Vadjenje reci iz konteksta i pracenje znakova,i sinhronicitet

luckastalutkica

Ističe se
Poruka
2.931
Zasto je ova tema koju sam postavila tabu? Da li se vecina ljudi radjaju i odrastaju sa navikom pracenje znakova ili je sticu.Da li je to zaista najveca tabu tema od svih tabu tema?O sinhronicitetu sam nesto i uspela da procitam....Kad pomislis ili kazes na primer "treba mi novac" a u sledecem trenutku zvoni ti telefon i javljaju ti da si dobio milion dolara nasledstvo,to je pojava sinhronicitet.....

luckastalutkica:
Evo mene opet kod ove teme,samo da je izbacim na vrh da vidim sta ce da bude....
Hehe, šta će da bude... Ja ću da se umešam...
Prvo – ne vidim šta je tabu? To što je, možda, zanemarena, ne znači da je tabu.
Kad sam bila malo mlađa, bilo je dovoljno da pomislim na neki film, koji sam gledala pre par godina, i on bi se sutradan pojavio u programu! I taj fenomen je dostizao tolike razmere, i trajao toliko dugo da sam ljudima počela predviđati TV program...
Ili trip sa mačkama i psima. Čim nacrtam nekog svog ljubimca, on sutradan nestane... Onda sam prestala da ih crtam i nisu više nestajali... Mačak kome nisam dala ime je proveo sa mnom ceo život (do prošle godine).
A znakovi... Da, ponekad su zapanjujući. Problem sa njima je što ih postanemo svesni tek kada izgube na značaju...
Da li misliš da nam te znakove neko šalje?

Nije tabu niti niti veo tajne.To su jednostavno slucajnosti u zivotu kada je covek nesto vise racionalno ukljucen u stvarnost nego obicno.Postoje ljudi koji nekada mogu osetiti da nesto dolazi tj.prepoznati znakove.Obicno je to trenutak u zivotu koji moze trajati duze ili krace i koji nisu bas u stanju svi da prepoznaju.Oni koji ga osete i prepoznaju nekada postavljaju pitanja kao ti a oni drugi ga nikada i ne primete.U tome je razlika.

Lexa:
Kad sam bila malo mlađa, bilo je dovoljno da pomislim na neki film, koji sam gledala pre par godina, i on bi se sutradan pojavio u programu! I taj fenomen je dostizao tolike razmere, i trajao toliko dugo da sam ljudima počela predviđati TV program...
Ili trip sa mačkama i psima. Čim nacrtam nekog svog ljubimca, on sutradan nestane... Onda sam prestala da ih crtam i nisu više nestajali... Mačak kome nisam dala ime je proveo sa mnom ceo život (do prošle godine).
A znakovi... Da, ponekad su zapanjujući. Problem sa njima je što ih postanemo svesni tek kada izgube na značaju...

Ne. :-D Potpuno razlicito razmisljam.Ko bi mogao da salje po tvom misljenju? :-D
Mislim da je to pojava kao i svaka druga,mislim da je to nacin razmisljanja,mozda malo vise zapostavljenja i neobjasnjiva,o tome se nikad ne razgovara,ali na primer i vera je neobjasnjiva pa se stalno o njoj govori...Samo me ponekad iznenadjuje kako ljudi prihvataju da zasnivaju svoj zivot na necemu sto po mom misljenju nije racionalno,ali neko je napisao da je racionalno,ali u svakom slucaju to je nesto sto iskljucuje covekovu volju i odluku.Na primer ako me neko pita "kako si" a ja kazem "nije lose" taj neko,umesto da uzme u obzir moju volju koja kaze da meni NIJE LOSE on nece uzeti u obzir to znacenje koja predstavlja kreativno i pozitivno kretanje misli,nego ce uzeti negativno znacenje reci "LOSE".Pri tome se iz cele price iskljucuje moja volja i odluka koja ustvari znaci,nije lose=dobro.

blizance:
Nije tabu niti niti veo tajne.To su jednostavno slucajnosti u zivotu kada je covek nesto vise racionalno ukljucen u stvarnost nego obicno.Postoje ljudi koji nekada mogu osetiti da nesto dolazi tj.prepoznati znakove.Obicno je to trenutak u zivotu koji moze trajati duze ili krace i koji nisu bas u stanju svi da prepoznaju.Oni koji ga osete i prepoznaju nekada postavljaju pitanja kao ti a oni drugi ga nikada i ne primete.U tome je razlika.

Kako mozes da kazes da je to racionalno?Ako pricam nesto sto je smesno a osoba izvadi iz toga neke reci i znakove i uvrti sebi u glavu drugu pricu,kako to moze da bude racionalno? Kako ja mogu da slozim na primer sve reci tako da ta osoba veruje da joj zelim samo sve najlepse,i da hocu samo da se smejemo i da pricamo,zato sto zaista to zelim.U svemu ima i zla i dobra,ali zasto toliko caprkaju da nadju nesto zlo i neke znake i zasto ne pokusavaju da se oslobode od toga nego to prihvataju.Osecam manjak emocija u tome,to mene najvise golica.Cini mi se svet ce ostati bez zdravih,cistih i snaznih emocija.Ili mozda zato sto ja zivim bez tih stega (mada sam videla kako to izgleda ali sam se toga oslobodila,svojom voljom),tako sam navikla,i mozda sam zbog toga zabrinuta :-D za buducnost sveta.A mozda je to oduvek tako,otkad svet i postoji.Zato sam i postavila temu,zato sto sam radoznala.

?:
ebiga sinhronicitet nas navodi da pomislimo da posotji neshto IZA :I

razumete...kao neki veliki rezhiser koji nas zaebava

imala sam periode kad su se dogadjali neverovatni, ok meni, sinhr
a nekad ih nema
kao nekipokloni
a neke sam koristila ali neke nisam. :I
da li me stigne kazna kad ga ne iskoristim?

Nije,ja mislim da je to jednostavno energija.Bas zbog toga sto mnogi razmisljaju tako kao ti,to je sve zbog razmisljanja.Zato sto ti razmisljas da ce da te stigne neka kazna to je sve povezano sa onim sto ces ti da radis,sa svakim tvojim postupkom,i onda se sve to poveze i izadje neki logican dogadjaj kao sto je na primer neki naizgled neverovatan dogadjaj.Ipak je mozak savrsen a sve sto radis kontrolise tvoj mozak koji nije sam nego u medjusobnoj vezi i medjusobnoj zavisnosti od drugih mozgova.Mislim da su takvi dogadjaji samo dokaz savrsenog reda,u fazonu,sve je povezano i sve ide svojim tokom,i postoji ravnoteza izmedju svega na svetu i izmedju dobra i zla.

energija. pa i to je nedefinisano shta je u stvari

kad pricas s nekim covekom ako si u odgovarajucem stanju moze ti se ciniti kako je u jednom trenutku zao a u drugom dobar kao da ga cas obuzima djavo cas izlazi iz njega.
da li je to ludilo

e ebemliga i u platou moram d anadjem nekog koga poznajem !!!!!!!!!!!!!!!!

da ja sad neshto nisam u tom fazonu sinhr. ne desava mi se, posto kao hocu da ucim.. kad se ponasam iracionalnije kad dosta cutim onda mi se cini da se vise desava... s jednim likom mi se cesto desavalo da ga srecem u nekim trenucima kad mi se cinilo bitno a cesto sam mislila o njemu. ok mozda je to trip ali stvarno shta znam
ma to su veshtichj aposla

Evo meni se juche opet desilo...ali ne znam moze li da potpadne pod ovu temu...missim situacija je totalno ludilo..danas mi deluje kao da mi se uchinilo jer sam bio neispavan...ujutru sedim u tramvaju i razmishljam da da prekratim vreme kako bi bilo da sretnem neku devojku koja lichi na jednu drugu.....i nekoliko sati kasnije opet sam u tramvaju i vidim devojku koja po bolachenju i izgledu opshte totalno ne lichi ali gldea neshto stalno,osvrce se pozadi u mom pravcu i lice joj je...pa totalno sam se poremetio kad sam video...missim isto lice ko te druge devojke o kojoj sam par sati kasnije razmishljao kako bi bilo da sretnem neku koja lichi...totalno isto...nikad nisam video takvu slichnost,izraz lica pogled,ochi....neverovatno.

E LL što bi bilo lepo da mene malo sinhronizuju kao iz ove teme :)

Bah, vratih se pre neki dan iz Bg-a, oko 7 uveče, popila sam ludilo kafe i pojela... ništa. El to bitno? Valjda, da bih opisala kako sam se osećala... fizički. A, da, prethodnu noć nisam spavala. Još sam išla gradskim :) i ne pamtim da sam u zadnje 3 godine ušla u smrdljiviji i prljaviji autobus, jedan od onih što gasove ispušta u unutrašnjost...
Tako uđem, pravac qpatilo i napunim kadu, u toj kadi skontam da možda neću imati snage da ustanem iz nje ako ne odspavam 2-3 sata..... Eh, moram ovo da podelim sa vama :lol:
Zaspim u toj kadi, zapravo onako malo izvrnem oči :) al' eto zaspim na sopstvenom vratu..... kada nije baš udobna, posebno ako ste metar i š. jagoda... jagodica :lol:
Otvorim oči na trenutak i shvatim da nisam disala neko vreme :shock: i u tom momentu shvatim takođe da ću opet da se obeznanim i to tako da me telo neće buditi..... sve to u lucidnom delu sekunde..... pomislih - kakav glup način da se umre :(
I kako zatvorih oči tako se iz tuša promoli neka nagla hladna vodurina koja se odbijala o bateriju i prskala me po licu i telu..... da, slivala se tačno do momenta dok me nije smorila, pa sam morala da otvorim oči i da se, čak, pridignem.
Nešto i nisam sujeverna, ali nekoliko puta mi se desilo nešto ovako slično..... instinkt ili nešto više? Ili jbena slučajnost..... hladna voda iz zatvorenog tuša :lol: kao slabiji pljusak... odjednom :? koga to poqšava da zayebe?

Truman:
Meni se stalno desava da vodim unutrasnji monolog ( to vam je kad pricate sami sa sobom samo u sei da ljudi ne bi pomislili da ste ludi :) ) i rec koju u sebi izgovorim trenutak kasnije cujem u okruzenju, bilo od ljudi koji su oko mene ili sa TV-a.
ma to je zato sto ti mozak zaobilaznim putevima procesira culne nadrazaje, pa mislis da si prvo pomislio, a tek posle cuo ;)

Lexa:
Pozdrav.

Lexa:
E LL što bi bilo lepo da mene malo sinhronizuju kao iz ove teme :)

Bah, vratih se pre neki dan iz Bg-a, oko 7 uveče, popila sam ludilo kafe i pojela... ništa. El to bitno? Valjda, da bih opisala kako sam se osećala... fizički. A, da, prethodnu noć nisam spavala. Još sam išla gradskim :) i ne pamtim da sam u zadnje 3 godine ušla u smrdljiviji i prljaviji autobus, jedan od onih što gasove ispušta u unutrašnjost...
Tako uđem, pravac qpatilo i napunim kadu, u toj kadi skontam da možda neću imati snage da ustanem iz nje ako ne odspavam 2-3 sata..... Eh, moram ovo da podelim sa vama :lol:
Zaspim u toj kadi, zapravo onako malo izvrnem oči :) al' eto zaspim na sopstvenom vratu..... kada nije baš udobna, posebno ako ste metar i š. jagoda... jagodica :lol:
Otvorim oči na trenutak i shvatim da nisam disala neko vreme :shock: i u tom momentu shvatim takođe da ću opet da se obeznanim i to tako da me telo neće buditi..... sve to u lucidnom delu sekunde..... pomislih - kakav glup način da se umre :(
I kako zatvorih oči tako se iz tuša promoli neka nagla hladna vodurina koja se odbijala o bateriju i prskala me po licu i telu..... da, slivala se tačno do momenta dok me nije smorila, pa sam morala da otvorim oči i da se, čak, pridignem.
Nešto i nisam sujeverna, ali nekoliko puta mi se desilo nešto ovako slično..... instinkt ili nešto više? Ili jbena slučajnost..... hladna voda iz zatvorenog tuša :lol: kao slabiji pljusak... odjednom :? koga to poqšava da zayebe?
Ako je Neko-Nešto u stanju da šeta po vremenu, da se vraća u prošlost i ide u budućnost i istovremeno da bude u sadašnjosti i ako taj Neko-Nešto može da vidi (baš vizuelno) ljudske misli, pa čak i da ih saopštava ljudima, šta više, ako na osnovu sadržaja iz ljudskih glava (misaonih tvorevina) može da kreira konkretne događaje (živote), onda fenomeni o kojim ovde govorite postaju razumljiviji i izvesniji.

Back