LosStudent
Primećen član
- Poruka
- 941
zbog ljudi koji bez čela i imena prolaze ulicom
zbog anonimnih reči trgova budim je zbog manufakturnih pejzaža javnih parkova
zbog anonimnih reči trgova budim je zbog manufakturnih pejzaža javnih parkova
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Giovanna:Mislim da si pogresio forum.
Naravno da je bitno, jer kojim slucajem bih mogla da procitam jos nesto od pomenutogDont_Break_The_Oath:Zar je bitno ko je napisao.........savrseno je. Totalno van klisea.
Nevenchica:Pa okal moram da znam koga da citam kasnije
![]()
zato sto opisuju svoje intelektualne dozivljajescharfschuetze:Nekad je teško razumeti, zašto pesnici vole toliko da se izražavaju metaforama? Sva njihova osećanja mogu da izraze bez simbola, jasnim i razumnim jezikom.
Tako isto možemo gledati na neke filozofe, ili pisce čak. Oni napišu toliko stranica, i toliko stranica da kada čovek pročita i poslednju oseti kao da je prošao kroz vreme i kao da je za to vreme osedeo i dobio unuče, a ponekad i rak.
I sad, neki pametni tumač (a pametni znači onaj čije je tumačenje prihvaćeno) protumači sav smisao na nekoliko listova hartije, ili nekada čak, na jednom, ili nekada čak, na pola jednog, ili nekada čak, u jednoj rečenici.
Onda treba postaviti pitanje, zašto pisci, pesnici i filozofi, svoje intelektualne doživljaje zavlače u suknju tajnosvitosti.
Jedini odgovor koji do sada pronađoh je, da na taj način žele da svoje poruke ili misli načine nepristupačnima, da ih ne mož' svako razumeti, da za razumevanje istih bude potrebno skinuti taj suvišni omotač tajni i simbola, da tako izgledaju ''pametniji''.
Jadni smo mi umetnici,
zaista.
Nevenchica:Nemoj molim te, stidim se
![]()
Dont_Break_The_Oath:Zato i umetnost postoji dragi Scharfschuetze, da bi nam zakomplikovala zivot instistirajuci da iz svoju slozenost ucinimo jos slozenijom tako sto cemo napraviti milion nasih Ja unutar sebe i dati im osobine, ali priznaj da nasi likovi izgledaju stvarno.
Ja sam svoje likove uvek gledao kao na svoju decu, kao na nesto neprocenjivo, ma kakav karakter oni imali.
A mozda su oni i stvarniji od nas samih koji ih pravimo.
Nevenchica:Pa okal moram da znam koga da citam kasnije
![]()