Uvredljivi izrazi ili ne...

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
134.080
Zasto su isti izrazi uvredljivi ili ne u zavisnosti ko ih kaze?

Na primer ako crncu kazes nigger on ce te ubiti, ali oni se izmadju sebe tako zovu

Slicno i kod nas, recimo pe.der..ako nekom homoseksualcu kazes mozda te i tuzi, sigurno ce se uvrediti ali se izmedju sebe lagano tako zovu, cak su dok je postojala ona njihova radnjica u Kralja Milana prodavali solje na kojima je pisalo pe.der

194982310_3850436151746322_4396697179581632906_n.jpg

Na primer ako crncu kazes nigger on ce te ubiti, ali oni se izmadju sebe tako zovu

Slicno i kod nas, recimo pe.der..ako nekom homoseksualcu kazes mozda te i tuzi, sigurno ce se uvrediti ali se izmedju sebe lagano tako zovu, cak su dok je postojala ona njihova radnjica u Kralja Milana prodavali solje na kojima je pisalo pe.der

Jer ako ja tebi kažem, aj ne lupaj, ti se nećeš naljutiti, je l da? Imamo takvu komunikaciju, znamo se i ti znaš da ja nisam zlonamerna kada ti to kažem. Ali reći nekome koga ne poznaješ može se već shvatiti kao uvreda.

U skladu sa prvom recenicom najbolje da odgovor daju moderatori i supermoderatori.

More... i fizički upliv u moju neku zamišljenu i zagarantovanu kvadraturu mi je od nekoga uvreda, a od nekog drugog prolazi neprimećeno.
Najviše me uzurpiraju ljudi koji bi da me kondicioniraju da je OK da mi skaču po glavi u jednom trenutku, a da u drugom budemo složna braća i brinemo svako o svačijem zdravlju.
Lajk: "Pripazi malo! Protegao si se koliko ti jorgan definitivno nije dug-ačak!"

To važi uglavnom samo za američke crnce - afroamerikance.
Više puta afrički crnci (Tanzanija, Zimbabve, Gana...) kažu da ih taj izraz ne tangira jer u njihovoj kulturi ne postoji kao izraz, bar ne u takvom kontekstu.
Da ne govorimo o tome da postoje države poput Niger i Nigerija. Jeste da se drugačije izgovaraju u orginalu, Nižeer i Najdžirija, ali zamislite afroamerikanca na konferenciji o tim zemljama na srpskome jeziku.

Back