Uvoz automobila u Srbiju

Nađi dobrog špeditera recimo DON ti je vrh on onda dalje sve vodi i sređuje. U svakom slučaju moraš da imaš dobrog špeditera pa izvoli. Špediter ti popuni na granici zahtev za carinu, ideš kući imaš 48h da odvezeš auto i odradiš amss pregled (2h) onda voziš i ostVljaš auto u carinskom magacinu. Dalje špediter završava. Ja kada sam uvozio svoj auto amss je štrajkovao pa sam čekao 15 dana. Čekao sam i carinu da me oslobode carine jer je auto izvan evropski.

Uglavnom smor.
 
Voziš ti ali popuniš carinsku deklaraciju tj špediter na granici pa sa tim papirom imaš 48h možeš da se voziš gde hoćeš i kako hoćeš pod uslovom da imaš važeću registraciju.

Od ulaska u zemlju imaš 48h da odradiš amss ja sam radio u krnjači posle toga teraš u carinski magacin gde auto stoji do okončanja papirologije koju radi špediter.

Ako nije registrovan auto to sve radiš al na šlepu. Imaš da iznajmiš šlep prikolicu 20 evra dnevno
 
Od ulaska u zemlju imaš 48h da odradiš amss
Ovo je pokazatelj da ti oko uvoza jako malo znas.
AMSS ne moras nikad ni da uradis ako neces ako nisi znao ali ne mozes da registrujes auto bez te homolagacije.
48h imas da predas auto na carinjenje. Pobrkao si.
Auto se na granici prijavi i plati a onda se predaje u carinsko skladiste gde odstoji u zavisnosti koliko je kompletna dokumentacija obicno nekih 4-5 dana a tako je u Novom Sadu za koji je i pitano.
U Subotici se znalo uraditi za dva dana a neki cak i za jedan ali se onda homiologacija radila u gradu odakle si kad dobijes auto tj kad ga dovezes u svoj grad na probnim tablicama ili na slepi.
Dok lezi u carinskom skladistu magacioner ga pretera u AMSS na pregled a koji je tu u krugu carine.
Kad se preuzme spedicija otkuca fakrturu na tvoje ime i sacekas jos koji dan homologaciju AMSS i na tehnicki pregled da se registruje.
 
Amss pregled ti je on ga fotka sa svih strana, pojaseve, br šasije, komandnu tablu, br motora i posle dobiješ potvrdu sa kojom ideš dalje kod špeditera a auto ostavljaš u carinskom magacinu do okončanja postupka.

Homologacija je za sve. Utvrđuje de dal je euro x i naravno odakle je auto.

Može da bude auto sklapan u EU od kineskih delova pa moraš da platiš dodatno i carinu. Na finalnu cifru ide porez.
 
negde sam procitao da kad auto udje u zemlju na ulaznu carinu ima onda neki rok neko rece 48 da se preda na carinsko skladiste u mestu gde se carini.

Koliko sam skapirao to moze biti i privatno carinsko skladiste (ovlasceno od Carine) koje obicno drzi spediter.

Nisam samo uspeo da skopcam gde se tu AMSS uklapa. Taj korak mi nije jasan.
I gde je u celoj prici Agencija za ^$&^$& da li je to AMSS?
 
Od ulaska u zemlju imaš 48h da odradiš amss pregled. Zbači doputuješ, dobro se naspavaš i sutra pravac amss pregled pa u carinski magacin. Kada dobiješ amss potvrdu pravac špediter predaš mu sva dokumenta i čekaš.

Amss (auto moto savez srbije) pregleda auto i fotka a onda agencija za bezbednostna osnovu toga i još koječega proceni dal je auto ok i donese rešenje izda ti potvrdu sa kojom ideš dalje kod špeditera.
 
Od ulaska u zemlju imaš 48h da odradiš amss pregled. Zbači doputuješ, dobro se naspavaš i sutra pravac amss pregled pa u carinski magacin. Kada dobiješ amss potvrdu pravac špediter predaš mu sva dokumenta i čekaš.

Amss (auto moto savez srbije) pregleda auto i fotka a onda agencija za bezbednostna osnovu toga i još koječega proceni dal je auto ok i donese rešenje izda ti potvrdu sa kojom ideš dalje kod špeditera.

da li moze spediter da odradi i AMSS? Koliko sam razumeo treba dva speditera zapravo, jedan na ulazu i drugi u mestu carinjenja?
 
Da tako je ako ulaziš na nekom većem prelazu vrv ima kancelariju kao u subotici recimo ako je neki manji prelaz angažuješ nekoga da ti popuni za 20 evra. Vodi računa koju cifru će ti upisati kao vrednost jer je ona finalna i naknadno ne može da se menja. To treba špediter tvoj jasno da ti kaže.

Amss ti je prost i jednostavan sat dva max.
 
ja sam procitao da Carina gleda katalosku vrednost AMSS i tu moze biti do 5% odstupanja.

To ako je fakturna vrednost manja od kataloske, a ako je veca :bye: onda uzimaju tu vecu.

Kazu* da nema puno vrdanja vise.

------
* pricam sto sam cuo
 
Takonmi je objasnio špediter, carini se na neku klotaru bez ikakve opreme. Recimo moj auto se prodavao za 10.000 evra koliko sam ga platio ali se prodavao model bez klime bez centralne bez podizača za 7000e. E oni carine taj najjeftiniji model koji je bio. Nadam se da si razumeo.
 
Takonmi je objasnio špediter, carini se na neku klotaru bez ikakve opreme. Recimo moj auto se prodavao za 10.000 evra koliko sam ga platio ali se prodavao model bez klime bez centralne bez podizača za 7000e. E oni carine taj najjeftiniji model koji je bio. Nadam se da si razumeo.

odlicno sam razumeo.

Jedno nisam razumeo otkud to da si uvezao polovnjaka?

Zar ne govoris vec 13 god kako treba kupovati samo nov auto koji posle ide pod presu? Osim sto predlazes da vozovi u Srbiji idu 20km/h preko pruznih prelaza.
 
Od ulaska u zemlju imaš 48h da odradiš amss pregled.
Ne lazi ljude na forumu opet ti kazem.
AMSS se radi posle carinjenja i ne postoji rok za AMSS jer mozes da ga uradis kad god hoces.
Carina ce da carini bez tog pregleda i cak sta vise na AMSS znaju da ti obore godinu automobila iako pise da je datum prve registracije npr 2015 oni ga obore na 2013 jer je tad proizveden. I sa tim papirom odes do carine da im kazes da je 2013 a oni te bledo gledaju i kazu da je auto u papirima 2015 i da ga oni takjo carine.
Jel uvidis sad koliko AMSS nije potreban re carinjenja?
AMSS se radi bukvalno da bvi mogao da registrujes auto i da ti neko otme 120€ jer kao uveli su tu Agenciju da bi se kon trolisala ispravnost kola a kad su zaziveli nista drugo ne rade do da slikaju kola i brojeve sasije i motora i to je njihov pregled a to sto neki motori ne pale,sto su kola neispravna nema nikakve veze ali vazno je da uzmu 120€ za pregled. Narod se ponadao da ce dobirti bolja kola zbog toga a ono PRC i samo imaju veci trosak na automobilu koji su skuplji upravo za tu cifru jer je uracunata u cenu automobila.
Amss ti je prost i jednostavan sat dva max
Verovao ili ne odradi se za 10 minuta. Licno stajao ko zna koliko puta kraj auta dok ga oni pregledaju. Moze da bude nesto duze jer moraju da skidaju suspleh ispod motora kad ne mogu da dodju do broja motora ali i to je 5-10 minuta duze. Ili jos duze kod ovih sa metanom gde mora da se skine oplata oko boca da bi ocitali brojeve sa boca.
Recimo moj auto se prodavao za 10.000 evra koliko sam ga platio
A nama si se hvalio da si platio 7000 auto. KAo drugo nov auto se moze uvesti ali uz velike peripetije i zato niko ne uvozi nov auto nego isti mora biti star 6 meseci tj da je toliko dugo registrovan preko i onda ga uvozis normalno.
 
bio sam nedavno u NS i raspitivao sam se kod jednog speditera oko uvoza i on je uglavnom govorio o ciframa manje vise. Kad sam otisao shvatio sam da nisam pitao nista kako sta gde ide auto.

Koliko sam ga razumeo mesto carinjenja je zapravo njegovo carinsko (ovlasceno) skladiste gde se tera auto posle ulaska u zemlju. Dakle auto se uopste ne vozi tamo u zoni luke gde je zapravo sediste Carine NS.

Carina izlazi na teren zapravo, ako sam razumeo. Ili cak i ne izlazi osim sto auto mora ostati u skladistu dok se carinski postupak ne zavrsi.

E tu je ovaj AMSS nije bio jasan jer sam shvatio da oni dolaze da pogledaju auto dok je u skladistu.

Mozda je mario mislio da ide u AMSS jer mu treba mozda homologacija? Ili nema EUR1 CAC, ne znam sad lupam, vi cete znati bolje.
 
Eur1 takodje nema veze sa AMSS jer to je stvar carine.
Auto se mora odvesti u carinsku zonu i tamo ce ga spediter smestiti u neko od skladista.
Auto se izveze iz skladista da bi se odvezao do AMSS koji je tu u blizini i kad se pregleda mora se vratiti u skladiste.
 

Back
Top