Valja li išta "Kum 3"?

Šta vi mislite o poslednjem filmu iz trilogije "Kum" iz 1990?
Ovaj film je svojevremeno dosta polarizovao i kritiku i publiku, za razliku od prva dva filma koji se visoko kotiraju.
Kako vi doživljavate i ocenjujete ovaj film?
Jedini film o mafiji koji je iskoracio iz Holivudskog sablona i malo zaceprkao po sivoj eminenciji.

Šta vi mislite o poslednjem filmu iz trilogije "Kum" iz 1990?
Ovaj film je svojevremeno dosta polarizovao i kritiku i publiku, za razliku od prva dva filma koji se visoko kotiraju.
Kako vi doživljavate i ocenjujete ovaj film?
Mnogo dobar, ne znam zasto nije nagradjivan kao prva dva dela, ali meni jedan od najupecatljivijih, narocito poslednja scena kad otac place za cerkom, tako nesto se ne moze zaboraviti kao odlicna gluma i uopste, odlicna radnja filma.

Ne dozivljavam ljubav izmeju rodjaka u filmu kao incest jer sam ukapirala da su to jako daljnji rodjaci, i mada je Endi Garsija koga inace volim imao ljigavu ulogu za svoje potencijale, Al Pacino je to svojom zrelom glumom nadomestio.

Kako jako daljnji rodjaci kada je Garsijin lik u filmu sin od Majklovog (pokojnog) brata Sonija?
E, pa vidis, to nisam shvatila ili obratila paznju, mada sam ga gledala vise puta. Dobro, ako je tako onda je shvatljivo zasto nije nagradjen, ali svejedno, ostala radnja je odlicna i ona se ipak vrti oko Al Pacina kao glavnog "Kuma", on "nosi" radnju, ne Garsija ni Sofija Kopola.

Dobar film, ali onda usporedis s jedinicom i dvojkom, pogotovo s dvojkom...

I onda ispadne sranje, iako možda i nije.

Problem je što to nije Predator i Predator 2, gdje je svaki film zaseban, već što nastoji činiti cjelinu kao Back to the Future, jedina razlika je ta što u vezi BTTF nije najjasnije koji je najbolji, dok se kod Kum 1 i 2 u odnosu na treći dio vidi drastičan pad u kvaliteti.
To jednostavno nije dio te priče.

Evo perfektan sažetak.

Iako po meni jedinica i dvojka čine cjelinu, samo mi je kao i tebi, dvojka bolja.
Poput REC i REC2, dvojka nastavlja gdje je jedinica stala, ali je po meni ipak bolja.
REC, sjajan horor. :zaljubljena:Ovi noviji horori ne mogu da "prismrde" starijim filmovima.
Što se tiče Kuma, oba dela su mi odlična ali drugi je najbolji. Za treći su imali 16 godina pauze.. ja sam očekivala sjajan film koji bi završio tu priču a ispade bezvezan film skroz. Plus forsiranje ljubavne priče između dva bliska rođaka. :bljak:

Back