VANREDNA SEDNICA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Svi gradonačelnici sa severa PODNELI OSTAVKE!

Mračak@

Elita
Poruka
24.612
Na vanrednoj sednici skupštine opštine Kosovska Mitrovica koja je održana danas, gradonačelnici opština sa srpskom većinom podneli su ostavke, a usvojena je i Deklaracija o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucijalnih odnosa sa institucijama Prištine!

Na vanrednoj sednici skupštine opštine Kosovska Mitrovica koja je održana danas, gradonačelnici opština sa srpskom većinom podneli su ostavke, a usvojena je i Deklaracija o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucijalnih odnosa sa institucijama Prištine!

Njegovu odluku odbornici su propratili aplauzom, a razlog je, kako je naveo, uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu.

"Zbog ovih taksi naša deca neće imati hranu, vodu, osnovne uslove za život. Podnosim ostavku zbog kontinuiranog nasilja koje sprovode institucije iz Prištine i zbog nepoštovanja međunarodnih ugovora", rekao je Rakić.

Nakon Rakića, i ostali gradonačelnici sa srpskom većinom na severu Kosova podneli su ostavke zbog kršenja osnovnih ljudskih i ekonomskih prava Srba.

Tokom sednice, skupština opštine Kosovska Mitrovica usvojila je Deklaraciju o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucijalnih odnosa sa institucijama Prištine.

"Organi albanske i prištinske administracije u opštinama na severu Kosova od danas ne postoje. Dalje funkcionisanje lokalne samouprave po prištinskom, albanskom sistemu na severu Kosova obustavlja se, a organi vlasti i opštinske službe neće funkcionisati, dok lokalne skupštine neće zasedati.Odluka ostaje do povlačenja diskriminatorskih odluka Prištine", saopšteno je na vanrednoj sednici u Mitrovici.

Podsetimo, u podne, povodom uvođenja takse od 100 odsto na srpsku robu, biće održan miran protest Srba u Kosovskoj Mitrovici.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...akic-podnosim-ostavku-na-mesto-gradonacelnika

Устаници могу да прославе, дијалог је замрзнут.

Jel imaju oni strategiju kako narod hranom i lekovima da snadbevaju? Vracanje tzv. paralelnih institucija i povlacenje svih potpisa ukljucujuci i ono sto je Borko Stefanovic potpisao.

Пардон, Боркоје парафирао, а Вучић и његови су све то после потписали, прихватили и спровели.

Ostavke srpskih gradonacelnika na KiM su ok,
ali posle toga nemaju pravo vise da budu
politicki eksponirani.
Neka idu kuci da tresu tepihe i peru sudove,
a ne da nastave palamuditi po K.Mitrovici i
qurchiti se ovo je Srbija a za ostale Srbe na KiM
puca im Zhivan.
Trenutni postupci Srba na severu KiM a time i
BG su nezreli, trenutni jer jadni nemaju pojma
sta ce biti veceras a kamoli sutra ujutro.!!!

Poslednja izmena:
politicki eksponirani.
puca im Zhivan.

velika lova se tu okreće, a verujem da svi imaju stanove i kuće po Srbiji

Све, све, ал' никако да оборе владу терористе Рамуша Харадинаја која цело време постоји само захваљујући гласовима издајничке Српске листе.

- - - - - - - - - -

Полако, али сигурно- иде се ка подели.
Изгледа да је то већ договорено, само се тражи модел како да се то саопшти и једној и другој страни, и да се мало и медији "на'ране"...:think:

Да ли ти, Роки, подржаваш државну политику државног руководства о издаји и предаји територије Косова и Метохије у руке групи терориста и нарко босова?

politicki eksponirani.
puca im Zhivan.

Ostali Srbi žive u getu, pokorili su se Šiptarima i tu se priča sa njima završava. Večito kada se raspravlja o Kosmetu, pominju se Srbi južno od Ibra. Neka mi ta gospoda oprosti, ali sama je izabrala da ostane tu i živi u takvim uslovima, a mi ne možemo da dozvolimo da nas ucenjuju taocima.

Ostali Srbi žive u getu, pokorili su se Šiptarima i tu se priča sa njima završava. Večito kada se raspravlja o Kosmetu, pominju se Srbi južno od Ibra. Neka mi ta gospoda oprosti, ali sama je izabrala da ostane tu i živi u takvim uslovima, a mi ne možemo da dozvolimo da nas ucenjuju taocima.

О чему ти то причаш уопште?

Ja imam pojma sta ce biti veceras... Kosmet kao Nezavisna Drzava u AVNOJevskim granicama. A sutra ujutro: Kosmet kao Nezavisna Drzava u AVNOJevskim granicama. I svake sledece vece, i svako novo jutro, Immer Morgen, Sve ostalo malo Morgen! :kez:

A to zato sto ti pricas isto kao i Vucic. Ja se borim za Kosovo, kao Lav, bespostedno (kaze on), moji Srbi, njih bash briga sta ce biti sutra, jer ih ne interesuje. SVE TREBA DA DAJU da zadrzimo Kosovo, da se zrtvuju... Po svaku cenu.

I tako, Srbi treba da se zrtvuju, SVE da zrtvuju, pa onda kapitulacija, pa otkazi, pa NEMA nikakve podrske za ratne veterane i invalide, pa 250 ojra pelen-wonder posao, pa unizeni i ponizeni, pa obecanja ludom radovanja, pa opet: UPOMOC, dobri moj napaceni NARODE Nebeski. A za to vreme SVAKA garnitura poljiticara se napunila kao tankeri repom. Privilegijama, NEradom, demagogijom, tajkunlukom, majmunlukom, beskonacnom patriotskom pricom odavde do Tokija... :whistling:

Malo Morgen! :kez:

_nobody_

Back