Uvoz robe iz Engleske

Doda97

Početnik
Poruka
25
Pozdrav svima! Zelimd a se informisem ako neko ima iskustva s tim, da podeli ovde sa nama i da mi objasni kako funkcionise dostava i carinjenje robe iz Engleske? Naime. zelim da uvozim robu iz Engelske namenjenu za preprodaju ovde u Srbiji. Zanima me da li je bolje da oznacim da mi robu salju kurirskom sluzbom (DHL, UPS...) ili preko PTT, a s tim sto preko PTT se ceka skoro 28 dana, kako prolazi carinjenje robe? Posto sam cuo da se roba u vrednosti od 50e ne carini mislio sam da porucujem robu od jednom, ali da ne prelazi tu ukupnu cenu od 50e. I na kraju kako ta roba dolazi do moje adrese? Sto vise informacija to bolje :)

Cek da izracunamo...50 uz carinu od 20% to je 10e a postarina je 670+ dinara ili za kovertu je 270 dinara...
Meni su pisali carinu i za vrednosti manje od 50e, neka sitna elektronika, lepo pise carina na papiricu....20% od 1500 dinara ...
Nasa carina ima svoja pravila i tako to biva na balkanski nacin...
Nekad ti ocarine i otvore, nekad ne ocarine a otvore, a nekad ti i ne otvore...
Ali ako budes cesto uvozio, onda ima da ti carine i otvaraju...

Ovo vazi ako si privatno lice, ako si pravno lice, onda imas i platis svog speditera i to ide tako..
Uvek se vise isplati raditi pravni uvoz.

Ja sam poručivao sa sport directa 6-7 puta.
Ako vrednost robe predje 50e onda ti naplaćuju carinu. I to nije 20% vec u zbiru izadje dosta vise, mozda i skoro 50% od vrednosti paketa, jer ti naplate i troskove carinjenja i troskove lezarine robe kod njih.
Svih ostalih puta sam bio ispod 50. Evo bas sad čekam posiljku, sutra treba da stigne.
Nemoj da cekiras brod, duze traje i skupkje je. Dhl avionom je, zavisno od broja artikala, 11-17€ i stize za 5-6 dana. Dobijes broj i pratis posiljku u svakom trenutku. Stigne zo i brze do nas, ali nasi u carinskom skladištu cesto ne zele da rade ljudski pa stojinkod njih 2-3 dana. U cenu je uračunata i dostava kurira do kuce, nema doplate nikakve.

Engleska nije banana država poput Kine. Svaki njihov paket ima zalepljen račun na vidnom mestu jer je to zakonska obaveza i nema sive ekonomije. Nema potrebe da carina otvara paket pa licnomprocenjuje vrednost.

Poslednja izmena:

Back