Uzoran sportista i student pred diplomom brutalno ubijen u stanu

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Crvena ruža, krunica i male bijele lučice u obliku slova “H” na asfaltu nijemi su svjedoci nezapamćene tragedije u zagrebačkom naselju Špansko, koji podsjećaju na tragičnu smrt 24-godišnjeg Hrvoja Turibaka. Uzoran student Građevinskog fakulteta pred diplomom pronađen je mrtav u subotu u poslijepodnevnim satima u vlastitom domu u Ulici Drage Gervaisa 12, a policija je potvrdila da je riječ o nasilnoj smrti. Ubijen je oštrim predmetom u predjelu vrata, najvjerojatnije nožem. U stanu u prizemlju nije bilo tragova provale, a nakon dolaska policija je zatekla otvoren prozor. Mladića je mrtvog u stanu pronašao dvije godine mlađi brat Tomislav koji je također, skupa s roditeljima, tamo živio te potom nazvao centar 112. Roditelji ubijenog Hrvoja s kojima je živio u stanu navodno su sat vremena prije nesretnog događaja otišli u kupnju.

Pronašao ga brat

Zagrebačka policija je malo prije 18 sati potvrdila da je na kriminalističko istraživanje privedena osoba koja se dovodi u vezu s ubojstvom Turibaka. Kasnije navečer, neslužbeno smo doznali da je na policiji zadržan upravo brat Tomislav, čiju su snimku poziva centru 112 istražitelji naročito pomno preslušavali. Hrvojev mlađi brat student je kineziologije, trener fitnessa i član Hrvatske čiste stranke prava, a više informacija o njegovu iskazu bit će službeno objavljeno tijekom ponedjeljka.

Kako doznajemo, u stanu nisu pronađeni tragovi borbe ili otpora stradalog mladića, kojeg je ubojica najvjerojatnije iznenadio. O stradalom 24-godišnjaku kazali su da je bio uzoran sportaš i student koji je uskoro trebao diplomirati. Hrvoje je bio i predsjednik studentske udruge koja se bavi promicanjem energetske učinkovitosti i savjetovanjem.

U nedjelju ujutro u domu obitelji Turibak satima je boravila policija. Ispred zgrade smjenjivali su se bliski prijatelji Hrvoja i njegove obitelji. Utučeni su, ni sami još ne znaju što se točno dogodilo Hrvoju. Ne mogu vjerovati da ga je netko mogao ubiti iz koristoljublja. - Oni su sasvim obična obitelj, majka je knjigovotkinja, otac raznosi novine, nikakvog bogatstva nema u tom stanu – kaže nam prijatelj koji je zamolio za anonimnost. Nailazi uplakana djevojka, pali svijeću i pogledava prema prozoru s kojeg joj je Hrvoje mnogo puta mahnuo. Susjedi su i prijatelji od prvog razreda Osnovne škole Tituš Brezovački u Španskom koju su zajedno pohađali.

Potječe iz fine obitelji

– Sjedili smo u istoj klupi, o Hrvoju mogu reći sve najbolje. Uvijek spreman pomoći, nikad nije upao u loše društvo, drogu ili nešto takvo. Bio je pristojan, dobro odgojen dečko, išao je u crkvu. Nadam se da će policija što prije dati odgovor – rekla nam je plačući Hrvojeva prijateljica Maja.

I prvi susjedi su zaprepašteni, uplašeni. – Nitko noćas nije spavao. Hrvoje je bio pristojan, vrhunski mladi čovjek, uzoran student, u dugoj vezi. Tragedija. Ne znam kako će roditelji to podnijeti – govori stariji susjed. O motivu ubojstva policija će više reći nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja. U tome će im, kako se zasad čini, ponajviše pomoći brat Tomislav (22).

"Do jučer smo mogli šetati u dva ujutro po Španskom, sada više ne"

Stanujem u blizini. Otkako sam jučer čula što se dogodilo, bojim se. Trzam se na svaki zvuk. Špansko, u kojem živim od rođenja, kao i Hrvoje, uvijek je bio miran kvart. Do jučer smo uredno mogli prošetati u dva ujutro ali otkako sam čula za tragediju, više se ne osjećam sigurno. Kad sam jutros išla na posao, osjećala sam nelagodu. Kako li je tek ljudima u kvartu koji stanuju u prizemlju kao i Hrvoje, ako je istina da je ubojica ušao kroz prozor – pita se Maja, Hrvojeva prijateljica iz djetinjstva.

http://www.vecernji.hr/vijesti/uzor...-diplomom-brutalno-ubijen-stanu-clanak-428605
 

Back
Top