"Uznemirenje javnosti"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Обилић

Elita
Poruka
18.438
Daleko sam od poznavanja prava, i zato mi je mnogo toga nejasno
i guram to u fijoku "znaju valjda stručnjaci".

Evo recimo pravnički pojam "uznemirenje javnosti".

Kapiram da postoje "zviždači",
to su ljudi koji uoče ugrožavanje društvenog poretka, odu i prijave to nadležnim organima.

I to je u redu, nije protivzakonito i društveno je poželjno.

Ali ako neko uoči neku anomaliju, neko kršenje zakona, i umesto da to prijavi nadležnima
izađe na ulicu, štrajkuje glađu, i poziva na nasilno rušenje države,

zar to nije u najmanju ruku "uznemirenje javnisti" ?
Molio bih pravnički odgovor, ne politički.

to su ljudi koji uoče ugrožavanje društvenog poretka, odu i prijave to nadležnim organima.

Ali ako neko uoči neku anomaliju, neko kršenje zakona, i umesto da to prijavi nadležnima

Još jedna tema u kojoj tebi kao političkom analfabeti valja nešto objašnjavati?:p :cool: :kafa:

Zviždači su osobe koje odluče prijaviti nezakonite, koruptivne ili štetne radnje u institucijama ili firmama, čak i kada to znači da rizikuju vlastiti posao ili poziciju.

Trebalo bi da su zakonom u državi zaštićeni, a kao što vidimo, u Srbiji to nije tako.

Mislim da je i u Srbiji tako čak i ako ne postoji zakon o tome,
ali ako misliš na onaj slučaj iz namenske gde je tip mesecima špijunirao proizvodnju oružja ...

Priznaćeš da je to ipak malo specijalan slučaj.
Danas ne možemo da se operemo kod Zaharove da ne prodajemo municijj Ukrima ...

Nije zezanje, jel da ?!

Ko ima pravo zakonski bilo kome da zabrani štrajk gladju? Po kom članu zakona? Zar rušenje države nije kada se ne objavljuju dokumenta o javnim nabavkama? Zar rusenje države nije kada nekakva gomila nakaza okupira pionirski park i uskraćuje slobodu kretanja drugima? Mogu još jedno 50 pitanja da postavim.

Ali nije to tema,
već da li je Hrkino ponašanje protivzakonito delo "uznemirenje javnosti" ?
Hrkino ponašanje i jeste sa namerom da se uznemiri javnost. Ili drugim rečima da skrene pažnju javnosti.
Sam čin je u redu jer očajnički pokušava da nađe odgovor a samim tim i razrešenje svoje agonije.
Oni koji bi da sruše trenutnu vlast to koriste kao još jednu alatku za postizanja svog cilja.

Poslednja izmena:
Mislim da je i u Srbiji tako čak i ako ne postoji zakon o tome,
ali ako misliš na onaj slučaj iz namenske gde je tip mesecima špijunirao proizvodnju oružja ...

Nije zezanje, jel da ?!
Nije zezanje i daleko je od zezanja, to se na ovom primeru i pokazalo.
Zakon postoji ali su se dobro potrudili da proglase da isti nije u saglasnosti sa Ustavom kako bi se ućutkali pojedinci koji su progovorili ...

Ko ima pravo zakonski bilo kome da zabrani štrajk gladju? Po kom članu zakona? Zar rušenje države nije kada se ne objavljuju dokumenta o javnim nabavkama? Zar rusenje države nije kada nekakva gomila nakaza okupira pionirski park i uskraćuje slobodu kretanja drugima? Mogu još jedno 50 pitanja da postavim.

Šta će ti ono "gomila nakaza" ?
Nije valjda da si rukovođen mržnjom ?

.Ali ako neko uoči neku anomaliju, neko kršenje zakona, i umesto da to prijavi nadležnima

Brojne afere su otkrivene, prijavljene institucijama i ništa se nije desilo. Tako da je taj put zatvoren. U autokratskim državama, jedino mesto gde možeà da se boriš je ulica, to je tako odabrao režim, nisu građani krivi što institucije ne rade. Pozivanje na nasilno rušenje države naravno ne postoji, to je spin režima, postoji samo traženje prava i izbora.

Nije uznemiravanje javnosti jer niko nije uznemiren. Pre je "ohrabrivanje" javnosti da se bore za svoja prava i uređenu državu.

Nije uznemiravanje javnosti jer niko nije uznemiren. Pre je "ohrabrivanje" javnosti da se bore za svoja prava i uređenu državu.

Jesi video nekad lopove, razbojnike, kako kreću u akciju ?
Obično se kuraže rečima: " Ej to je naše bre idemo da uzmemo ..!"

Reči su čudo, svašta mogu.
Evo i ti "nije to uznemirenje, to je pre ohrabrivanje !

Jeste ohrabrivanje, da se sruši država, ja da ti kažem !

Tolerantna vlast, ali nije ovo samo između Hrke i države Srbije,
ovde se radi o meni i tebi i ostatku do 6 miliona građana Srbije.

Hrka se trudi da pošto je ona izgubila sina - mnogi sinovi izginu bilo za njenu ili državnu pravdu !

Pa šta bi trebalo Makedonci da rade,
tamo je 60oro dece u najgorim mukama stradalo ?
Ovi naši nesrećnici su bar trenutno umrli.
Da imaš morala kao što nemaš ne bi ubacivao nesrećnu ženu u ove tvoje igrice ovde.
...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back