Pozdrav clanovi i forumasi.Dugo ali dugo me nije bilo na forumu,bio sam tu ali nisam nista komentarisao ni pisao,ali ovaj put moram da se izjadam.Imam izrazenu jaku depresiju,glava mi je mutna ali me nista ne sprecava da radim,da se borim,da radim i kuci i na poslu iako mi je mutna glava i tjera me da ne radim,da mi se nista ne da,borim se.Prije 3 dana desila mi se tragedija.Umro mi je kolega(58 god)koji je radio zajedno 4 godine samnom u trgovini(radimo na minusnom programu,stalno smo po komorama,dopunjavamo police,vucemo tonu i tonu robe itd)Taj dan,utorak,radili smo obojica prvu smjenu.On nije trebao biti samnom nego je trebao biti druga smjena,a kolega iz suprotne smjene se zamjenio sa njim (trebalo mu nesto)pa je on radio prvu samnom.Radili smo obojica normalno sve,zezali se,sprdali cak smo spominjali koliko nam je lijepo sto nakon pola godine opet radimo zajedno,ja sam ga i par puta jako stegnuo od srece oko stomaka,volio sam ga kao svog oca.Taj dan se nije nista pozalio,radili smo normalno,slagali robu u minusnoj komori,negdje oko 12 mi rece da mu se malo otvorila krv iz nosa,u pola 3 se pozdravili on je otisao par minuta ranije,ja isto kuci.I nakon sat i po me zovu da je umro,izgleda srcani udar dok je obavio jos neke poslove poslije posla,odvezao zenu i cerkicu negdje,vratio se kuci i tako ga je kum zatekao koji je dosao nakon 15tak min poslije.Juce je bila sahrana,stresno je to sve.Mene pojede neki osjecaj krivice da se mozda to desilo zato sto je radio samnom,da sam ga mogao postediti u nekim stvarima dok smo radili ako je vec bio lose,da mu se to desilo dok smo zajedno radili,kako ja nisam skontao,kad mu se otorila krv iz nosa zasto mu nisam rekao da ide doktoru nego smo nastavili,Da ga mozda nisam trebao uvlaciti u minusne komore mozda bi i bio ziv.Ninasta ga nisam prisljavao dok smo radili ta 2 dana zajedno,radio je kako je htio nisam mu nista rekao ajde ovo ili ono.Ali eto,pojede me osjecaj krivice da se to dogodilo,zato sto smo radili zajedno taj dan prvu i zato sto mozda nisam ili nismo nesto odradili kako treba,pa se to desilo.Uzasno se osjecam,