Užas u Ukrajini: Ubijeno više od 60.000 pasa kako bi zemlja bila "čista" za Euro !!!!

Qurajber

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.257
Pse prvo upucaju pa ih zatim ubace u mobilne krematorijume gdje ih spaljuju ..........

Više od 60.000 kučića i mačića su ubijeni kako bi Ukrajina bila “čista” za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012., informacija je koju ukrajinski blogeri šire putem društvenih mreža, prenosi telegraf.rs.

Prema riječima mnogih ukrajinskih blogera koji su sa građanima podijelili sliku kojom pozivaju na bojkot EP 2012, ovo “čišćenje” je podržao i ukrajinski predsjednik.

Naime, on je naložio da se pohvataju sve lutalice i da se žive spale na deponiji. Blogeri apeluju na građane da što više šire ovu informaciju, a čitav čin je okarakterisan kao nehuman!

Iz vlade Ukrajine demantovali su informaciju da je predsednik Ukrajine potpisao ugovor o ubijanju životinja, ali uprkos tome, masovna ubijanja životinja se i dalje nastavljaju.

Ipak, to ne zaustavlja prosvjednike iz Centra za zaštitu životinja, koji skoro svaki dan protestvuju ispred vlade Ukrajine sa parolama “Krv je na vašim rukama” i “Zašto Evropsko prvenstvo? Zašto suze?”. Iz Centra ističu kako je sterilizacija daleko humaniji pristup problemu i kako ona nije uopšte skupa.

- Sterilizacija košta 15 dolara, to je dosta humaniji način smanjenja broja lutalica nego ubijati ih. Vlasti ne čine ništa, njima je najlakše da ih otruju, ubiju – kaže ogorčeni aktivista Oleg Masin.

Prema pisanju stranih medija, Ukrajina se najviše uplašila da zbog masovnosti pasa lutalica ne stradaju gosti koji dođu na Evropsko prvenstvo, pa su se zbog toga odlučili na ovaj gnusan čin.

Kako prenose mediji, pse prvo upucaju pa ih zatim ubace u mobilne krematorijume gdje ih spaljuju. Nakon ovoga, njihova pepeo odnose na deponiju.
 

Back
Top