Van Morrison najavljuje novi album

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
124.619
Van Morrison


Slavni kantautor Van Morrison objavio je novi singl „Streamline Train“ kojim najavljuje buduće studijsko izdanje Moving On Skiffle a koje bi trebalo da se pojavi 10. marta 2023. godine.

Pesmu je 1930-ih napisao bluzer iz Misisipija Red Nelson, a postala je popularna kada ju je grupa Vipers Skiffle plasirala na britansku lestvicu singlova 1957. godine. “Nova verzija daje joj bogatiji i robusniji zvuk, a njen početni ritam leluja poput terenskog voza pre nego što ga osvetli Morrisonov glas. Dodatno je oživljavaju prateći vokali u gospel stilu i uzbudljiv solo na Hammond orguljama,” stoji u opisu.

Na ploči Van preuzima domaći stil koji je eksplodirao Britanijom sredinom 1950-ih i unosi mu dozu sofisticiranosti i duhovnosti koju nije uvek posedovao. Album sa čak 23 pesme putuje u srce muzike koju je Morrison obožavao otkako je imao šest godina, a ploča sadrži pesme koje svojim porukama o važnosti slobode i života po sopstvenom nahođenju naglašavaju njegovu životnu filozofiju.

Album Moving On Skiffle biće objavljen u sledećim formatima: dupli CD; dvostruki vinil; dva dvostruka vinilna izdanja u boji (od kojih je jedno dostupno putem službene internetske trgovine, a drugo putem odabranih prodavača); kaseta i digitalno izdanje/streaming.


balkanrock.com
 

Top