Uvoz automobila, pomoć i saveti

Da Done, video sam da je polo prodat i isto tako znam da ce biti vrlo tesko da vidim oglas ovde u Beogradu i da stignem da ga kupim u Sloveniji. Pa stoga imam dva pitanja:
Koliku cenu auta u Slo. da gledam posto raspolazem sa 3000e, a da tu uklopim i carinu, pdv, spediciju i odlazak tamo sa tablicam, a nadam se da to sve izvedem za jedan dan.
Drugo pitanje, kakva je situacija sa uvozom iz Austrije, cini mi se da su tamo kola malo skuplja, mozda se varam, ali tamo bih imao kod koga da budem par dana i da mi pomogne oko jezika, pa sta je bolje SLO ili AT.

Pozdrav

P.S.
Ne znam je li ovaj polo Euro 3, jer nije onaj restajling, ali je 2001. god,
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4352960&show=1

Done secam se ja podataka za ovaj Polo!
2001 godiste, motor 1.0 sa 55 ks,nema klimu,nema alu felne a km mislim da je bila 150k km.Cisto ineresuje i mene kolika je carina bila jer ovaj Polo je bio 2150 eura koliko se secam.
Ajd i ti mi potvrdi ovo sto mi pricaju ostali trgovci: uvodi se ekoloska taksa po kg automobila,jedinstveni carinski katalog a za primer je uzet Nemacki.
Imas li ti kakvu informaciju vise?

500€ + homologacija

Ništa ja tebe, Dule, ne kapiram za tu ekološku taksu. Kakvi kilogrami i katalog? Ništa mi nije jasno. Pre dve godine je postojala koletarna taksa koja se obračunavala po kg, ali to se sigurno neće vratiti.

Ekološka taksa postoji kod svake registracije. To što neko uvozi auto, ne znači i da će da ga vozi, te je glupo naplaćivati još jednu ekološku taksu, odnosno za uvoz.
Možda, kažem samo MOŽDA, ako se to ne odsnosi na planiranu kandidaturu za EU, pa ćemo onda biti dužni, kao što su svojevremeno Rumuni i Bugari, da dozvolimo uvoz svih auta iz EU, ma koju homologacijsku normu ispunjavali. E, onda bi mi bilo ok da za auta koja nemaju euro3 naplate ekološku taksu, i da im dozvole uvoz.

Poslednja izmena:
Da Done, video sam da je polo prodat i isto tako znam da ce biti vrlo tesko da vidim oglas ovde u Beogradu i da stignem da ga kupim u Sloveniji. Pa stoga imam dva pitanja:
Koliku cenu auta u Slo. da gledam posto raspolazem sa 3000e, a da tu uklopim i carinu, pdv, spediciju i odlazak tamo sa tablicam, a nadam se da to sve izvedem za jedan dan.
Drugo pitanje, kakva je situacija sa uvozom iz Austrije, cini mi se da su tamo kola malo skuplja, mozda se varam, ali tamo bih imao kod koga da budem par dana i da mi pomogne oko jezika, pa sta je bolje SLO ili AT.

Pozdrav

P.S.
Ne znam je li ovaj polo Euro 3, jer nije onaj restajling, ali je 2001. god,
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4352960&show=1

Mislim da taj Polo jeste euro3, ali kao što Zloba primeti "Nekaj rožlja v menjalniku", što će reći "nešto krči u menjaču". Ne treba ti tako nešto.

A, za koliko da gledaš? Pa, malo nezahvalno pitanje. Da sam na tvom mestu, bar 800€ bih ostavio sa strane, za ne daj Bože. Verovatno te ne bi sve toliko koštalo, ali nikad se ne zna.

Inače, ako imaš kod koga biti u AT, onda tamo traži, a možeš i u Sloveniji tražiti iz AT, jer ti je blizu da skokneš u Slo.

Evo što se tiče ekološke takse:

U prvoj polovini naredne godine država uvodi još jedan namet, ovog puta proizvođačima i uvoznicima novih motornih vozila. Plaćanje po težini, a oko visine iznosa tek predstoje dogovori

U toku je završna verzija Pravilnika o motornim vozilima koja bi trebalo da uvede red u prometu raubovanih, polovnih, putničkih automobila, autobusa, kamiona i poljoprivrednih mašina.

- Država će dati licence preduzećima koja će reciklirati polovna vozila, a na ime toga, svi proizvođači i uvoznici motornih vozila će biti obavezni da državi plaćaju ekološku taksu na nova vozila - kaže za „Novosti“ Siniša Mitrović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije. - Ekološka taksa će se plaćati po težini, a koliko će ona iznositi, to će biti predmet dogovora između proizvođača, uvoznika i države u narednom periodu. Očekujem da Pravilnik o motornim vozilima zaživi već u provoj polovini iduće godine.

Dakle, odnosi se samo na nova vozila. Nema logike i glupo je, ali ništa neobično za ovu smejuriju od države.

sta ima u ponudi do 2200-2300e da izadje sve do registracije,moze neki savet?gledam ovde neke fieste,punta,rovere,pezoe,ne znam sta je najbolje
koliko bi me izaslo *donqihote ovo da se sve uradi,samo da registrujem i vozim i jel vredi?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4298110&show=1
Imas u Net Group firmi Fiate Seicento u nekom sljblj stanju ,vanovi,2003,telecomovi iz Italije za 1750 eura.
Dok uradis atest i ubacis sedista to je jos 200 eura i registracija od 17500 din,a onda servis od 7000 din i taman se uklopis.
Nesto drugo za te pare tesko da ce da uzmes a da je tu i registracija. Mada ima i Yugića za te pare da biras!

Ta Fiesta je sa 1,8 TDDI motorom od 75 ks i to je jako dobar motor.Cena je Ok ako se uzme u obzir da je Punto oko 3000 ali mi je i dosta povoljna cifra tako da se treba dobro pregledati i ustanoviti sta joj sve fali.
Inace je manja od Punta i veoma tvrda ali i kvalitetna.

Done imam jos par pitanja, verovatno mi ti mozes najvise pomoci, ali moze i bilo ko drugi ako zna odgovor. Ja i burazer smo resili da trknemo do slo cin prodamo naseg uno, valjda ce to biti uskoro, pa muci me jos ovo:

Da li mi treba medjunarodna vozacka dozvola kad budem dovozio kola iz slo? I da li treba onaj koji vozi vozilo na nasim tablicama da ima medjunarodnu vd?

Da li mogu da udjem u Srbiju na Hrvatsko-Srpskoj granici pa da kroz Srbiju vozim kola gore kod tebe na spediciju, carinjenje...?

Za koja vozila imam pravo na povrat PDV-a u Slo i gde se to overava (ako treba nesto da se overi)?

P.S. Nadam se da ce ovo i drugima koristiti, ali u moje ime hvala unapred!

Jako ces se usreciti sa vozilom koje je preslo pola miliona km a pritom je i Audi koji nimalo nije naivan za odrzavanje! Motor nije jedina stvar koja cini auto a samo trap da doteras u dobro tj. ispravno stanje kosta preko 500 eura. Nije on sigurno tako jeftin zato sto je dobar i savrsen.z;)
A ne znam dali si cuo da taj motor treba izbegavati i da ga mozes uzeti tek posle 2006 kad je otklonjena greska koju je imao.
I na kraju-ispade da je JTD motor zakon jer kolega je doterao Mareu sa 670000 km i tek tada je menjan motor!z:shock:

Back