Uživaj u životu..

Uživaj u životu, jer ako ne uživaš nešto sa tobom nije kako treba.
Ili imaš nekih psihičkih ili emotivnih problema i na tome treba
poraditi. Ali, šta uopšte znači uživati u životu?

Kako vi to vidite?
Mislim da je to individualno..za nekoga nije uživanje ono što je za mene i obrnuto
Uživanje u životu je pre svega raditi ono što voliš, biti zdrav,imati prijatelje,ne opterecivati se stvarima i dešavanjima na koja ne možeš da uticeš
svoj životni prostor urediti da bude udoban i onako kako tebi odgovara..čaša vina u udobnoj fotelji uz dobru knjigu je jedan vid uživanja u životu
Drugim recima kada radite i koristite sve one male i velike stvari koje vas cine srcnim je uživanje u životu a finansijski ste u stanju sebi to da priuštite

"Samodovoljnost" kao pojam, bukvalno, podrazumeva, postojati sam u praznom prostoru. To ne može čak ni Bog i to je razlog zašto je iz samoga sebe, tj. iz Ništa (iz Kvantnog vakuuma koji nije materijalan), iznedrio materiju, život i Svemir.
Ne, to ne znači samodovoljnost. Samodovoljnost je kad nisi parazit, na primer.
Drvo je samodovoljno, a neće biti čovek.

Čik stigni sve da ih zatrpaš svojim pamfletima. :zper:
Prihvatam izazov. Izvoli, daj smisli neki fenomen za koji misliš da se ne može objasniti pomoću Zakona postojanja, tj. frmomen koji se ne manifestuje pomoću niti i jedne od fizičkih i psihičkih radnji; naprezanja, kretanja, opaćanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razuemvanja, koje su Zakon sveukupnog postojanja i svakog mogućeg dešavanja. A ne kako ti, zbog nerazumevanja Zakona postojanja, tj. znog nerazumevanja da sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih radnji ničeg drugog nema , ove radnje i Svest kao njihovog vršioca, nazivaš "pamfletima".

Jasna, potrudise da kao filozof, a posebno kao modeatotor jednog foruma filozofijr, konačno razumeš Zakon postojanja kao najveće mpguće i nepobitno ffilozofsko otkriće do danas, sa značenjem Konačne i Večite Istine o postojanju materije, života, Svemira, Svesti i Boga. Evo, počnimo sa mojim izazovom tebi:

Čik pronađi i jedn argument pomoću kojega ćeš moći da dokažeš da sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, u beskrajnom nebeskom prostoru, postoji bilo šta drugo?

Ne, jasna, samodovoljnost je kad nešto može da postoji samo po sebi, bez pomoći bilo čega drugog. To ni drvo ne može, a kamo li čovek. Čim drvo isčupaš iz zenlje, ono umire.
Da, drvetu su potrebni neki uslovi za život, ali to su međuzavisnosti.
Tlo zavisi od drveta, drvo zavisi od tla. Kaže se da je samodovoljno
zato što ono samo uzima iz okruženja šta mu je potrebno, raste,
razvija se, daje plodove, razmnožava se. Što se ne može reći za
nešto što je napravio čovek.

Da, drvetu su potrebni neki uslovi za život, ali to su međuzavisnosti.
Tlo zavisi od drveta, drvo zavisi od tla. Kaže se da je samodovoljno
zato što ono samo uzima iz okruženja šta mu je potrebno, raste,
razvija se, daje plodove, razmnožava se. Što se ne može reći za
nešto što je napravio čovek.
Isto kao i drvo i čovek uzima iz okrušenja sve što mu je za život potrebno. Iz ove činjenice sledi zaključak da ni čovek, ni drvo, ne mogu postojati sami o sebi i da zbog toga nisu sami sebi divoljni.

Čak i Bog, ako postoji, nije sam sebi dovoljan. Da bi mogao da postoji, potreban mu je bio svet koji je srvorio.

Naravno, da Bog postoji, ali njegovo pravo ime nije "Bog", već "Svest". Pa pošto Svest nije materijalna i pošto ona o sebi kao nematerijalnoj pojavi ne može steći nikakvo iskustvo, tj. znanje i pomoću njega dovesti sebe u stanje svesnosti i biti to što jeste - Svest . bilo je nužno da se napregne i pokrene i tako postane materijalna i stekne znanje o sebi kao materijalnoj pojavi i pomoću njega dovede sebe u stanje svesnosti i tako uzrokuje sebe kao Svest.

Eto, u nekoliko poteza objasnio sam ti ceo Zakon postojanja, po kojemu ništa, pa ni Bog, tj, Svest, ne može postojati sama po sebi i biti sama sebi dovoljna.

Kao što primećuješ, ništa nije moguće objasniti do kraja bez znanja i razumevanja Zakona postojanja. Bez znanja Zakona postojanja, prirodne nauke, filozofija, svetske rečigije, kao i svetske ideologije i politike, samo su različite vrste pogrešnih i po ceo svet štetnih verovanja.

Moje nastupe na ovom forumu nemoj da smatraš "pamfletima", jer iza svakog mog nastupa protiv svetske nauke, filozofoije, svetskih, religija , ideologija i politika, kao čvrst i neoboriv dokaz i argument, uvek stoji znanje ZAKONA POSOJANJA. P o kojem postoji ceo Svemir, sem ljudsko društvo na Zemlji, koje zbog neznanja i nerazumevanja Zakona postoanja još uvek nije stalo na svoje noge, već i dalje po svojim pogrešnim naučnim teorijama, filozofijama, religijama, ideologijama i politikama, dubi na glavi.

Ponavljam, samodovoljnost kao postojanje, nije moguća. Što važi i za Svest, tj. Boga. Kad bi samodovoljnost bila moguća, Svest, odnosno Bog bi bio JEDAN, a ne TROJEDAN.
xjpg.1164611.jpg

Back