Vagner se oglasio povodom regrutacije Srba za rat u Ukrajini

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767

Vagner se oglasio povodom regrutacije Srba za rat u Ukrajini​

Ruska paravojna grupa Vagner danas je negirala da regrutuje građane Srbije za borbu u Ukrajini.

53476790263cb11dcad4e2187630400_v4_big.jpg

Demanti dolaze dan nakon što su aktivisti podneli krivične prijave protiv te organizacije u Beogradu.

Među osobama navedenima u krivičnim prijavama su ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vulin, direktor Državne bezbednosno-informativne agencije Srbije, preneo je Rojters.

"Ja ne regrutujem Srbe", naveo je u saopštenju osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin, rekavši da nikada nije čuo za Bocan-Harčenka ili Vulina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič je ranije ove sedmice rekao o Vagnerovoj grupi i pozivu upućenom na regrutaciju, da je reč o notornoj laži. Advokat iz Beograda i predsednik grupe građana "Oktobar" Čedomir Stojković, kao i predstavnici ruskih i ukrajinskih antiratnih grupa podneli su juče Višem javnom tužilaštvu u Beogradu seriju krivičnih prijava zbog delovanja Vagner grupe u Srbiji, kao i "mobilisanja državljana Srbije za učestvovanje u ratu u Ukrajini".

Prigožin je početkom sedmice saopštio da ta kompanija nikada nije bila prisutna na severu KiM i nije imala nikakve kontakte sa Srbijom.

Prigožin je to naveo na zvaničnom Telegram kanalu kompanije, odgovarajući na pitanje Glasa Amerike na srpskom, o tome kakve aktivnosti Vagner grupa sprovodi u Srbiji.

Prigožin tvrdi i da u Vagneru trenutno nema državljana Srbije i da ih odavno nije bilo i dodaje da glasine koje se "napumpavaju" oko interakcije Vagnerove grupe i Srbije nemaju nikakvog osnova.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=01&dd=20&nav_category=12&nav_id=2277164

I ja mislim da je ovo napumpavanje. Ako i kojim slučajem postoji neki fan klub te organizacije Wagner ovde u Srbiji onda je to samo fan klub i ništa više.

Ovi rusofili su rusofili samo zato što je biti rusofil besplatno i odlična terapija da leče svoje komplekse niže vrenosti. I toliki su rusofili da idu da rade u zapadnu Evropu, a ne u Rusiju i da štede u evrima i dolarima, a ne u rubljama. Da se kojim slučajem plaća neka članarina od deset evra ako hoćete da budete rusofil ne bi rusofila u Srbiji bilo ni na nivou statističke greške. :D

Poruka
18.589
Postoje snimci sa našim ljudima tamo, svakako nije to neki veliki broj. Malo je takvih avanturista.
Pogotovo ako je suditi po ratnicima s krstarice.

Pa kazu:

-Isao bi da nemam zenu.
-Isao bi da nemam djecu.
-Isao bi da nisam premlad.
-Isao bi da nisam prestar.
-Isao bi da ne moram vracati kredit.
-Isao bi da nisam bolestan.
-Isao bi da sam nezaposlen.
-Isao bi ali znam da cu ostati bez posla.

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Pogotovo ako je suditi po ratnicima s krstarice.

Pa kazu:

-Isao bi da nemam zenu.
-Isao bi da nemam djecu.
-Isao bi da nisam premlad.
-Isao bi da nisam prestar.
-Isao bi da ne moram vracati kredit.
-Isao bi da nisam bolestan.
-Isao bi da sam nezaposlen.
-Isao bi ali znam da cu ostati bez posla.
Ili idem samo da odnesem tetki lek, a onda pobedgne na zapad. :hahaha:

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.984
Има их само на вебу, ботују пред изумирање ..
Taj "lone wolf" terorizam ne treba zanemarivati. Ti koji postavljaju slike Wagnera na ovom sajtu će sutra da ujedu našu decu

Zato sam za imenovanje Wagnera teror organizacijom i doživotna robija za korišćenje tog logoa.

1DD4E9BD-0E1B-4822-AD1A-2AE8A2FC6A10.jpeg

ИПХ ЗИЛОТ+

Ističe se
Poruka
2.283
Taj "lone wolf" terorizam ne treba zanemarivati. Ti koji postavljaju slike Wagnera na ovom sajtu će sutra da ujedu našu decu

Zato sam za imenovanje Wagnera teror organizacijom i doživotna robija za korišćenje tog logoa.

Pogledajte prilog 1286551
То се зове давање публицитета и хајповање за Амере... Какве забране у 21вом веку, сваки покрет траје пар година и цркне сам од себе ..

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
42.698

Pogledajte prilog 1286551
kako su na ovu vest reagovale americka kolege iz Blackwatersa,ipak su oni pobili i silovali gomile civila i pre nastananka simfonijskog orkestra Wagner ?