Uzećemo samo dobro

Araon

Elita
Poruka
18.385
Ono što često primetim kod tumačenja horoskopskih znakova, naročito kada izlaze tekstovi o prednostima i manama znakova je to da svako kad pročita o sebi nešto pozitivno, kako im je znak super, pametan, istrajan, šta god, to bude "da, tačno čitam o sebi to je to", dok ako se napiše nešto negativno bude "onda ja sigurno nisam taj znak, he he".

Nakon toga sam primetio da onda i astrolozi uglavnom pričaju ljudima (astrolozi, tumači, kako god se zovu) lepe stvari, tipa napredovaćete u poslu, desiće se nešto lepo, pomirićete se sa ovim i onim, pa mene zanima da li je to "ratno profiterstvo" na ljudskoj gluposti i neprihvatanju?

Ne čitam horoskop za narednu nedelju.
Kao i prognoza za vreme koje se objavljuje svakog dana
te može biti sunčano oblačno ili sa kišom i vetrovima,
tako se šteluju i astrološka predviđanja za 12 znakova zodijaka.

Verujem da bi ozbiljan astrolog mogao da vidi neke generalne stvari kroz položaj planeta u kućama,
ali da ti neki časopis u okviru trazonode predviđa šta će ti se desiti naredne nedelje je totalni nonsens.
Još gore je ako postoje ljudi koji veruju u tu prognozu.

Ne čitam horoskop za narednu nedelju.
Kao i prognoza za vreme koje se objavljuje svakog dana
te može biti sunčano oblačno ili sa kišom i vetrovima,
tako se šteluju i astrološka predviđanja za 12 znakova zodijaka.

Verujem da bi ozbiljan astrolog mogao da vidi neke generalne stvari kroz položaj planeta u kućama,
ali da ti neki časopis u okviru trazonode predviđa šta će ti se desiti naredne nedelje je totalni nonsens.
Još gore je ako postoje ljudi koji veruju u tu prognozu.

Ovde sam i mislio na astrologe i ostale tumače, iskreno ta kolumna časopisa za sledeću nedelju, pri čemu će se onda svim devicama ili blizancima desiti ista stvar, moguće su glavobolje i slično, to mi je tek čisto da se popuni strana.

Nego mi je uvek ovo bilo zabavno, ako je dobro onda je da da baš ste nam pogodili, ako nije onda onda ja nisam taj znak he he.

ljudski mozak prihvata samo pozitivne informacione nadražaje
negativne šalje u zaborav.

to je dobra osobina kod ljudi ukoliko je poseduju
ukoliko je ne poseduje trebalo bi da je razviju

možda bi se moglo protumačiti ako se čita između redova da se celoj naciji malo uliva poverenje u život kroz nedeljna predviđanja
pa će ljudi uvereni da će im se desiti nešto lepo te nedelje biti generalno bolje raspoloženi

sve se može shvatiti i dobro i loše zavisi iz kog ugla gledaš.

to je dobra osobina kod ljudi ukoliko je poseduju
ukoliko je ne poseduje trebalo bi da je razviju

možda bi se moglo protumačiti ako se čita između redova da se celoj naciji malo uliva poverenje u život kroz nedeljna predviđanja
pa će ljudi uvereni da će im se desiti nešto lepo te nedelje biti generalno bolje raspoloženi

sve se može shvatiti i dobro i loše zavisi iz kog ugla gledaš.

Sumnjam da će posle tabloidnih vesti, prebrojavanja mrtvih, crnih i zloslutnih vesti, kolumna na 8oj strani nešto pozitivno da promeni, ali dobro, može biti.

Sumnjam da će posle tabloidnih vesti, prebrojavanja mrtvih, crnih i zloslutnih vesti, kolumna na 8oj strani nešto pozitivno da promeni, ali dobro, može biti.
znam
ali ljudima je ostavljeno da biraju sadržaje koje čitaju.
ja preskačem takve vesti.
moja moć da bilo šta rešim je 0% a ni tuga zbog takvih događaja neće pomoći
u ratnom području gde ginu i gladuju deca

tako da je cilj donekle zaštiti sebe izbegavanjem loših vesti.
naročito onih na koje ne možeš da utičeš

na primer tako te šturo obaveštavaju šta se dešava u zemlji
stalno neka tipska obaveštenja
sastao se otputovao doputovao dočekao... i tako
ali zato najgore vesti iz celog sveta koje plasiraju mediji i mi verujemo da se loše stvari dešavaju tamo daleko daleko od nas.

Ovde sam i mislio na astrologe i ostale tumače, iskreno ta kolumna časopisa za sledeću nedelju, pri čemu će se onda svim devicama ili blizancima desiti ista stvar, moguće su glavobolje i slično, to mi je tek čisto da se popuni strana.

Nego mi je uvek ovo bilo zabavno, ako je dobro onda je da da baš ste nam pogodili, ako nije onda onda ja nisam taj znak he he.
horoskop nije nista vise od obicne zabave..
ko se bavi sa astrologijom zna da iako postoje dve osobe na svetu koje su rodjene isti dan-datum-minut ne zive istim zivotima..
Jedan moze da bude naucnik a drugi klosar.
Nisu isto odgajani,vaspitani,ne izgledaju isto.
Izbor je uvek na prvom mestu a ne polozaj planeta.
Asrologija ti pruza mogucnosti - a ti sam biras kojim putem ces da krenes.

horoskop nije nista vise od obicne zabave..
ko se bavi sa astrologijom zna da iako postoje dve osobe na svetu koje su rodjene isti dan-datum-minut ne zive istim zivotima..
Jedan moze da bude naucnik a drugi klosar.
Nisu isto odgajani,vaspitani,ne izgledaju isto.
Izbor je uvek na prvom mestu a ne polozaj planeta.
Asrologija ti pruza mogucnosti - a ti sam biras kojim putem ces da krenes.

Sve je to ok, ali ti imaš ljude kojima život određuje to.

Imao sam čak i bivšu koja ako vidi aspekte za nešto, ona prijavljuje polaganja za to i to, ona ako nađe tipa i kaže joj astrologija ona se fokusira na to. Neverovatan broj ljudi donosi životne odluke na osnovu nečijeg tumačenja.

baš mi se sviđa naslov teme
moj životni moto takođe je
uzmi samo dobro.
loše zanemari i pusti niz vodu.

Nema druge, ali onda i ne slušam šta će biti već samo uzimam.

Sve je to ok, ali ti imaš ljude kojima život određuje to.

Imao sam čak i bivšu koja ako vidi aspekte za nešto, ona prijavljuje polaganja za to i to, ona ako nađe tipa i kaže joj astrologija ona se fokusira na to. Neverovatan broj ljudi donosi životne odluke na osnovu nečijeg tumačenja.

Nema druge, ali onda i ne slušam šta će biti već samo uzimam.
astrologija nije egzaktna nauka,ustvari nije nauka uopste tako da..ne shvataju je svi isto.
Jedan deo ljudi se zainteresuje iz zabave za astrologiju ali veci broj ljudi (kao cvetic npr) se upusti u ovo jer traze slamku spasa.
ako mene pitas- treba je shvatiti kao zabavu i nista vise.- na ovoj sorti astrolozi zaradjuju i naravno da zele da im se kaze nesto dobro

astrologija nije egzaktna nauka,ustvari nije nauka uopste tako da..ne shvataju je svi isto.
Jedan deo ljudi se zainteresuje iz zabave za astrologiju ali veci broj ljudi (kao cvetic npr) se upusti u ovo jer traze slamku spasa.
ako mene pitas- treba je shvatiti kao zabavu i nista vise.

Upravo to i jeste problem, ljudi kad traže slamke spasa najlakše ih je izmanipulisati i izvaćariti.

Pogotovo kad očigledno vidiš da je neko došao da čuje nešto što bi mu olakšalo. Pa dosta njih počinje tumačenje sa "vidim da imaš neki problem", pa ne, miko, došli su kod tebe zato što im je med i mleko.

Evo, cvetić npr traži tu informaciju, šta je mene sprečavalo da joj se javim u dm i da kažem da ću joj protumačiti to, ali da to košta 50 ili 100 ili koliko god evra? Vidim da je u frci, da joj znači, a mogao sam napisati bukvalno šta god, mogao sam pitati čet gpt da mi sastavi nešto i prevesti u google translate, dakle 0% truda.

Mislim, šta me sprečava osim činjenice da nisam ratni profiter i go*no, ali takvih ima mnogo.

I jasno je meni kako treba shvatiti, ali je frapantan broj ljudi koji na ovome zasniva životne poteze.

Upravo to i jeste problem, ljudi kad traže slamke spasa najlakše ih je izmanipulisati i izvaćariti.

Pogotovo kad očigledno vidiš da je neko došao da čuje nešto što bi mu olakšalo. Pa dosta njih počinje tumačenje sa "vidim da imaš neki problem", pa ne, miko, došli su kod tebe zato što im je med i mleko.

Evo, cvetić npr traži tu informaciju, šta je mene sprečavalo da joj se javim u dm i da kažem da ću joj protumačiti to, ali da to košta 50 ili 100 ili koliko god evra? Vidim da je u frci, da joj znači, a mogao sam napisati bukvalno šta god, mogao sam pitati čet gpt da mi sastavi nešto i prevesti u google translate, dakle 0% truda.

Mislim, šta me sprečava osim činjenice da nisam ratni profiter i go*no, ali takvih ima mnogo.

I jasno je meni kako treba shvatiti, ali je frapantan broj ljudi koji na ovome zasniva životne poteze.
pa sam si dao odgovor na svoje pitanje..
od svih silnih astrologa nikada nisam srela nekog ko je znao da protumaci moju kartu.
Ljudi se ne srecu sa kartom koja ima samo jedan los aspekt i onda sam im enigma.-niko nikada nije nista pogodio.

ali voditi zivot po karti je nesto nagluplje sto ces da cujes.

pa sam si dao odgovor na svoje pitanje..
od svih silnih astrologa nikada nisam srela nekog ko je znao da protumaci moju kartu.
Ljudi se ne srecu sa kartom koja ima samo jedan los aspekt i onda sam im enigma.-niko nikada nije nista pogodio.

ali voditi zivot po karti je nesto nagluplje sto ces da cujes.

Znam, to mi i jeste zabrinjavajuće s' obzirom na količinu ljudi koji to rade.

Ne mogu ja da kažem, imao sam stvarno iskustva takva da drugarica gleda u šolju i karte, prilično sam se sprdao i sa tim, ali mi je devojka izdiktirala sve što se na kraju i desilo i bila u fazonu "sačekaj, pa javi da li ti je sprdnja", mogu ti reći bio sam začuđen u najboljem slučaju.

Ali opet sam bio u fazonu ja radim svoje, pa neka ide kako ide.

Znam, to mi i jeste zabrinjavajuće s' obzirom na količinu ljudi koji to rade.

Ne mogu ja da kažem, imao sam stvarno iskustva takva da drugarica gleda u šolju i karte, prilično sam se sprdao i sa tim, ali mi je devojka izdiktirala sve što se na kraju i desilo i bila u fazonu "sačekaj, pa javi da li ti je sprdnja", mogu ti reći bio sam začuđen u najboljem slučaju.

Ali opet sam bio u fazonu ja radim svoje, pa neka ide kako ide.
astrologija se poigrava sa tvojim mozgom kao sto to rade i astrolozi.
Verujes u nju sve dok se malo ne edukujes i ne shvatis/naucis zakone uma. Tada shvatis da to nisu bile planete ni aspekti- vec ti.

Kao neko ko se bavi naukom, u startu je to za mene, racionalno gledajući, sve nonsens ili bolje da kažem vrsta prastare religije.

Međutim, ono što mi stvara nelagodu jeste to što kada čitam tumačenje natalne karte, tj osobine znaka/podznaka, kao i te položaje planeta u momentu rođenja i mestu rođenja, to me malko plaši, moram priznati. Jer se dosta uklapa kod mene. Nije mi uopšte jasno kako je to moguće.

Sad, ne mogu ni reći da gledam samo pozitivne stvari, ne, puno toga tu ima i jednog i drugog, nisam zatvorena samo za dobro, tj nije mi do toga da mi neko priča tako da me "svrbe uši". Ali eto to je čudno da na mom primeru ima podosta poklapanja. Ne vidim nikakav mehanizam kojim bi "planete" uticale bilo kako na svojstva ličnosti, osim ako te planete nisu neki duhovi ;), sudbina, nešto u svakom slučaju povezano sa religijom. Jer sa naukom nema veze.

Horoskopi uopšteni za svaki znak su razonoda.
Natalna karta pojedinca je nešto drugo.
Postoje astrolozi i oni koji sebe nazivaju astrolozima. Velika je razlika.
Nažalost, veoma je mali broj astrologa.
Postoje i mnogi "ekperimenti" , gde su osobama urađene natalne karte, zapečaćene i predate posle 10 godina. 80% bitnih stvari se poklopilo.
Svako ima tačku A i tačku B (vreme rođenja i smrti). Astrolog treba da daje smernice, kako bez većih prepreka izgurati taj put. Tu crticu između tačke A i B.
Ne treba se slepo držati nekih stvari u životu. Treba biti umeren u svemu.
I naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje :flert:

Ono što često primetim kod tumačenja horoskopskih znakova, naročito kada izlaze tekstovi o prednostima i manama znakova je to da svako kad pročita o sebi nešto pozitivno, kako im je znak super, pametan, istrajan, šta god, to bude "da, tačno čitam o sebi to je to", dok ako se napiše nešto negativno bude "onda ja sigurno nisam taj znak, he he".
Ja sam primetio obrnuto, da se uglavnom istrazuje koji znak je najgori
Da negativni sadrzaji se najbolje prodaju, sve je usmereno ka njima
Bilo bi divno da je tako ali nije, nego obrnuto...
na primer tako te šturo obaveštavaju šta se dešava u zemlji
stalno neka tipska obaveštenja
sastao se otputovao doputovao dočekao... i tako
ali zato najgore vesti iz celog sveta koje plasiraju mediji i mi verujemo da se loše stvari dešavaju tamo daleko daleko od nas.
Je li, pa dosta nam je pranja mozga o tome kako je Srbija crna rupa sveta i vecito u kaskanju za njim, nek bude sad obrnuto kao sto i jeste.
baš mi se sviđa naslov teme
moj životni moto takođe je
uzmi samo dobro.
loše zanemari i pusti niz vodu.
Ali si teska anti-SNS sektasica i dok velika vecina naroda vidi dobre stvari u ovom dobu, ti patis. Priznaj :D

Kao neko ko se bavi naukom, u startu je to za mene, racionalno gledajući, sve nonsens ili bolje da kažem vrsta prastare religije.

Međutim, ono što mi stvara nelagodu jeste to što kada čitam tumačenje natalne karte, tj osobine znaka/podznaka, kao i te položaje planeta u momentu rođenja i mestu rođenja, to me malko plaši, moram priznati. Jer se dosta uklapa kod mene. Nije mi uopšte jasno kako je to moguće.

Sad, ne mogu ni reći da gledam samo pozitivne stvari, ne, puno toga tu ima i jednog i drugog, nisam zatvorena samo za dobro, tj nije mi do toga da mi neko priča tako da me "svrbe uši". Ali eto to je čudno da na mom primeru ima podosta poklapanja. Ne vidim nikakav mehanizam kojim bi "planete" uticale bilo kako na svojstva ličnosti, osim ako te planete nisu neki duhovi ;), sudbina, nešto u svakom slučaju povezano sa religijom. Jer sa naukom nema veze.
A što je racionalno nonsense?

Ako znamo da živimo u determinisanom svemiru i da je sve oko nas elektro-magnetno polje i zračenja, da su naše misli i emocije elektromagnetni talasi, koji se bukvalno mogu i meriti, a planete najveći generatori pomenutih zračenja, šta je onda čudno da planete utiču na nas? :aha:

I sama naposletku potvrđuješ da je astrologija pogodila neke stvari realno u tvom životu.

Back