Uzeti Hamera ili ne?

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
13.758
Da li uzeti ovaj Hummer H3 3,7 2006 u top stanju?
Imam neki razlog zasto moram da razmisljam o njemu.
IMG-20241125-WA0005.jpg
IMG-20241125-WA0004.jpg
IMG-20241125-WA0002.jpg

Onaj Borko iz Kraljeva prodaje te sto troše poprilicno tako da verovatno postoji tržište inače nebi radio to što radi a i BGD je pun G wagona . Ja nikad nisam imao hammera niti sam ga vozio a nisam nikad imao ni ponudu da ga kupim.. Dosta je redak u EU tako da nzn ..Verujem da bi ga pre prodao u Beogradu nego u Kopenhagenu

Sad sam proverio i za americko trziste je pravljen tako da treba jos da se plati nekih 1500€ nase administracije jer je amerikanac a koji mogu da se uvezu odnedavno ali da li je potrebna i prepravka to treba videti jer je auto svajcarac pa su to mozda tamo odradili.
Za sad ne mora da se ide u ovlasceni servis ali ovo je bas egzotika pa je pitanjekako i gde nabaviti originalne delove.

Izgleda bruka dobro. Ako ti je cilj da se hvališ, to je prava mašina. Međutim, u svemu drugome je nepraktičan. Mnogo troši, skupo održavanje (verovatno se delovi teško nalaze, ako ti nešto crkne ima da ti stoji 2 meseca dok ne stigne deo), pa onda problemi sa parkiranjem (ne možeš da nađeš mesto) i slično...

Ne sećam se kad sam ga zadnji put video na ulici, to niko više ne vozi. Razni reperi su ga popularizovali, ali je fabrika na kraju bankrotirala.
Možda ga neko kupi ko reklamno vozilo, ali generalno koliko sam čuo mnogo se kvare.

Trziste za takve aut9mobile definitivno postoji i mislim da bi se prodao. E sad, pricate o Borku, ja ga poznajem od pre nepunih 15 god i oduvek je uvozio "egzotiku", automobile vecih kubikaza i specificne modele, npr znam da je u to vreme dovukao nekoliko Alfi 156 i 147 GTA. On vec ima neku bazu svojih kupaca i poznato je da kod njega mogu da se nadju takve stvari, dok Dule ima drugu klijentelu, pa bi to mogla da bude prepreka. S druge strane, Dule uvek moze da oglasi taj auto i na mobile.de, solidan broj automobila, egzotike, oldtimera, itd. ode van Srbije stranim kupcima, tako da ne mora da bude orjentisan samo na nase trziste.

To je auto koji je prestao da se proizvodi pre vise od 10 godina, delovi postaju problem u Americi , a mogu samo da zamislim u Srbiji. Ako hoces da ga kupis za prodaju, ima garant mentola koji bi ga uzeli. Cak i kada je bio nov nije imao reputaciju pouzdanosti, bas kao ni H2.

Ne sećam se kad sam ga zadnji put video na ulici, to niko više ne vozi. Razni reperi su ga popularizovali, ali je fabrika na kraju bankrotirala.
Možda ga neko kupi ko reklamno vozilo, ali generalno koliko sam čuo mnogo se kvare.
E pa kad su i Ameri digli ruke od njega onda je stvarno problem.
S druge strane Dule ima taj problem oko naplate duga i ne znam da li ima drugu opciju.

E pa kad su i Ameri digli ruke od njega onda je stvarno problem.
S druge strane Dule ima taj problem oko naplate duga i ne znam da li ima drugu opciju.
Negde krajem devedesetih uradim posao za domacu firmu u BG, i vec kada sam bio pri kraju saznam da je tip neki sumnjivi "bizmismen". Jbg. sta je tu je, zavrsim ja to, a on mi kaze da je trenutno ostao bez kesa u markama ili svajcarcima, ali ima eskudose. Racunam , ako se predomisli mozda mi nikada ne plati, a ovako imam barem eskudose. Trebalo mi par godina da se ratosiljam istih, u Srbiji niko nije hteo da ih pogleda, sva srca preko grane udjes u banku i zamenis kao svaku dugu valutu. Apro ove price, auto jeste sranje , ali definitivno bolja opcija od nule.

Sve je bolje od nule ali....ja treba da dodam jos 7500 zbog duga od 2500. Dobijam stranca kog treba da ocarinim a cuo sam se sa Donom spediterom i rece mi da ako je za americko trziste da imam dodatnih 1500€ koje Srbija uzima za americka kola.
Plus prepravka ukoliko treba da se radi.

Sve je bolje od nule ali....ja treba da dodam jos 7500 zbog duga od 2500. Dobijam stranca kog treba da ocarinim a cuo sam se sa Donom spediterom i rece mi da ako je za americko trziste da imam dodatnih 1500€ koje Srbija uzima za americka kola.
Plus prepravka ukoliko treba da se radi.
Ako treba još toliko para da dodaš onda ja to ne bih radio.

Neko moje životno iskustvo je da sam u situacijama kad sam morao da još ulažem da bih povratio svoje prvobitne pare uglavnom se ukopavao još više.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro skontao auto je registeovan u CH, onda je ili radjen za evropsko trziste, ili je neko vec uradio certivikaciju za njega tamo, ovi u Srbiji bi trebalo to da prihvate kao uvoz iz EU/CH. Koliko sam cuo od par vlasnika iz Kanade, imali su najvise problema sa vesanjem i diferencijalima koji znaju da cure.

Back