v.ilic : srbijom vladaju crnogorci

Uglavnom se slazem sa tobom, ali batali ovaj izraz ,,domoroci" posto mi je to uvek zvucalo kao ,,urodjenik". Takodje to ,,Srbijanac" je kovanica dragih nam bosanskih i bosnjackih sto komsija sto sugradjana, koju su nam nakitili onako toboze ,,od miloste".

Stilski izraz ''domorodac'' ne trebaš da doživljavaš kao urođenik već kao autentični stanovnik neke zemlje. Neko ko je za tu teritoriju vezan i po nacionalnosti i po rođenju.
Ne vidim razlog zašto se ne bi smo zvali srbijanci?! Ja jesam srbin, živim u Srbiji i sebe doživljavam kao - srbijanca. Kinez koji živi u Americi je kinez, ali za sebe kaže da je - amerikanac.
 
zavrshi misao nemoj da se ustruchavash .....

shto neko ne poshalje albance tamo gde im je i mesto?
shto neko ne poshalje muslimane tamo gde im je i mesto?
shto neko ne poshalje palestince tamo gde im je i mesto?

zashto neko ne poshalje epoca u auswitchz, arbeit macht frei, rad oslobadza i ostale poshtapalice?

Ovako... Recimo da sam je prilicno otvorenih shvatanja i da verujem da svuda postoji i bagra i dobar svet. Tako danas imas Srbe koji pljuju Albance i Srbe koji ih podrzavaju. Narocito je zanimljiva ova novopecena samoubilacka ,,natrti se-tolerancija" koja se plasira Srbima. Toliko tolerantan nisam, a sve najbolje zelim onima koji jesu, videce u dogledno vreme gde ce ih to doveti.

Stvar je u tome sto danas u Srbiji imas i muslimane i jevreje i bosance i Albance i Rome i Hrvate, koje ce neko da napadne samo na forumu. Fizicki napad je verovatan koliko i napad na bilo kog Srbina.
Srbija je puna izbeglica koje verovatno nikada nece smeti da se vrate svojim kucama po bivsim jugoslovenskim republikama.

Vidi samo nasu vlast nekoliko godina unazad! Pa neces videti tri coveka sa srpskim prezimenima negde u vrhu vlasti. Sve su to Muslimani, Hrvati, Bosanci... I meni to ne bi smetali kad ne bi tako ocigledno vukli ovu zemlju u propast.

U Srbiji danas svaka nacionalna manjima ima veca prava od gradjana srpske nacionalnosti. I svakoga ko pokusa da ukaze na takvu nepravilnost etiketiraju kao nacistu.

Boli me, bre, sta je ko po nacionalnosti. Nek' zadrzi svako svoju nacionalnost za sebe. Mogu svi da se smatraju srpskim drzavljanima i da rade u interesu drzave ili da se tornjaju tamo gde im je bolje. Ne moze neko da prima humanitarnu pomoc i bude socijalno ugrozeno lice zato sto je romske ili neke druge nacionalnosti. Postoje slucajevi imucnih Roma koji primaju pomoc iskljucivo na osnovu svoje nacionalnosti, dok se ista ne odobrava i daleko siromasnjim Srbima.

Srbi netolerantni? Pa neko proba neko da trazi otcepljenje od SAD-a na osnovu brojnosti neke nacionalnosti na izolovanom delu teritorije!.Silovali bi ga u Gvantanamu nekoliko godina sve dok ne bi zaboravio i svog rodjenog oca i majku.

Poenta je da su u Srbiji svi dobrodosli, bezbedni i zasticeni, dok Srbe svi proteruju i istrebljuju.

To sto se radi Srbima je ista stvar koju je Hitler radio Jevrejima. Predstaviti zrtvu kao napast i nekoga ko ima okupacione pretenzije da bi postojao izgovor za istrebljenje.

Cinjenica je da znam i Srbe koji podrzavaju otcepljenje Kosova i Srbe koji se njemu protive.

Koliko Albanaca se protivi otcepljenju Kosova? Ja takvog jos nisam video.

Drustvo u kome se 100% stanovnistva slaze po istom pitanju treba dobro da se zabrine za svoje kolektivno dusevno zdravlje i da se zapita ko su ljudi koji ga vode.
 
Stilski izraz ''domorodac'' ne trebaš da doživljavaš kao urođenik već kao autentični stanovnik neke zemlje. Neko ko je za tu teritoriju vezan i po nacionalnosti i po rođenju.

Ma shvatam ja znacenje reci ,,domorodac", ali ti kazem da se upotrebljava i u drugacijem kontekstu, pa zato i nije bas preporucljivo, jer bi neki zlonamernici mogli namerno pogresno da te shvate. :)

Ne vidim razlog zašto se ne bi smo zvali srbijanci?! Ja jesam srbin, živim u Srbiji i sebe doživljavam kao - srbijanca. Kinez koji živi u Americi je kinez, ali za sebe kaže da je - amerikanac.

Zato sto postoji rec ,,Srbin". Rec ,,Srbijanac" obicno koriste antisrpski nacionalisti iz okolnih bivsih Yu-republika, u pogrdnom smislu.

Kinez koji živi u Americi je kinez, ali za sebe kaže da je - amerikanac.

Po toj logici bi bilo pravilno, Makedonijanac, Slovenijanac, Bosnanac, Albanijanac, Rumunijanac, itd.
 
Velja seljak, onako pijan , "cvrsto obecao" svakom gradjaninu srbije stan za trece dete , na poklon.....

Eno, ganci u Marinkovoj bari, vec slave :):):).......Velja novi ciganski car.........:)

Ajde, gospodo, svi na posao........meni fali jos jedno do gajbe od velje, a ovde vas ima jos nevinih..:)
 
Seljober Ilić je ovde skroz u pravu. Decenijama unazad, Srbijiom vladaju crnogorci. Toliko vremena mi gledamo svađu crnogoraca s Dedinja i onih iz Montenegra. I trpimo posledice.
Decenijama su u ovoj Srbiji, na najvećim državnim funkcijama Srbije - crnogorci. Preko 80% direktora su takođe oni. Uvek su njihovi rođaci i zemljaci imali prioritet u zapošljavanju u odnosu na nas domoroce.
Vidim, ovde mnogi pišu kako su crnogorci u Srbiji zapravo srbi. Pa ne bih baš rekao. Svih ovih godina, nisam video naše ''važne crnogorce'' da potenciraju da su srbi, da se time diče. Uvek samo suprotno. U Srbiji se crnogorci oduvek *****. Na kilometar da se vidi i čuje kako su oni dični crnogorci. A kad odeš kod njih na more, počni ti da se kurčiš da si srbin - uši će da ti oberu.
Dosta više oni da upravljaju. Ovo je Srbija. Kada će konačno ovom zemljom da upravlja autentični SRBIJANAC !!!
U MOJOJ kući može samnom da živi i moj rođeni brat. Ali u njoj sam JA domaćin, gazda.

Srbi glasaju za crnogorce, oni ih dovode na vlast, ne dolazim ja iz Bara sigurno da glasam za te moje ex zemljake. Za sve ostalo se slažem sa tobom,posebno za ovo "branje ušiju". Kao turisti kod nas ste vazda dobrodošli ali treba da se zna ko je gazda i šta se može a šta ne.
 

Back
Top