Vidi ovako...
Antivakser nisam. Vakcinisao sam se u decembru dobro poznatom, proverenom vakcinom protiv sezonskog gripa.
Vakcina, kao civilizacijski napredna tvorevina, ima zadatak da epidemiju uguši. A šta ova vakcinacija radi? Što više vakcinisanih to više novozaraženih!
Fanatična propaganda koja treba mene laika da natera da se dobrovoljno prijavem za željenu vakcinu, umesto da se organizuju pregledi i stručni saveti koju vakcinu da primiš.
Na primer, da li je za mene koji imam povišeni pritisak i proširene vene dobra astra zeneka (koja provereno izaziva tromb kod nekih ljudi)???
Ili treba da primim rusku ili kinesku, pa da ne mogu posle da idem van zemlje, jer te vakcine u EU i na zapadu uopšte ne priznaju????
Ovako, ja laički treba da se opredelim za neku od vakcina, a nemam pojma (niko izgleda nema) kakve kontraindikacije mogu imati???
U posledjne tri nedelje svi moji poznanici koji su pozitivni na koronu su prethodno dobili vakcinu. Od trojice meni lično poznatih mlađih ljudi (40+) koji su umrli od posledica korone, njih dvojica su umrli nakon što su se vakcinisali. Obojici je zajedničko da su bolovali od dijabetesa.
Svi oni koji su se zarazili nakon vakcinacije su nastavili da se ponašaju u skladu sa preporukama, onako kako su se ponašali i pre vakcinacije. Jedini kontakt sa većim brojem ljudi su imali u redu za vakcinu.
Kako su se zarazili? U redu dok su čekali vakcinu? Ili je njihova zaraza posledica neočekivane reakcije njihovog organizma na primljenu vakicnu? To niko ne zna, niti se trudi da dozna, ali fanatična propaganda za vakcinaciju se nastavlja, iako je jasno da same te vakcine nisu dovoljno ispitane i dovoljno pouzdane.
U Norveškoj su krenuli sa vakcinacijom fajzerom, ali pošto su imali više od 30 smrtnih slučajeva nakon vakcinacije, obustavili su davanje te vakcine starijima od 70 godina. Kada su krenuli sa astra zenekom i nakon što je nekoliko ljudi dobilo trombozu, oni su pauzirali upotrebu te vakcine do daljnjeg, dok se ne utvrdi šta je tačno dovelo do te tromboze. Tako rade normalne države, tako rade normalni zdravstveni sistemi.
A kod nas? Gomila kao da je u transu, bunilu, a dobar deo zdravstvenih radnika kao da prima lovu za promociju određenih vakcina. Nastavljamo mi koji nemamo pojma o medicini da sami odlučujemo koju ćemo vakcinu dobiti, a da pritom nemamo pojma da li će naš organizam na tu vakcinu reagovati kako treba.