguce...
Pa nije, uvek je jedna strana NIS.

Kao onaj vic: "Zamisli ba Haso, ja mu tražim kiflu i jogurt, on kaže nema jogurt. Reko dobro daj đevrek i jogurt, kaže nema jogurt. Ja već na kraju živāca, velim donesi burek i jogurt, on kaže nema jogurt. Zamisli drskost."

Kae: "Jeste, ja da sam bio na tvom mestu gađao bih ga tim jogurtom."

E pa slična potpitanja vidimo i u ovom Merdžeru

Rafinerija u Bosanskom Brodu je vlasnistvo NISa. Kakav zalogaj,brat bratu imovina 10 milijardi evra. Ne daju to Rusi. Bice ovo razlaz Vucic-Putin kao onaj Tito -Staljin 48god. Odose. SPS i. Seseljevi radikali od Vucica+ studenti. Tesko vreme za Vucica.

Vucic prvo cestita Dan RS (na koji ne sme da ode vec X godina, jer mu neda gazda Hil)...

A onda po naredbi Hila istera Ruse iz NiSa i time ga zavuce i braci Srbima preko Drine...

...

VANREDNO STANJE KOD VUČIĆA! "Blic" saznaje: Očekuje se objava širokog paketa američkih sankcija protiv NIS​

Blic
10. januar 2025.11:52
Komentara223
Slušaj vest
0:00/0:00

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je nekoliko ministara i kompletan svoj kabinet, kao i sve stručne ljude iz energetskog sektora, na sastanak u predsedništvo. Kako "Blic" saznaje, u predsedništvu se u narednim satima očekuje objavljivanje odluke o sankcijama protiv NIS-a.

Foto: Ringier
Najnovija

Ono što je "Blic" uspeo da sazna je da postoji strah da će sankcije NIS-u biti mnogo oštrije i gotovo isključujuće za učešće ruskih kompanija u NIS-u, što je mnogo teži scenario za Srbiju od očekivanog.
Blic preporučuje
Sankcije NIS-u dovešće nas u tešku situaciju, treba nam plan i akcija: Ovo su dva najveća problema koja kucaju na vrata
Siniša Mali upao u reč predsedniku, reagovao posle vesti za sankcije NIS-u: "Nemamo vremena do 15. marta, nećemo imati ni za plate ni za penzije"

Inače, u Beograd stigla američka delegacija koju predvodi Zamenik američkog državnog sekretara za upravljanje i resurse Ričard Verma koji će večeras i sutra imati susrete sa Vučićem.
Istovremeno, Vučić će večeras imati susret i sa kineskim ambasadorom sa kojim ce se svakako konsultovati oko komplikovane situacije.

Čeka se papir za sankcije NIS-u​

SAD će uvesti sankcije kompaniji NIS i to će biti sveobuhvatne sankcije koje će nas dovesti u tešku situaciju, rečeno je poslednjoj sednici Vlade Srbije. Odluka SAD se očekuje danas.
Srbija ima rok od 30 dana da sagleda situaciju. Za Srbiju, kako je istaknuto, sledi nekoliko problema, a dva se ističu:

- problemi u samom snabdevanju naftom
- problemi sa Rafinerijom i Petrohemijom i drugim gigantima što će direktno uticati na našu ekonomiju
U međuvremenu, Srbija je formirala dva tima za pregovore, kao i Kordinaciono telo za snabdevanje naftom.

https://www.blic.rs/biznis/privreda...okog-paketa-americkih-sankcija-protiv/1m2x78k

Ја не могу да се отмем утиску да он хоће да мува нешто са НИС-ом, па измишља ову причу о санкцијама.

Можда је и молио неке подсекретаре да објаве неку врсту санкцијица, како би пред домаћом јавношћу могао да потури причу о продаји НИС-а.

Вероватно хоће да прави неку трансакцију којом би намакао паре за ЕХПО.

To je predlog Americi kakve sankcije bi trebalo da nam udare, kako bi mi bili u teskoj situaciji, iz koje jedino Vucic moze da nas izvadi svojim nadljudskim naporom i patriotizmom i nadprirodnim poznavanjem diplomatije i drzavnistva..

Vucic prvo cestita Dan RS (na koji ne sme da ode vec X godina, jer mu neda gazda Hil)...

A onda po naredbi Hila istera Ruse iz NiSa i time ga zavuce i braci Srbima preko Drine...

...
Kako god ako mu Seselj i SPS okrenu ledja a studenti im se prikljuce,je nesto sto mi se ne dopada..Seselj,Dacic i moja malenkost zajedno nikako.

Kako god ako mu Seselj i SPS okrenu ledja a studenti im se prikljuce,je nesto sto mi se ne dopada..Seselj,Dacic i moja malenkost zajedno nikako.

Ne brini Šešelj i Dačić su iz iste kvislinske Mi6/CIA ekipe !

Koliko sutra ako ne i veceras ces gledati Šešelja kako objasnjava da Vucic mora dati NIS Amerima...tj isterati Ruse...za njihovo dobro...

...

Ja stvarno ne znam dokle više, evo punih 35 godina kako je krenuo raspad YU, Srbi ni posle 35 god nikako da shvate ko je najmoćnija sila na ovim prostorima. Čak ni mapa NATO im ništa ne znači. To je bunilo...

Kakvi bre sps i radikali, da naprave od srbije trajnu rupčagu u sankcijama, da nastave 90te.. to su obožavaoci sankcija 😱

Ja stvarno ne znam dokle više, evo punih 35 godina kako je krenuo raspad YU, Srbi ni posle 35 god nikako da shvate ko je najmoćnija sila na ovim prostorima. Čak ni mapa NATO im ništa ne znači. To je bunilo...

Kakvi bre sps i radikali, da naprave od srbije trajnu rupčagu u sankcijama, da nastave 90te.. to su obožavaoci sankcija 😱
Pa rekli su da će Rusija da osvoji Rumuniju i to je spas.

To bi ti Tihi objasnio, ne znam da li mu je aktivan onaj nindža račun

Back