VAKCINA ZA ANTIGEN?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

shomyy

Početnik
Poruka
16
DA LI JE NEKO OD STRUCNIH I KOMPETETNIH LICA, DERMATOLOGA ILI ALERGOLOGA CUO ZA VAKCINU ZA ANTIGEN I MOZE LI DA MI OBJASNI CEMU SČUZI. PROCITAO SAM NEGDE DA JE TO HIT U SVETU A DA JE U VEZI SA LECENJEM ALERGIJE. DA LI TA VAKCINA MOZE DA RESI PROBLEM HOLINERGIJSKE URTIKARIJE KOJU JA IMAM NA NEKO DUZE VREME? DAJE LI SE TA VAKCINA KOD NAS?
HVALA UNAPRED!

Molim vas ne koristite velika slova!!!
Vakcina za antigen...nisam bas sigurna da ste potrefili pravi naziv :D ali postoje vakcine koje se daju jednom godisnje, medjutim to da li vi imate indikaciju za dobijanje iste vam moze reci samo alergolog.

Mislim da je termin "vakcina za antigen" netacan. Verovatno si to procitao u nekom casopisu, a novinari imaju cudnu osobinu da reci istrgnu iz konteksta...
Elem, postoji vakcina sa antigenom, ali se ne koristi u slucaju alergija. Kod alergija se moze napraviti vakcina sa antitelima na odredjeni antigen. Mislim da ti to mogu napraviti na Torlaku.

Inace, antigen je molekul ili deo molekula na koji odgovara imuni sistem, odnosno ono sto prepoznaje kao strano telo. Kod razlicitih infekcija se moze davati vakcina sa antigenom (npr. deo celije neke ubijene bakterije) tada imuni sistem pravi antitela na taj antigen koji nije stetan (nije cela ziva bakterija). A kada nas napadne prava bakterija onda ta, vec napravljena antitela je ubiju pre nego sto ova napravi neku stetu.
Alergicni smo na odredjene molekule (antigene), pa kada bi se koristila ovakva vakcina ona sama bi izazvala alergiju, sto nije cilj. U ovim slucajevima se daje vakcina sa antitelima na odredjeni molekul koji izaziva alergiju.

U svakom slucaju, raspitaj se na Torlaku!

LepaJeka:
Mislim da je termin "vakcina za antigen" netacan. Verovatno si to procitao u nekom casopisu, a novinari imaju cudnu osobinu da reci istrgnu iz konteksta...
Elem, postoji vakcina sa antigenom, ali se ne koristi u slucaju alergija. Kod alergija se moze napraviti vakcina sa antitelima na odredjeni antigen. Mislim da ti to mogu napraviti na Torlaku.

Inace, antigen je molekul ili deo molekula na koji odgovara imuni sistem, odnosno ono sto prepoznaje kao strano telo. Kod razlicitih infekcija se moze davati vakcina sa antigenom (npr. deo celije neke ubijene bakterije) tada imuni sistem pravi antitela na taj antigen koji nije stetan (nije cela ziva bakterija). A kada nas napadne prava bakterija onda ta, vec napravljena antitela je ubiju pre nego sto ova napravi neku stetu.
Alergicni smo na odredjene molekule (antigene), pa kada bi se koristila ovakva vakcina ona sama bi izazvala alergiju, sto nije cilj. NETACNO!!!!Hajde samo da kazem da jedan oblik terapije trenutne preosetljivosti (alergije) moze biti upravo davanje malih doza (koncentracija) alergena (antigena), kako bi doslo do procesa DESENZITIZACIJE. Ovo ce dr najbolje znati, ali cini mi se da se “dizajnom” te vrste vakcina upravo bave na Torlaku.
U ovim slucajevima se daje vakcina sa antitelima na odredjeni molekul koji izaziva alergiju.

miamiu:
LepaJeka:

Alergicni smo na odredjene molekule (antigene), pa kada bi se koristila ovakva vakcina ona sama bi izazvala alergiju, sto nije cilj. NETACNO!!!!Hajde samo da kazem da jedan oblik terapije trenutne preosetljivosti (alergije) moze biti upravo davanje malih doza (koncentracija) alergena (antigena), kako bi doslo do procesa DESENZITIZACIJE. Ovo ce dr najbolje znati, ali cini mi se da se “dizajnom” te vrste vakcina upravo bave na Torlaku.
U ovim slucajevima se daje vakcina sa antitelima na odredjeni molekul koji izaziva alergiju.

U pravu si! Zaboravila sam na tu mogucnost :? .

kod mene je u pitanju holinergijska urtikarija kao dijagnoza!
znaci ne postoji nikakva bakterija ili antitelo koje kod mene dovodi do alergije!
meni izlazi alergija u vidu pecata i po celu i po celom telu prilikom svakog veceg napora, tj. kada mi se zagreje telo i prilikom dodira tela sa vodom! radio sam testove, ali nikakve bakterije koja mi izaziva alergiju nema i konacna dijagnoza je HOLINERGIJSKA URTIKARIJA!
da li to znaci da ja nisam kandidat za ovu vakcinu? zivot sa antihistaminima je jako los i nekvalitetan!
cuo sam da postoji neka terapija gde se pod kozu ubrizgava neki serum dva-tri puta godisnje ili tako nesto? nesto o tome? imam prokletu urtikariju jos od osnovne skole! kada ce prestati!
MOLIM VAS, OCAJAN SAM?

Jasno je nama sta ti pitas, ali opet ponavljam niko osim alergologa ti ne moze dati prave informacije o tvom problemu.
Koliko sam ja upoznata vakcine tog tipa se ne mogu primeniti kod takvog oblika alergije.
Mozda gresim ali kao sto rekoh takve informacije imaju samo alergolozi, mozda se u medjuvremenu otkrilo nesto novo.

Pretrazivac ne sluzi kao igracka u trenutcima dokonosti. Zbog cega je podignuta tema od pre 5 godina, kao da nema svezijih tema o alergiji? Na ciji post je gore poslat odgovor i kome je upuceno pitanje? Dajte ljudi, ukljucite se malo, zaboga, ne moramo da opterecujemo aktuelnu stranu foruma sa desetinama megabajta besmislenih podataka zato sto vas mrzi da se ukljucite i mislite.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back