Uvoz automobila, pomoć i saveti

Don, kada cete krenuti opet da radite kalkulaciju cene uvoza automobila? Po novom...
Ako mozete, recite mi koja bi cena bila za ovako nesto:
http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=242836712&asrc=st

Hvala.
Pozdrav

Najverovatnije sutra...

Ovaj ti je euro2

- - - - - - - - - -

Нисам пратио тему. Увозе ли људи аутомибиле или још чекају да виде шта ће се десити са каталогом? Хоће ли бити каквих корекција.

Uvoze oko 10% od ranijeg obima.

Poslednja izmena:
Da li neko zna koliko kosta prevoz automobila iz Francuske-Paris ili Lille na kamionu-spediter ili koliko su troskovi ( tablice, osiguranje....) ako se licno doveze auto?
Unapred zahvalan!
Pozdrav!

Ako ti nešto znači, ja sam krajem decembra platio prevoz iz Luksemburga 500 evra. Znači prevoz će da te košta sigurno preko 500. A ovako, da ideš ne znam računaj za colke negde oko 100-150 evra. plus troškovi puta do tamo, prosečna potrošnja na kilometražu, putarina (vinjeta), plus treba ti vremena i za odmor (kafa, sendvič...) stavi na papir, pa se preračunaj :) . Ovako ti se približno hvata, ali ako možeš, plati špeditera i nema da te boli glava :) . Ako nisam u pravu, nek me neko ispravi ;) Pozz.

Nema colki iz FR. Vozi se na njegovim redovnim tablama.

Don, poslao sam vam juče mejl na firmin kontakt vezano za uvoz automobila iz Mađarske.
Danas vidim da vam nije radio sajt (barem ja nisam mogao da otvorim).
Da li ste dobili mejl?
Pozdrav

Video sam da je stigao, ali sam bio u gužvi i nisam ga otvarao. Od sutra idem redom da pravim kalkulacije svima koji su mi poslali upit preko kalkulatora na mom sajtu ili na direktne mailove. Nadam se da nije ništa hitno.

za one kojima je to bitno, informacija da Kragujevacka carina izgleda prihvata carinjenje po cl.39 ako je prilozena potrebna dokumentacija

Prihvata, ali samo licitacije, dok druge carinarnice ne prihvataju ni licitacije.

Šef kragujevačke ispostave je, kadamu je uletela unutrašnja kontrola sa zahtevom da to obustavi i da carini samo po katalogu AMSS, kao što su uradili i u drugim ispostavama, rekao da on pristaje na to samo ako mu izdaju pismeno naređenje i da se taj mangup iz unutrašnje kontrole potpiše i stavi svoj faksimil na to naređenje. Naravno, taj to nije hteo da uradi, jer bi to bio pisani dokaz da krše zakon, i jednoga dana kada se bude odgovaralo za ovo pravno nasilje, on bi bio taj na kome bi se kola slomila.
Pošto nije dobio pismeno naređenje kragujevački šef ih je odyebao i nastavio da carini licitacije po fakturnoj vrednosti. Ali samo licitacije.

Inače, nema ništa od najavljene korekcije. Prođe i taj 3. februar, i 4., a niko ništa ne javlja. Najgore je to što sada nema ko ni da napravi korekciju, jer je debil koji je ovo potpisao dao ostavku, a druga dva debila (od 4) iz radne grupe koji su ovo smislili su takođe dali ostavke. Pošto su raspisani izbori nema šanse da dođe do kadrovskih nameštanja, jer se čeka da se vidi ko će uzeti vlast i koje sektore u vlasti, pa će tek tada nameštati nove ljude na položaje, a pitanje je da li će se i kada ti novi ljudi uopšte bakćati sa ovim pitanjem. elem, ne lipši magarče do zelene trave.

Šta vam je to vam je.

Pošto se ne zna da li će i kada biti promena, svi koji su zainteresovani da im se pravi kalulacija po novom sistemu carinjenja mogu ponovo ovde na forumu da postavljaju svoje upite.

Napomena:
Pošto se po novom katalogu računa na drugačiji način, podaci koji su potrebni za pravljenje kalkulacije su marka, tip, ccm, Kw, godina proizvodnje (ako znate), datum prve registracije (bar mesec), zemlja poslednje registracije, broj vrata, pređena kilometraža.

Kao što vidite, oprema više nije važna. Jedino je bitno naglasiti ako je automatski menjač. Sva druga oprema (klima, navigacija, felne, itd.) je nebitna i ne morate mi je navoditi.

Kako se meni cini iz prilozenog, drzava ni sama ne postuje svoje zakone, po novom carina je ukinuta,ali su zato izmislili novi katalog, koji je 200% skuplji od dosadasnjeg najskupljeg. Kada se malo rascisti situacija I ponovo krene uvoz, (koliko toliko), moje misljenje nesto manjim obimom nego do sada, cene odu gore, a na kraju sve ovo ima da plati krajnji kupac. Nece se uvoziti nista bolji auti nego dosad, samo ce ti isti kostati vise. Sad ce gospodi sto hoce da kupe nov auto star 12-13 godina za 2000evra da se smanji izbor,a samim tim I njihovi pametni komentari,I zamerke,a mozda I nece, jer glupost ne zna za granice.

Sta je bilo sa onom potvrdom o godini proizvodnje auta? Spominjalo se da ce I to biti potrebno.Jel ima nekih informacija o tome,da li je zazivelo? I naravno,koliko to kosta?Sve o svemu koliko vidim u prethodnim postovima,moze li se ocekivati da oni najjeftiniji auti poskupe za 500eur,a oni skuplji cak I preko 1000e?

Potvrda je potrebna ako ne možće da se dokaže godina proizvodnje na drugi (jeftiniji ili besplatan) način.

Čuo sam iz jednog nezvaničnog, ali pouzdanog i ozbiljnog, izvora da je francuski konzul danas bio u upravi carina poovodom ovog nasilnog i protivzakonitog nepriznavanja transakcijskih vrednosti i faktura od licitacijskih kuća. Kažu ljudi da je urlao tamo. Ništa čudno... navikla je naša stoka da ih strane diplomate postrojavaju, ali da mi je drago ovaj put, drago mi je. Ako je to istina, uskoro će dobiti "tople pozdrave" iz Brisela, baš kako su ih dobili pre dva meseca kada su doneli odluku da naplaćuju depozite u visini carine za svaki auto koji se uvozi bez carine, odnosno na povlasticu shodno SSP-u.

aa tebi to smeta

Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Al kad neko dobije nesto upola cene pa se jos zali kako ga deru mislim da je preterivanje.
Mogu i da zamislim u kakvom je stanju ta Alfa kad je 450 eura a pogotovo iz Austrije jer oni sole puteve momacki i njihova kola su trula odozdo a u to sam se x puta dosad uverio kad ih vidim na dizalici.
Suska se svasta oko poreza pa i to da ce biti umanjenje od 10 do 30% pa sad ovo sto Don kaze ali jos nista se ne zna a evo ga 6.Februar i kola se i dalje slabo predaju na carinjenje.

Poslednja izmena:
Strasno, imam u Austriji kod drugara alfu 156 jtd, 2001, za 450e, i sad treba da je doteram i da platim porez bar 500e.... pa ovo nije da je naopako, nego bez komentara.....

Sad ce da dodje big river ili dule da ti kazu da si ti mafijas svercer uvoznik i da te za to treba odrapiti i odrati ti kozu sa ledja :)

P.S evo tek sad vidim da se dule javio da ti kaze da ne uvozis nego da kod njega kupis "povoljno" neki auto sa realnih 400.000 a magicnih 135.000 km na satu :)

Sačekaj još malo jer sad kad uđemo u EU neće se plaćati ni porez ni ostale dzidze dzadze.

aha kako da ne . Smislice ovi nasi lopovi do tad jos 100 haraca :)

- - - - - - - - - -

Не сад ћу ја да дођем да ти кажем да престанеш да сереш. :) и да те питам успут јеси звао војводу у хаг да га питаш зашто је уводио порез на луксуз?

kod Vojvode je porez na luksuz bio 100 maraka za auto a 100 dinara za mobilni.

E sad uporedi to sa ovim tvojim lopinama cije ti lopovske zakone branis i kod kojih je porez na luksuz prilikom uvoza duplo veci od realnog , prilikom registracije 1000-2000 evra za auto i 20% od racuna za mobilni...

I od tog poreza su se gradili mostovi i ostala infrastruktura koju nam je razrusio NATO dok se danas te pare trpaju lopovima sa vlasti i njihovoj armiji gologuzih parazita....

Poslednja izmena:

Back