aleksandarhakler1992
Domaćin
- Poruka
- 3.788
jako sam se iznenadio kad sam saznao sa EGR sluzi da vraca izduvne gasove u motor, da dodatno sagori ostatke goriva, cudn stvar. neki kazu da treba gasiti EGR i da ce to malo autu dati snage i da malo prodise, da ozivi, da se osvezi i rastereti. u pitanju je Audi a4 sedma generacija (b7) 1.6 (2005god) benzin atmosferac, takozvana A4 dioda. takodje, kataliticki konverter (to je valjda katalizator), hoce li on da se zaprlja, zapusi i da gusi auto? njegova lokacija nazalost nije u auspuhu, nego negde blize do motora, sto otezava prilazak servisera do tog dela, samim tim vise novaca ce kostati da se proveri. trece pitanje, moze li se na dijagnostici videti da li su na ovom autu EGR i katalizator u dobrom stanju? u tom slucaju bih samo dijagnostiku odradio, da se ne bahcem sa servisima. ali ako dijagnostika ne moze da vidi kompletno stanje izduva (egr+katalizator), e onda definitivno moram u servis da mi sve to fizicki ugase. (mada mozda ce EGR softverski opet ostati upaljen, pa opet praviti neke probleme).
hvala unapred svima.
hvala unapred svima.