Quantcast

VAKCINE - nova otkrica

cickos

Obećava
Poruka
84
Predlazem da Muadu damo priliku da se javno revakcinise i snimi video, pocev od vakcina za gripu, MMR-a, HPV, Polio, boginja, zauski, rubeola, krzamaka itd. Tako nam moze dokazati da je stvarno iskren, a i dokazace nam na svom primjeru da je (ili nije) vakcinacija bezbjedna i korisna. Sta mislite?
 

ssmpmd

Iskusan
Poruka
6.137
Bolje bi bilo da se vakcinise glifosatom:
1. Oborio bi obe teorije zavere jednim udarcem (ako pretekne i ne izraste mu jos jedna noga)
2. Stekao bi dozivotni imunitet na sve potencijalno stetne efekte GMO proizvoda
3. Svakako bi postao globalno poznat i viralan, takodje bi se lepo opario
4. Konacno bi mu se ispunila zelja da se nadje u naucnim radovima (svakako bi ga cesto pominjali)

Mislim da je ponuda na mestu
 

Muad'Dib

Poznat
Poruka
9.837
Vi i dalje mislite da ste baš vi razlog što pišem ovde? Nemam ja nikakvu iluziju da ću okorelim antivakserima i teoretičarima zavere promeniti mišljenje, jer to nisu racionalne osobe.

Poenta je sprečiti da te budalaštine u koje verujete dođu do neke zbunjene majke ili oca koji bi mogli da poveruju. Kad neko zaglibi poput vas onda je kasno za razum i činjenice.
 

ssmpmd

Iskusan
Poruka
6.137
Mmmmm daaaa
Roditelji se inače o tako važnim stvarima informišu na Krsti i to na PDF-u Teorije zavere, biće da je tako.

Ti si prijatelju nešto prebacio sebi u glavi i sam sebe proglasio za nekog drvenog advokata koji je pozvan da širi "istinu".
Niti sam antivakser, niti sam teoretičar zavere ali tvoja ostrašćenost koja prelazi u manijakalnu potrebu da svima dokažeš i pokažeš da si u pravu zaista iritira i stvara potpuno kontra efekat.
Kako te to tvoje konstantno "probijanje na masu" diskredituje kao ozbiljnog sagovornika, ostaje samo da se sprdamo sa tobom.

Prijateljski savet, iskuliraj, odmori se, ništa ne postižeš, ispadaš smešan i vrlo sumnjiv.
Ovo je neformalna diskusija a ti se ponašaš kao da si plaćen da botuješ i repliciraš svima koji bilo šta napišu što ti se ne sviđa.
 

Adriana Lima

Queen
Poruka
14.923
Koliko ministar zdravlja zarađuje na vakcinama

Lonac pun evra

Do sada se pogrešno verovalo kako je svetska farmaceutska industrija desetinama miliona evra godišnje finansira rad ovdašnjeg farmaceutskog lobija. Taj novac, međutim, završava u džepovima ministra Zlatibora Lončara i članova najuže klike oko Aleksandra Vučića, dok se ostali namiruju iz budžetskih sredstava. Država, umesto da štiti svoje stanovništvo, isto za ogromne sume podvodi farmako-mafiji kao zamorčiće.
Igor Milanović

Ovaj narod je oduvek bio na meti farmaceutske mafije kao izuzetno jeftini zamorčići na kojima se ispituje moguća štetnost nekog medicinskog preparata, ali od kako je dr Zlatibor Lončar 27. aprila 2014. preuzeo funkciju ministra zdravlja, ovi eksperimenti su postali deo državnog projekta Srpske napredne stranke i način da se zarade desetine miliona evra. Celokupni vrh vlasti je u to umešan.

Zbog poodmaklih godina dr Zoran Radovanović je postao senilan, pa u javnim nastupima često zaboravi šta ne sme da saopšti. Tako je u jednoj televizijskoj emisiji 2016. rekao: „...Ministarstvo zdravlja je čak pokušalo jedan eksperiment... To je donacija... Oni su zamolili da se nama besplatno daju te vakcine da se vidi kako će stanovištvo reagovati."
Ovaj poznati epidemiolog i perjanica pokreta za obaveznu vakcinaciju protiv malih boginja (po potrebi i protiv drugih bolesti) tako je odao kako je naše Ministarstvo zdravlja zamolilo da dobije besplatne vakcine protiv humanih papiloma virursa (HPV) koje bi se u eksperimentalne svrhe delile da bi se videla reakcija javnosti. Ministarstvo je sopstvene građane svetskim farma koncernima preporučilo kao zamorčiće!?!

Očigledno je da vlast, ali i deo struke, uopšte ne zaziru od korišćenja sopstvenog, neobaveštenog naroda da bi preko njegovog zdravlja zaradili milione evra. Rezultate ovakvih ispitivanja farmako-industrija obilato nagrađuje, a taj novac završava isključivo u džepovima ljudi sa vrha vlasti.

Iako je vakcinaški lobi u žižu interesovanja javnosti dospeo tek nedavno, kada je krenula kampanja za uvođenje obavezne MMR vakcine, on u Srbiji deluje već duže vremena, a od dolaska naprednjaka na vlast i pod direktnom zaštitom samog državnog vrha. Nije više neophodno da dobijaju donacije i honorare od svetske farmako-mafije (to sada inkasira državni vrh), njih će finansijski obezbediti država i to iz budžetskih sredstava. Građani Srbije su tako postali jedini narod na svetu koji plaća sopstvene ubice.

Rudarski basen „Kolubara" doo je bio u stoprocentnom vlasništvu državnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije" ad u okviru koga i dalje posluje, ali od 1. jula 2015. kao ogranak. Država u ovom slučaju, kao i svaki drugi osnivač, ima pravo da dobija deo zarade. Svaki trošak ovih preduzeća je indirektno uzeti novac iz republičkog budžeta.

Dana 22. januara 2015. godine u „Kolubari" su potpisana dva radna ugovora i to jedan sa dr Tomislavom Stevanovićem, kako se navodi, „specijalistom opšte medicinske pedijatrije" koji ima boravište „u Zrenjaninu, privremeno boravište u Lazarevcu, Kolubarski trg 32".
Doktor je od 28. januara 2015. primljen na rad na neodređeno, u „Baroševcu, poslovi doktora Hitne službe u okviru Hitne ambulante".
Za pomenute poslove dobija platu od 90.000 dinara mesečno, plus naknadu za prevoz 2.500 dinara, kao i 6.000 dinara za topli obrok. Ukupno 98.500 dinara, za posao koji dr Stevanović nikada nije obavljao, jer je sve vreme radio u sopstvenoj pedijatrijskoj ordinaciji u Ulici Toše Jovanovića 34-a u preko stotinu kilometara udaljenom Zrenjaninu.

Istog dana, sličan ugovor je potpisan i sa Vladimirom Cimermanom, kako se navodi, iz Novog Sada, sa privremenim boravištem u Lazarevcu, Rade Terzić 32. Za njega u pomenutom radnom ugovoru stoji da je završio Srednju ugostiteljsku školu u Novom Sadu. On je po ugovoru od 22. januara 2015. primljen na neodređeno vreme (takođe sa početkom od 28. januara 2015.) i to za tehničke administrativne poslove u okviru proizodnje površinskog kopa „Kolubara", Lazarevac, Baroševac, Polje B.
Iako je konobar, Cimerman dobija istu mesečnu platu kao i lekar specijalista.
Oba ugovora je potpisao tadašnji direktor „Kolubare" Milorad Grčić.

Oba ugovora su fiktivna, takozvana „botovska", jer ni dr Stevanović, kao ni Cimerman nikada nisu došli na svoje radno mesto.

Takozvani „botovski" ugovori se sklapaju sa licima koja ne rade u državnoj ustanovi, već obavljaju propagandne usluge za Aleksandra Vučića i njegovu Srpsku naprednu stranku, a u ovom slučaju za vakcinaški lobi.

Naime i dr Stevanović i Cimerman su udarne pesnice zagovornika obavezne vakcinacije koje predvodi dr Radovanović. Iz ovog slučaja se vidi kako se eksperimenti sa vakcinama dosta dugo sprovode u Srbiji, čim se još početkom 2015. ukazala potreba da se finansijski nagrade osobe čiji je jedini posao da ubeđuju narod kako su vakcine potrebne i bezopasne.

Dr Stevanović je pedijatar i u njegovu stručnost javnost ne sumnja, međutim, Cimerman je konobar sa srednjom stručnom spremom, zbog čega njegova reč ne bi imala nikakvu težinu. Iz tog razloga se pribeglo izmišljanju njegove biografije, pa je i on u članku lista „Blic" (koji godišnje dobija milione da bi propagirao proizvode farmako-mafije) od 5. februara 2018. naglo promovisan u doktora. U pomenutom tekstu dr Stevanović i „dr" Cimerman se na najbrutalniji način obrušavaju na protivnike obavezne vakcinacije nazivajući ih šarlatanima. Konobar Cimerman tako neke od eminentnih doktora medicinske struke naziva - nestručnjacima.

Kako bi njihovo mišljenje dodatno dobilo na težini, obojica su proglašena i predvodnicima nekakvog udruženja roditelja, iako se pouzdano zna da u to vreme Cimerman nije bio ni u braku, niti imao decu.

Doktor Radovanović nas je 2016. obavestio kako se eksperimenti nad pacijentima u Srbiji ne odvijaju samo uz znanje i odobrenje Ministarstva zdravlja, već na molbu samog Ministarstva. Desetine miliona evra, dolara i švajcarskih franaka se svake godine sa računa svetske farmako-industrije uplaćuju Ministarstvu zdravlja Srbije, ali taj novac za sebe prisvaja ministar Zlatibor Lončar, koji deo prosleđuje Aleksandru Vučiću. Doktori i oni koji propagiraju potrebu i neškodljivost vakcina i ostalih lekova, plaćaju se iz sredstava budžetskih korisnika - njima ni Lončar, niti klan oko Aleksandra Vučića od svojih para ne daju ni dinara.

http://*******************/casopis/?id=06&br=443&cl=20
 

ssmpmd

Iskusan
Poruka
6.137
Ništa čudno, imamo i mi ovde jednog "konobara" koji obožava da tumači radove iz naučnih časopisa
iskreno 100.000 nije loša plata za botovanje.

Gde se prijavljuje za posao, verujem da bih sigrno mnogo stručnije botovao od konobara i sličnih.
 

Muad'Dib

Poznat
Poruka
9.837
Mmmmm daaaa
Roditelji se inače o tako važnim stvarima informišu na Krsti i to na PDF-u Teorije zavere, biće da je tako.

Ti si prijatelju nešto prebacio sebi u glavi i sam sebe proglasio za nekog drvenog advokata koji je pozvan da širi "istinu".
Niti sam antivakser, niti sam teoretičar zavere ali tvoja ostrašćenost koja prelazi u manijakalnu potrebu da svima dokažeš i pokažeš da si u pravu zaista iritira i stvara potpuno kontra efekat.
Kako te to tvoje konstantno "probijanje na masu" diskredituje kao ozbiljnog sagovornika, ostaje samo da se sprdamo sa tobom.

Prijateljski savet, iskuliraj, odmori se, ništa ne postižeš, ispadaš smešan i vrlo sumnjiv.
Ovo je neformalna diskusija a ti se ponašaš kao da si plaćen da botuješ i repliciraš svima koji bilo šta napišu što ti se ne sviđa.
U osnovi si napisao "pusti nas da lupamo gluposti, ionako niko to ne čita" :mrgreen:

Ne treba mi tvoj "prijateljski savet" niti me zanima vaše mišljenje o meni. Pisaću šta hoću i kad hoću, slobodno radi isto.
 

Trust no one

Poznat
Moderator
Poruka
7.205
https://www.blic.rs/vesti/svet/za-sest-meseci-vise-od-1000-obolelih-u-njujorku-ukinuto-izuzece-od-vakcinacije-po/nwynwj8

Poslanici u skupštini Njujorka danas su glasali za ukidanje izuzimanja od programa vakcinacije u školama na osnovu veroispovesti.


Posle usvajanja Zakona došlo je do spora između pristalica pokreta protiv vakcinacija i poslanika. Većinu obolelih od boginja u Njujorku čine pripadnici zajednice ortodoksnih Jevreja. Od početka godine više od 1.000 ljudi u Americi obolelo je od boginja.

- Nije poznato da u Tori, Bibliji, Kuranu ili bilo kojoj drugoj verskoj literaturi piše nešto što ukazuje da se ne treba vakcinisati - rekao je poslanik iz Bronksa Džefri Dinovic, koji je autor nacrta zakona.


Guverner Njujorka Endrju Komo koji je potpisao Zakon samo nekoliko časova po usvajanju je naglasiio da je "nauka kristalno jasna i da su vakcine bezbedne, efikasne i najbolji način za zaštitu dece".

Američke savezne države Kalifornija, Misisipi, Zapadna Virdžinija i Mejn su, takođe zabranile izuzetke od programa vakcinacije za decu školskog uzrasta. Slični izuzeci prisutni su u preostalih 45 saveznih država, ali su poslanici u pojedinim već počeli da rade na njihovom uklanjanju.

Novi Zakon daje učenicima vremenski rok da po dolasku u školu pokažu dokaz o vakcinaciji. Ukoliko nemaju sličan dokaz može im biti onemogućen upis.
 

-Jelena-

Iskusan
Poruka
5.907
Ti idioti su nebitni sem u trenutku donošenja zakona, što opet dosta zavisi od preporuke struke.
Doticni idiot, kao i mnogi drugi, je lekar po profesiji, i to sa “pedigreom”.
I kao takav, lekar, politicar i covek, samo pokazuje primer narodu kakvim se sve lazima javno sluze da bi postigli cilj. Da ne pominjem da su nudili MMR vakcine kojima je istekao rok. Pa onda - ne, to je samo na deklaraciji bio taj datum, inace su vakcine bezbedne. Lekar, ne politicar, i njegova etika :roll:
 

Adriana Lima

Queen
Poruka
14.923
Procitajte izvestaj WHO o epidemiji velikih boginja u Jugoslaviji kada je celokupno stanovnistvo vakcinisano. Ibrahim Hoti od koga je potekla zaraza bio je uredno vakcinisan pre putovanja na hadziluk. Dakle, bio je vakcinisan i zbog vakcine je razvio atipicnu sliku velikih boginja - doktori nisu mogli prepoznati da covek ima velike boginje zbog odsustva lezija pored ostalih atipicnih znakova bolesti. Tek kad su uradili seroloski test shvatili su da ima velike boginje. Od 175 obolelih, 105 je bilo vakcinisano ili 60% a skoro 48% se zarazilo u bolnici. Nesto slicno se danas desava i sa bezazlenim malim boginjama - navodno lekari ne prepoznaju male boginje pa smestaju obolele sa imunokompromitovanim po bolnicama i tako sire zarazu medju najugrozenijima za koje i obicna prehlada moze biti fatalna.
 

Trust no one

Poznat
Moderator
Poruka
7.205
desava i sa bezazlenim malim boginjama
Samo ovo govori koliko ustvari nemas pojma o onome o cemu pricas...

Када боље погледам колико је истетовираних дебила по градовима.. те вакцине и нису тако лоше
:rotf:
Kakva je veza izmedju tetovaze i vakcine?Cak i igle jedva da su slicne...
 

umbra*

Primećen član
Poruka
737
Doticni idiot, kao i mnogi drugi, je lekar po profesiji, i to sa “pedigreom”.
I kao takav, lekar, politicar i covek, samo pokazuje primer narodu kakvim se sve lazima javno sluze da bi postigli cilj. Da ne pominjem da su nudili MMR vakcine kojima je istekao rok. Pa onda - ne, to je samo na deklaraciji bio taj datum, inace su vakcine bezbedne. Lekar, ne politicar, i njegova etika :roll:
[/QUOTE]

Taj ministar jeste idiot jer je svojim nesmotrenim izjavama i postupcima (da bi dokazao kako su vakcine bezbedne, pred kamerama je držao u naručju svoju unuku koju su vakcinisali; ispostavilo se da u pitanju nije bila MMR vakcina ,za koju je beba bila još uvek mala, već DiTePer koja joj je sledovala po Kalendaru imunizacije)
narušio poverenje u kvalitet vakcina.
Političkih "igara" i prepucavanja oko vakcina je bilo ali ne i zdravstvenih - nijedno dete nije primilo nebezbednu vakcinu (sa fabrički isteklim rokom).

Odmah po otpočinjanju masovne vakcinacije, na društvenim mrežama su se pojavili snimci deklaracija na kutijama vakcina gde je pisalo da je istekao rok. Zdravstvene vlasti rade hitnu inspekciju i pronalaze isprva 61 a na kraju čak 624 doze vakcina koje na deklaraciji na makedonskom jeziku imaju upisan rok trajanja maj odnosno oktobar 2018. dok je fabrički utisnut datum juli 2019. Jedan broj ovakvih vakcina je primenjen i one su zdravstveno ispravne ali zbog administrativne greške uvoznika "Makedonija lek", koji je zalepio nalepnice iz neke od ranijih nabavki, sve ovakve doze se moraju uništiti (shodno odgovarajućim članovima Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima). Agencija za lekove i medicinska sredstva (MALMED) će tražiti maksimalnu kaznu koja iznosi od 25 do 50 hiljada evra. U medjuvremenu se umešalo i Tužilaštvo koje je zabranilo uništavanje pomenutih vakcina i izdalo nalog policiji da prikupi dokumentaciju kako od uvoznika tako i od MALMED-a u vezi ovog propusta a sporne vakcine. Policija je vakcine pronašla u prostorijama uvoznika i popisala ih pošto predstavljaju dokazni materijal za potencijalno sudsko procesiranje.

Ispostavilo se da je trenutna vladajuća partija, u vreme kada su bili u opoziciji, bila oštar kritičar po pitanju "prisilne vakcinacije". Naime, 2011. godine su optuživali tadašnju vlast da je masovno vakcinisanje u vreme izbijanja epidemije biznis ideja. Sadašnja opozicija (a ondašnja vlast) im nije ostala dužna i traži smenu Ministra zdravlja zbog nesposobnosti.
 

openbox

Aktivan član
Poruka
1.413
Kakva je veza izmedju tetovaze i vakcine?Cak i igle jedva da su slicne...
Тетоважа нема али то што је довело до тетоваже има. А то је дебилан мозак.. Тај што се истетовирао на даље ће само да паразитира. Ајд што ће да се дрогира и паразитира.. то себи ради.. али такви ће нашу децу да уче, такви ће многе судбине да одређују. Ако ће они да ведре и облаче онда боље да се вакцинишу...
 
Top