Uvodjenje radnika u Srbiju iz Nepala, Kine, Pakistana, Indije itd. Razvojna sansa ili zamena stanovnistva

Zeleo bih da pitam moje forumase, da li je uvodjenje radnika iz siromasnih drzava razvojna sansa Srbije? Da li su Nepalci, Pakistanci i drugi koji rade na putevima, busevima, gradilistama, restoranima dobar nacin da se srbija razvije, nacin da se opet ostvari parola "Ako ti neces da radis, ima nepalac koji hoce" ili mozemo ocekivati uskoro dzamije i razne trijadske gengove ili indijske dzeparose po Beogradu? Kako ide sve ovo? Koje radne agencije ucestvuju i koji preduzetnici kupuju pre indijce za Beograd na vodi ili slicno, nego domace srpske radnike?
Prvo depopulacija zbog odliva i odumiranja sela koji je oduvek bio generator ljudstva.
Drugo je odlazak ljudi u druge zemlje zbog materialnih razloga i jedne zatrovane atmosfere u našoj deželi.
Uzrok svega toga je razvojna politika koja ne postoji pošto smo sve svoje razvojne funkcije države predali strancima , konkretno zapadnjacima. I sad zavisimo od stranih investicija koji su u recesiji ( da preskočim sve one aspekte takvog sistema koji domaće stanovništvo pretvaraju u kolonijalnu radnu snagu) .
Nepalci su tu najmanji problem jer nemaju invazivnu religiju no problem može nastati u sledećim talasima migracija posle ratova na Bliskom istoku ako nas zaposednu invazivne vrste. Generalno opet ako te ljude primimo kao pojedince onda to možemo imati i pozitivne efekte no ako dozvolimo da nastanu geta eto ti belaja za koju godinu.

Znaci nije dovoljno sto vise ne mogu ni da pljunem kroz prozor a da ne pogodim nekog rusa koji su basnoslovno naduvali cene od kafe do stanova, sada moram da trpim da u mojoj rodjenoj drzavi firma registrovana u Sijetlu koja radi iskljucivo za US i EU trziste (cije usluge recimo ne bi mogli da dobijemo u Srbiji), koja posluje iz beograda trazi IT kadrove sa C2 znanjem ruskog, ili recimo Yandeks koji se i ne pretvara nego svoje oglase pise skroz na ruskom, pozicija Beograd.

Postali smo otpad u svojoj rodjenoj drzavi...
Antidugorusijanska histerija .

Shvatam, ali sta po tebi znaci "da zarade odlicno"? Koja je to plata?
80 000 - 220 000 + ауто за кућну употребу + бонуси.
Сами могу још да зараде или радећи прековремено или када им фирма препусти посао. Ово друго могу само водећи мајстори и самостални мајстори али они бирају екипу са којом раде и ту може бити много озбиљних пара. Постоје "мали" послови који "гуше" фирму и власник фирме је хтео да их одбије пошто радимо велике и средње послове. На моје инсистирање задржао је ту врсту посла јер сматрам да морамо бити присутни на тржишту са комплет услугом како би нас лакше препознали. Мали послови су 20 - 30 - 40 000 евра. то су топлотне пумпе са комплетном хидро и термо мрежом инсталација као и поједини послови по фабрикама. Препустимо мајстору тај посао, ми набавимо материјал а он само рад. У Августу месецу један мајстор са својом екипом изашао је, преко плате, још 1 600 евра. Јесте велико цимање али може да се одлично заради.

a za nekoliko godina kad donese i porodicu u srbiju....
Па нема гибанице без сира.

Или ћемо ми једини у свету смислити рецепт да раде за мале паре и оду кући?

Мора неко објаснити овом народу да нема више национализма и државности, барем на онај начин на који су навикли.
После напада панике схватиш да си грђанин света.

Мора неко објаснити овом народу да нема више национализма и државности, барем на онај начин на који су навикли.

Tako je, zato predji na cirilicu druze

80 000 - 220 000 + ауто за кућну употребу + бонуси.
Сами могу још да зараде или радећи прековремено или када им фирма препусти посао. Ово друго могу само водећи мајстори и самостални мајстори али они бирају екипу са којом раде и ту може бити много озбиљних пара. Постоје "мали" послови који "гуше" фирму и власник фирме је хтео да их одбије пошто радимо велике и средње послове. На моје инсистирање задржао је ту врсту посла јер сматрам да морамо бити присутни на тржишту са комплет услугом како би нас лакше препознали. Мали послови су 20 - 30 - 40 000 евра. то су топлотне пумпе са комплетном хидро и термо мрежом инсталација као и поједини послови по фабрикама. Препустимо мајстору тај посао, ми набавимо материјал а он само рад. У Августу месецу један мајстор са својом екипом изашао је, преко плате, још 1 600 евра. Јесте велико цимање али може да се одлично заради.
Pa dobro, 1600 evra nije lose, ali 80.000 za montiranje toplotnih pumpi je bezobrazno malo.

Evropa je razvijen pojam i odavno u fazi rasta privrede, mi smo daleko od toga da bi se uporedjivali s tim. Nego je ovde robovski odnos poslodavca prema radniku, narocito stranih "investitora" ali i domacih, pa ljudi beze vise u razvijene zemlje nego inace.

Svake godine "nema beraca malina" kazu, ali kod normalnih i dobrih poslodavaca ipak ima? Pa kako to? Nije nego je do privatnika koji hoce za male pare da iscedi ranika i zato se niko ne javlja kod losih, a dobrih je malo. I domaci zakoni im idu u prilog.

Da je dobra plata, da su normalni uslovi rada, da privatnik nagradjuje dobrog radnika na mesecnom nivou i to od pocetka njegovog rada, ne bi toliko ljudi otislo. Ali odlaze zato sto ovde nemaju ni minimum toga + male plate. Tako se zivi u "ekonomskom tigru".

Kako smo mi radni i vredni u inostranstvu i cene nas kao radnike, a ovde nismo?

Znaci do sistema je, uslova i plata, a ne do ljudi i radnika.
Neverovatno je da ti ne čitaš šta ti se piše nego ubacuješ glupe misli drugim ljudima a onda na njih odgovaraš. Pa jel i Rumunija ta Evropa? Jel i Hrvatska ta Evropa? Sve su to zemlje sa sličnim ekonomskim modelima.
U tim evropskim zemljama ti je odnos poslodavca i radnika takođe robovski. Možda je negde uvijen u svileni čaršav ali daleko je to od SFRJ. Po celoj Evropi se grbavo radi.

I tako dalje ne mogu ni da čitam obiman tekst kad su već prve dve rečenice nerazumna opravdanja vere u teorije zavere.

Pa dobro, 1600 evra nije lose, ali 80.000 za montiranje toplotnih pumpi je bezobrazno malo.
Ниси разумела, 1660 евра преко своје плате која је 220 000 динара.
Што се тиче плате од 80 000 динара то је плата почетника, неког ко не зна ништа нити је то радио раније. Већ после 3 месеца, ако се бар мало покаже и заинтересован је иде осетно горе.

Znaci nije dovoljno sto vise ne mogu ni da pljunem kroz prozor a da ne pogodim nekog rusa koji su basnoslovno naduvali cene od kafe do stanova, sada moram da trpim da u mojoj rodjenoj drzavi firma registrovana u Sijetlu koja radi iskljucivo za US i EU trziste (cije usluge recimo ne bi mogli da dobijemo u Srbiji), koja posluje iz beograda trazi IT kadrove sa C2 znanjem ruskog, ili recimo Yandeks koji se i ne pretvara nego svoje oglase pise skroz na ruskom, pozicija Beograd.

Postali smo otpad u svojoj rodjenoj drzavi...

Nisu ti Rusi i Pakistanci krivi što si golja i slepac. No, nisi jedini. Vi drugosrbijanci i komunisti svi ste takvi.

Onda je bolje u farmaciji 200.000 +150.000 bonusi+ džabe auto.
A narod glup samo guta suplemente.
У фармацији је увек боље.
Мој кум је био директор једне наше мање фабрике лекова пре 20-ак година. Када ми је причао колика је разлика између производне (набавне) цене и продајне пао сам на дупе.
Сећам се тада је Нимулид у малопродаји коштао 160-180 динара а они су га набављали (на кутији пише да су они произвођачи а прави произвођач је једна фабрика из Индије) по цени од 8 динара кутија (упаковане 2 табле у кутију на којој је написано име наше фирме као да се овде прави и утоварено у брод у Индији) а ако хоћеш само таблу и сам да пакујеш у Србији било је 2 динара табла.
За фармацеутске компаније је Ал Капоне мало дете, аматер почетник, наивко . . .

Nimulid zakonom zabranjen u EU pije se jedino u aftici, indiji i srbiji. Mladi ga kupuju kada ih boli glava.

Da čista hemija, praškovi. Nabavna cena džabaka.
Нисам знао да је забрањен у ЕУ. Вро могуће јер сам од кума тада чуо да ако се дуже користи може да направи проблем бубрезима.

Kod arapa nema kad zavrsis ugovor, da razmisljas dadovodis porodicu....to nefunkcionise tako,ove nase po Dubaiu nisu dosle da strikaju...

Ниси разумела, 1660 евра преко своје плате која је 220 000 динара.
Што се тиче плате од 80 000 динара то је плата почетника, неког ко не зна ништа нити је то радио раније. Већ после 3 месеца, ако се бар мало покаже и заинтересован је иде осетно горе.
U redu.

Back