Uvodjenje restriktivnih mera protiv Rusije

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.120
Vrlo uskoro ako vlast uvede Rusiji restriktivne mere (jer je potpisao u Tirani to) znajte da su to sankcije samo ga drugacije nazivaju da bi zamazali oci nardu. Medjutim kada to cujete znajte da Rusija nije blesava i da ce automatski Srbsku vlast staviti na listi neprijatelja. To dalje povlaci odma prodaja gasa Srbiji po realnim berzanskim cenama. A to dalje znaci da ce sutomatski poceti visecasovne restrikcije struje jer danas struju pravimo pomocu gasa i nema restrikcija. Naravno taj ugovor potpisan u Tirani se krije kao zmije noge ali ne mora ni da citamo jer posledice toga ce biti vidljive itekako. Jer ne moze da se ne vide restrikcije struje i ne moze da se ne vidi stavljanje Srpske vlasti na crnoj listi neprijatelja drzave Rusije. Evo Mirovic cve reko:

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.625
Vrlo uskoro ako vlast uvede Rusiji restriktivne mere (jer je potpisao u Tirani to) znajte da su to sankcije samo ga drugacije nazivaju da bi zamazali oci nardu. Medjutim kada to cujete znajte da Rusija nije blesava i da ce automatski Srbsku vlast staviti na listi neprijatelja. To dalje povlaci odma prodaja gasa Srbiji po realnim berzanskim cenama. A to dalje znaci da ce sutomatski poceti visecasovne restrikcije struje jer danas struju pravimo pomocu gasa i nema restrikcija. Naravno taj ugovor potpisan u Tirani se krije kao zmije noge ali ne mora ni da citamo jer posledice toga ce biti vidljive itekako. Jer ne moze da se ne vide restrikcije struje i ne moze da se ne vidi stavljanje Srpske vlasti na crnoj listi neprijatelja drzave Rusije. Evo Mirovic cve reko:
A to dalje znači da se oni lepo oproste od NIS-a preko kog muzu pare iz Srbije, a oteli su nam pretnjama i ucenama. Trenutno mi njima mnogo više trebamo nego oni nama. Ko ne ceni sebe ne treba da računa ni da će ga drugi ceniti.
Gas ionako možemo dobiti samo dok EU to dopušta, pošto ide preko njihove teritorije. Naftu su nam već ukinuli.

rz brzotrz 1972

Domaćin
Poruka
3.469
A to dalje znači da se oni lepo oproste od NIS-a preko kog muzu pare iz Srbije, a oteli su nam pretnjama i ucenama. Trenutno mi njima mnogo više trebamo nego oni nama. Ko ne ceni sebe ne treba da računa ni da će ga drugi ceniti.
Gas ionako možemo dobiti samo dok EU to dopušta, pošto ide preko njihove teritorije. Naftu su nam već ukinuli.
Mozes li mi objasniti kako Rusi sa 51% NIS-a i placanjem rente muzu pare,a mi dok smo imali 100% i bez rudne rente muzli gubitke?

Maks od crnog luka

Veoma poznat
Poruka
14.058
Kako muzu pare iz države koja je 10 puta siromašnija? Ne muzu pare, već je to investicija. Da smo ostali samo sa zapadnim investicijama a bez Kine i Rusije mi bi živeli na 200 mesto 400 evra mesečno.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.625
Mozes li mi objasniti kako Rusi sa 51% NIS-a i placanjem rente muzu pare,a mi dok smo imali 100% i bez rudne rente muzli gubitke?
Kako muzu pare iz države koja je 10 puta siromašnija? Ne muzu pare, već je to investicija. Da smo ostali samo sa zapadnim investicijama a bez Kine i Rusije mi bi živeli na 200 mesto 400 evra mesečno.
I Englezi i drugi kolonizatori su itekako muzli pare iz zemalja koje su bile mnogo siromašnije od njih. Rentu Rusi plaćaju nižu nego u Rusiji, a firma jeste pre imala gubitke, ali je zato gorivo bilo 3 puta jeftinije uz istu cenu sirove nafte. E, pa taj njihov profit sad plaćamo mi na pumpama, a to je podiglo i mnoge druge cene.
Ja sam generalno protiv prodaje takvih strateških monopola bilo kome zato što nas posle to košta đavo i po. Isto važi i za recimo elektroprivredu.

rz brzotrz 1972

Domaćin
Poruka
3.469
I Englezi i drugi kolonizatori su itekako muzli pare iz zemalja koje su bile mnogo siromašnije od njih. Rentu Rusi plaćaju nižu nego u Rusiji, a firma jeste pre imala gubitke, ali je zato gorivo bilo 3 puta jeftinije uz istu cenu sirove nafte. E, pa taj njihov profit sad plaćamo mi na pumpama, a to je podiglo i mnoge druge cene.
Ja sam generalno protiv prodaje takvih strateških monopola bilo kome zato što nas posle to košta đavo i po. Isto važi i za recimo elektroprivredu.
Da li je bolje da je NIS nas 100% i da pravimo gubitke ili da je 49% u vlasnistvu drzave i da je i drzavi i vlasniku dobro?

Тихи

Zaslužan član
Poruka
149.044

Potpuno tacno.

Bz ruskog gasa svi prelaze na grejanje strujom sto ce dovesti do raspada nase elektroenergetske mreze i 12 casova dnevnih restrikcija struje .

Тихи

Zaslužan član
Poruka
149.044
Rusoparanoja. Realno, AV je u ovom trenutku najbolja moguća opcija po njih i Rusiju na čelu Srbije. Ne znam čemu tolika ozlojeđenost na njega kad čovek daje sve od sebe da nam omogući da živimo u maloj, balkanskoj Rusiji.

NATOgluposti i lazi.

Srbija trosi 3 milijarde kubika gasa godisnj sto za grejanje sto za industriju. Kad bi uveli sankcije Rusiji , Rusija bi nam ili potpuno ukinula gas ili bi ga placali po "evropskim" cenama. U prvoj varijanti i drugoj, narod bi presao sa gasa na struju sto bi izazvalo totalni kolaps elektroenergetske mreze i restrikcije od 6-12 casova dnevno i dodatno poskupljenje struje.

Ti nemas pojma i blage veze sa zivotom kako funkcionise energetika. To je sistem spojenih sudova.

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616
Rusija nije blesava i da ce automatski Srbsku vlast staviti na listi neprijatelja.
Рестриктивне мере и јесу еуфемизам за санкције које режим мора да уведе Руској Федерацији јер је Србија кандидат за чланство у ЕУ и мора да се усклади са политиком ЕУ да не би остала без кандидатуре и новца који добија из ЕУ, али такође треба рећи да кагебеовски Кремљ никада није био искрени пријатељ Србије већ лажни пријатељ, па чак и отворени непријатељ (нпр. у времену након Резолуције Информбироа).

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.675
Potpuno tacno.

Bz ruskog gasa svi prelaze na grejanje strujom sto ce dovesti do raspada nase elektroenergetske mreze i 12 casova dnevnih restrikcija struje .
Nece moci da predju na grejanje strujom... prvo moraju da ukinu centralno grejanje, sto je tesko izvodljivo, drugo,
dodatni trosak je sto moraju da kupe TA peci koje nisu nimalo jeftine... svako drugo grejanje na struju
je neisplatljivo...

bas kao

Elita
Poruka
20.012
ko uvede sankcije, ima pravo i da pleni rusku imovinu, cekamo da eu to izglasa, pa cemo onda, jel tako sns, vucic bando?

tako cete objasniti narodu, koja je nasa korist, sta mi dobijamo ako uvedemo sankcije? ihahaj, svasta... precutace, da sve zaplenjeno ide ukrajini za ratnu odstetu, jer samo otimacinom dobija, rusi nece dati ni centa, osim tamo gde su se utvrdili... zapad je cak obecao trilione, hiljade milijardi ukrajini, ali pod uslovom da nekako pobedi rusiju.... u suprotnom ukrajina ide na dobos, razdelice se drugima, a ukre mogu da kupe prnje vecina

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.663
јер је Србија кандидат за чланство у ЕУ и мора да се усклади са политиком ЕУ
Србија никад није била каднидат за ЕУ. Чак и да хоћеш не можеш да идеш у унију са земљама које те не желе у унији, које хоће твоје уништење, истребљење твога народа и активно раде на томе без престанка. Пусти се тих глупих теорија за децу...

zx16

Elita
Banovan
Poruka
17.667
Опет твоја патолошка русофобија?
Ајде, аргументуј ову твоју тврдњу?
Што се тиче нафте и гаса, управо олош из Брисела, коју ти подржаваш, допустила је изузеће Мађарској, Словачкој и Чешкој, по питању нафте и гаса али Србија не може и ако није члан ЕУ?
И ти такво лицимерство подржаваш до максимума и још качиш невиђене лажи.
Па ти си стварно лик без трунке срама и образа.
Пљуц!

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.505
Србија никад није била каднидат за ЕУ. Чак и да хоћеш не можеш да идеш у унију са земљама које те не желе у унији, које хоће твоје уништење, истребљење твога народа и активно раде на томе без престанка. Пусти се тих глупих теорија за децу...
Paranoja.

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616
Србија никад није била каднидат за ЕУ.
А у стварности, Србија је од 2012. године на актуелној агенди будућег проширења Европске уније. Те године наша земља - btw твоја Хрватска чију путовницу носиш у џепу одавно је у ЕУ и сада ће да постане и део Шенгена - званично је постала кандидат за приступање. 22. децембра 2009. године, Србија је званично поднела захтев за чланство у ЕУ. Преговори о приступању су тренутно у току и ако Србија заврши преговоре до краја 2024. године, то ће да јој омогући да се придружи Европској унији 2025. године.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.625
Опет твоја патолошка русофобија?
Ајде, аргументуј ову твоју тврдњу?
Што се тиче нафте и гаса, управо олош из Брисела, коју ти подржаваш, допустила је изузеће Мађарској, Словачкој и Чешкој, по питању нафте и гаса али Србија не може и ако није члан ЕУ?
И ти такво лицимерство подржаваш до максимума и још качиш невиђене лажи.
Па ти си стварно лик без трунке срама и образа.
Пљуц!
Dobro je, dobro je, ti sa interesima Srbije odavno nemaš više ništa, zato produži dalje.