Uvodjenje radnika u Srbiju iz Nepala, Kine, Pakistana, Indije itd. Razvojna sansa ili zamena stanovnistva

Tim ljudima je Hr mnogo bolja nego Srbija zbog visina plate, u tim zemljama porodica može preživeti sa 200 250e, svaki dinar koji zarade šalju preko, sebi ovde jedino obezbede hranu i to je to. U Indjiji rade npr na farmi Kneza njih 10 15, da ih nema on nebi našao ljude, e sad problem je sto rade za 60k i na taj način obaraju cene rada, mozda bi Knez našao za 1000e nekog, ljudi ipak fizički težak posao ne zele za 500e da rade.

Problem sa tim ljudima može biti dovođenje porodice, to je sad u Hr slučaj, mi kao i u drugim sferama jedno 3-5g kasnimo za njima ali plašim se da etnička slika Srbije bi mogla naglo da se promeni za samo 10 15g.

Hrvati javljaju da su Filipinci najpouzdaniji, vredni i ne prave problema,
njih ima tamo oko 120 miliona , mogu da odvoje 10mil i da ne primete i da preuzmu Balkan.
Nemaju oni sta da odvajaju, to je beda na nivou Somalije, beže ljudi od gladi, pa su im dobre i države koje su ruina Evrope u ekonomskom smislu.

Ali da su radni tu se slažem, takodje nisu nasilni i ne prave probleme.

Nemaju oni sta da odvajaju, to je beda na nivou Somalije, beže ljudi od gladi, pa su im dobre i države koje su ruina Evrope u ekonomskom smislu.

Ali da su radni tu se slažem, takodje nisu nasilni i ne prave probleme.
Одвајају и новце шаљу породицама. У свом селу купе кућу за смешне новце.

Нису насилни и веома су пријатељски настројени, поготово из Индије, Непала и са Кубе. Турци су дрчни, нису често мирољубиви.

Ko uvozi radnike u srbiju je veleizdajnik!
Постоје регистроване фирме које их увозе и дебело зарађују, израбљују их. Сад ти види.. један добар керамичар из Индије месечно добије 600 еура а натуче месечно добрих о хо хо квадрата. Инвеститор плати тој фирми дебелу лову. Верујем да кв.није испод 12 еур.
Док је тај мајстор добио 600, за исти период физикалац Србин је добио најмање 900 еур.

Одвајају и новце шаљу породицама. У свом селу купе кућу за смешне новце.

Нису насилни и веома су пријатељски настројени, поготово из Индије, Непала и са Кубе. Турци су дрчни, нису често мирољубиви.
Тачно тако.
Сарађујем са једном фирмом често и они већ скоро 2 године имају Непалце. Почетна плата је била 350-400 евра а сада већ излазе око 700 евра. Добије свако од њих једнокреветну собу, око 7 м2 (кревет и неки орман), њих 10 живи код овог у радионици. Имају 2 тоалета и 2 туша. Све им је ново направио и могу ти рећи врло је пристојно и чисто и лепо одржава послодавац. Имају 2 оброка радним данима а недељом 3. Радно време је од 07-16, сваки сат преко плаћа им. Они заврше посао око 16, једу, одморе се и сами траже још посла како би додатно зарадили. Раде обичне послове: копање канала за канализацију и водовод, развлачење каблова, помажу мајсторима и слично.
Један од њих је причао да у његовом месту, у унутрашњости Непала, има комшиницу која ради у општини и има одличну плату која је око 180 долара.
Када пошаље кући месечно 400-500 евра они тамо живе много добро. и уштеде.

Tim ljudima je Hr mnogo bolja nego Srbija zbog visina plate, u tim zemljama porodica može preživeti sa 200 250e, svaki dinar koji zarade šalju preko, sebi ovde jedino obezbede hranu i to je to. U Indjiji rade npr na farmi Kneza njih 10 15, da ih nema on nebi našao ljude, e sad problem je sto rade za 60k i na taj način obaraju cene rada, mozda bi Knez našao za 1000e nekog, ljudi ipak fizički težak posao ne zele za 500e da rade.

Problem sa tim ljudima može biti dovođenje porodice, to je sad u Hr slučaj, mi kao i u drugim sferama jedno 3-5g kasnimo za njima ali plašim se da etnička slika Srbije bi mogla naglo da se promeni za samo 10 15g.
Ћути, не помињи Хрватску, можда те чују па оду.
Да и ми некада некоме будемо обећана земља.

Hrvati javljaju da su Filipinci najpouzdaniji, vredni i ne prave problema,
njih ima tamo oko 120 miliona , mogu da odvoje 10mil i da ne primete i da preuzmu Balkan.
Problem koji vidim je taj da ne znaju jezik,. U vecini slucajeva se ne zna njihovo zdravstveno stanje. E sad, hoce li preuzeti Balkan to je pitanje. Vjerojatno hoce samo ne za mog zivota. Kasnije mi se j...

Problem koji vidim je taj da ne znaju jezik,. U vecini slucajeva se ne zna njihovo zdravstveno stanje. E sad, hoce li preuzeti Balkan to je pitanje. Vjerojatno hoce samo ne za mog zivota. Kasnije mi se j...
Meni već sad.
Kasnije neće ni toliko.

Kad deca odu, a ti ostaneš u 200 kvadrata i gledaš unučad preko monitora, jedino što te zanima je da li će biti dovoljno uplata u penzijski fond da možeš da ušparaš od penzije i napraviš bazenče da se brčkaju kada dođu na raspust.

Подржавам да наша браћа из БРИКС а долазе и вредно раде, граде и подижу Србију! То јесте наша развојна шанса! Тиме још више учршћујемо везе Србије и БРИКС!
A kakve su to zemlje kad moraju dolaziti u ovu našu napacenu Srbiju i da šalju novac svojima u domovinu...

Malo razmisli gde bi ti hteo da Srbija ide, to je kao da želiš kupiti najgore tele na pijaci, a da najbolje ni ne pogledaš...

Nemam nista protiv tih ljudi, to su tek napacenje duše.

Meni već sad.
Kasnije neće ni toliko.

Kad deca odu, a ti ostaneš u 200 kvadrata i gledaš unučad preko monitora, jedino što te zanima je da li će biti dovoljno uplata u penzijski fond da možeš da ušparaš od penzije i napraviš bazenče da se brčkaju kada dođu na raspust.
Ti barem imas kome ostaviti. Kome cu ja ostaviti? Pakistancu, Indijcu da me dozivotno uzdrzava? Nece ni oni jer salju svojima doma.

A kakve su to zemlje kad moraju dolaziti u ovu našu napacenu Srbiju i da šalju novac svojima u domovinu...

Malo razmisli gde bi ti hteo da Srbija ide, to je kao da želiš kupiti najgore tele na pijaci, a da najbolje ni ne pogledaš...

Nemam nista protiv tih ljudi, to su tek napacenje duše.
Nazalost nemaju, a u svojoj domovini mogu zaraditi mizeriju. Pogotovo baustelci.

Moje Misljenje da BRIKS ljudi treba da dodju ovde DA OSLOBODE KOSOVO KAO VOJNICI, npr. cecenci ili afrikance, A NE DA RADE NA GRADJEVINI I PUSE CIGARE U PAUZAMA. Dakle moj predlog je sledeci: Putin dolazi na kosovo sa vojskom cecena, afrikanaca itd. Oslobadjaju kosovo i onda ostaju ovde samo kao vojnici na kosovu i kada se situacija smiri, mogu da se vrate svojim selima.

Moje Misljenje da BRIKS ljudi treba da dodju ovde DA OSLOBODE KOSOVO KAO VOJNICI, npr. cecenci ili afrikance, A NE DA RADE NA GRADJEVINI I PUSE CIGARE U PAUZAMA. Dakle moj predlog je sledeci: Putin dolazi na kosovo sa vojskom cecena, afrikanaca itd. Oslobadjaju kosovo i onda ostaju ovde samo kao vojnici na kosovu i kada se situacija smiri, mogu da se vrate svojim selima.
Nisi naveo nigdje ovdje Srbe :think:

Epilog
I onda si se probudio i pao s kreveta :rotf:

Zeleo bih da pitam moje forumase, da li je uvodjenje radnika iz siromasnih drzava razvojna sansa Srbije? Da li su Nepalci, Pakistanci i drugi koji rade na putevima, busevima, gradilistama, restoranima dobar nacin da se srbija razvije, nacin da se opet ostvari parola "Ako ti neces da radis, ima nepalac koji hoce" ili mozemo ocekivati uskoro dzamije i razne trijadske gengove ili indijske dzeparose po Beogradu? Kako ide sve ovo? Koje radne agencije ucestvuju i koji preduzetnici kupuju pre indijce za Beograd na vodi ili slicno, nego domace srpske radnike?

Ви Крвати и ми ћемо у Њемачку и Аустрију, а овде на Балкан ће доћи Пакистанци, Непалци и Хиндусијанци.

Баш како и приличи Балкану.

У Сахрајво ће арапи црни, а Шиптари ће да иду у Лондон да ваљају преко љеба погачу.

Премда...неће ни српкиња са пакистанцем који од 600 е, шаље кући 550...

Биће довољно и црнаца за српскиње.

Они боље пролазе и на тржишту рада и на тржишту мушко-женских односа.

I mi cemo primoci, oslobodicemo Legiju i sa SAJom i putinovim vojnicima
Logisticka potpora iz Subotice :rotf:
mani se takvih pizdarija. Mozes izginz samo tako.

Usvojiš neku Filipinku..... :think:
Ne bi bilo lose. Mislim da na forum hr ima tema brak s Filipinkom. Jos dobijem plaketu od njih sta sam zbrinuo jednu :)
U najgorem slucaju ce mi pobjec cim dobije Hr papire. Ajde barem bi mi hrenovka bila u senfu neko vrijeme :rotf:
:mrgreen:

Logisticka potpora iz Subotice :rotf:
mani se takvih pizdarija. Mozes izginz samo tako.

Ne bi bilo lose. Mislim da na forum hr ima tema brak s Filipinkom. Jos dobijem plaketu od njih sta sam zbrinuo jednu :)
U najgorem slucaju ce mi pobjec cim dobije Hr papire. Ajde barem bi mi hrenovka bila u senfu neko vrijeme :rotf:
:mrgreen:
Sta je realisticnije, da ti dobijes Filipinku, ili da Srbija vrati Kosovo uskoro?

Ви Крвати и ми ћемо у Њемачку и Аустрију, а овде на Балкан ће доћи Пакистанци, Непалци и Хиндусијанци.

Баш како и приличи Балкану.

У Сахрајво ће арапи црни, а Шиптари ће да иду у Лондон да ваљају преко љеба погачу.
A Nemci sve više u Ameriku idu, bas jedan krug se vrti, kod nas dolaze ljudi kojima voda iz česme sjajna stvar, samo da ima vode i da je pitka, a mi idemo u zemlje iz kojih ljudi idu zbog nedovoljne mogućnosti da sebe podignu na viši nivo i potencijalnog gušenja sredine...

Back