..вакцина убица

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
20.637
http://www.trojka.rs/beli-svet/3442...kog-gripa-izazivaju-smrtonosno-oboljenje.html

Hrvatske vakcine protiv svinjskog gripa izazivaju smrtonosno oboljenje?
spric_248851738.jpg

Sve više obolelih, ispituje se i slučaj preminule pacijentkinje u Srbiji
Vaša reakcija na ovu vest?
(kliknite na jednu ili više emocija)
Sjajno0Zabavno0Zastrašujuće0Dosadno0Dokle više0Kreativno0Dno dna0Konačno0


U Hrvatskoj se pojavio sve veći broj pacijenata za koje se sumnja da su posle vakcinacije odsvinjskog gripa oboleli od teškog oblika neuromuskilarnog oboljenja zvanog Žilijan-Bareov sindrom, a pretpostavlja se da je od toga preminula i jedna pacijentkinja u Srbiji.
Trenutno se ispituje šest pacijenata za koje se sumnja da su oboleli nakon primanja vakcine. Svi slučajevi su imali kao posledicu otežano kretanje. O tome koliko je ozbiljno ovo oboljenje govori podatak da je jedna osoba preminula, druga je u komi, a preostali pacijenti su zadobili invaliditet.
Mediji u Hrvatskoj preneli su da je zbog velikog broja obolelih ceo slučaj prijavljen Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.
Hrvatska agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED) potvrdila je da se obrađuju uzroci bolesti kod šest pacijenata, dok je slučaj preminule pacijentkinje koja je vakcinu primila u Srbiji prosleđen srpskoj Agenciji za lekove na dalje ispitivanje.
Srpski mediji ranije su tvrdili da je vakcina protiv svinjskog gripa nabavljena preko Hrvatske, što je navodno i potvrdio tadašnji hrvatski ministar zdravlja.
Ova vakcina je izašla iz labratorije na brzinu pa su zbog toga mediji upozoravali da nije dovoljno proverena njena efikasnost i moguća neželjena dejstva.
(trojka.rs/izvor: Srna)

 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top