Uvodjenje radnika u Srbiju iz Nepala, Kine, Pakistana, Indije itd. Razvojna sansa ili zamena stanovnistva

Zeleo bih da pitam moje forumase, da li je uvodjenje radnika iz siromasnih drzava razvojna sansa Srbije? Da li su Nepalci, Pakistanci i drugi koji rade na putevima, busevima, gradilistama, restoranima dobar nacin da se srbija razvije, nacin da se opet ostvari parola "Ako ti neces da radis, ima nepalac koji hoce" ili mozemo ocekivati uskoro dzamije i razne trijadske gengove ili indijske dzeparose po Beogradu? Kako ide sve ovo? Koje radne agencije ucestvuju i koji preduzetnici kupuju pre indijce za Beograd na vodi ili slicno, nego domace srpske radnike?
Razvojna sansa Srbije s uvozom radnika iz navedenih zemalja je po meni slaba. I to bas tanka. Gdje ce drzava napredovat kada primjerice odskoluje doktore, tehnicare, it i ostale i oni se odsele nakon odredenog vremena iz drzave. S druge strane uvoze se ljudi iz raznih zemalja i vecinom neskolovani i onda jos drzava daje suvencije.
Sva ta cijena pada na drzavni proracun i naravno da mali covjek pati. Puno je to dublje od ove dve, tri recenice sta sam napisao.

Nema veze s logikom ni zdravim razmisljanjem vec je to za psihijatriju kamo idemo

Zeleo bih da pitam moje forumase, da li je uvodjenje radnika iz siromasnih drzava razvojna sansa Srbije? Da li su Nepalci, Pakistanci i drugi koji rade na putevima, busevima, gradilistama, restoranima dobar nacin da se srbija razvije, nacin da se opet ostvari parola "Ako ti neces da radis, ima nepalac koji hoce" ili mozemo ocekivati uskoro dzamije i razne trijadske gengove ili indijske dzeparose po Beogradu? Kako ide sve ovo? Koje radne agencije ucestvuju i koji preduzetnici kupuju pre indijce za Beograd na vodi ili slicno, nego domace srpske radnike?
Srbija se pise velikim slovom. Da to je sansa za razvoj. Dzamija je molitveni prostor koji ti dovodis u istu ravan sa indijskim dzeparosima. Dzeparosa vec imas u Beogradu, a i dzamija.

Koji su kriterijumi, npr u SAD-u nisu Grke i Jugoslovene i druge smatrali za belce, pa sad zvanicno su i Arapi belci i citava Evropa sem Spanaci iz nekih razloga, nekad su u skoli ucili da su Indijci pripadnici bele rase, a sad vise nisu.
Previse nijanse sive.
A vi ste odlicni strucnjaci pa mozete od oka da procenite i DNK.
Ne lupaj. Migranti iz bivše SFRJ uvek su smatrani belcima.

Da sam građevinar uvezao bih Bangladešane koji su vredni i jeftini.
Ne treba mi skupi lenji Srbin.
Нити је скуп нити лењ.
Бангладешани и већина страних радника (осим Турака и Курда)се никад није бавила грађевином све док нису дошли у Србију. Толико о њиховом мајсторлуку и квалитету.

Нити је скуп нити лењ.
Бангладешани и већина страних радника (осим Турака и Курда)се никад није бавила грађевином све док нису дошли у Србију. Толико о њиховом мајсторлуку и квалитету.
Sta djeca znaju sta je gradjevina. Majstori iz Indije kad mi neko kaze najezim se. Mozda ih i ima, ali ostaju kuci i grade po Indiji. Znamo mi inzinjeri kakvu muku mucimo po gradilistima.

Sta djeca znaju sta je gradjevina. Majstori iz Indije kad mi neko kaze najezim se. Mozda ih i ima, ali ostaju kuci i grade po Indiji. Znamo mi inzinjeri kakvu muku mucimo po gradilistima.
У праву си. Јесу многи вредни али квалитет је упитан. Добри су домаћим инвеститорима да извуку већи профит.

Zamena stanovnista kao i na zapadu. Ko to ne vidi prilicno je paglu. Ko hoce da vidi sta ceka Srbiju neka pogleda Englesku, Francusku i jos neke. Cilj onih sto vode ameriku je da se unisti hriscanstvo i njen centar tj bjelac/Evropljanin.
A nama je još i teže.
Iz prostog razloga ajde nas i ima smao 6 ,5 miliona .
I lakše im je nas demografski poklopiti nego Britnaniju

У праву си. Јесу многи вредни али квалитет је упитан. Добри су домаћим инвеститорима да извуку већи профит.
Vrijedni jesu, oni se razlete, vrte se, ali efektivno skoro nista. Znam da su se opet firme u proizvodnjineke usrecile s Bangladesanima, tamo gdje se brzo uci "zanat"...serijska proizvodnja i tako..tu se vec bolje pronadju.

Razvojna šansa za Srbiju. Kako je Amerika postala supersila nego zahvaljujući strancima.

Treba ih samo što pre integrisati i napraviti pravim Srbima, naučiti ih da peku rakiju, prave čvarke, vrte prase na ražnju i mrze komšije.

Razvojna šansa za Srbiju. Kako je Amerika postala supersila nego zahvaljujući strancima.

Treba ih samo što pre integrisati i napraviti pravim Srbima, naučiti ih da peku rakiju, prave čvarke, vrte prase na ražnju i mrze komšije.
Stranci su u Americi placani kao postojeci drzavljani tj. radnici, dok ovde imaju rednost, daju im bespaltan smestaj i hranu, i plus neto platu kao sto bi nasim radnicima.

@ tema

Naravno da nije ravojna sansa, vec dovodjenje nekog novog glasackog tela, kao u Francuskoj sto muslimani glasaju za Makrona, a pravih Francuza malo glasa za njega.

Vrijedni jesu, oni se razlete, vrte se, ali efektivno skoro nista. Znam da su se opet firme u proizvodnjineke usrecile s Bangladesanima, tamo gdje se brzo uci "zanat"...serijska proizvodnja i tako..tu se vec bolje pronadju.
Врте се, дани пролазе а та бедна српска плата за њих је и више него одлична.
На нађем грађ.објекту кад се све сагледа странци су имали већу сатницу него наш Србин. Турчин 6-7 и бесплатно: три оброка, гориво, смештај, грејање зими. Србин 6 еур, 1 оброк, плаћа кући грејање, храну, гориво и од своје лове хтз опрему.

А кога брига шта теби треба? Шта Србија има од увоза Бангладешана да би се градио Београд на води?
Srbija od bangladešana ima radnu snagu. Neko ko će da radi.
Na primer oni će da zidaju, voze autobuse, rade kao lekari, majstori i sl.

Нити је скуп нити лењ.
Onda što ne dolaze Srbi na građevinu da rade?

Onda što ne dolaze Srbi na građevinu da rade?
Нема их довољно. Много се гради и мало је радне снаге зато увоз спасава грађевинску индустрију. Тако и много наших је отишло у свет за бољом зарадом. Млади човек би више волео да буде Бака Прасе него керамичар.

Нема довољно домаће радне снаге и фирме су принуђене да их увозе.
Раде за мање пара па послодавцима остаје више новца.
Да ли је то добар избор? Био то добар или лош избор другог решења нема.
Странци раде, углавном, просте физичке послове које наши неће, мада сам видео и електричаре Непалце. Раде и у производњи све више. Без њих не би било ни развоја, колико год то звучало некоме лоше.

Koja druga opcija postoji?
Bez tih radnika bi doslo do kolapsa ekonomije, ne bi bilo penzija itd.
Pogresna politika vec vise od 30 godina daje rezultate, cestitam svim registrovanim glasacima, onim koji ne glasaju i koji glasaju pogresno.

Samo nastavite s teorijama u kojima su svi krivi osim vas, bas me zanima koliko ce vam trebati da uvidite realnost ili vas ceka sudbina Ilije Cvorovica.

Zao mi je pametnih i ispravnih ljudi, manjine koja sve ovo trpi i koji ce potonuti zajedno s Ilijom i bratom Djurom.
Ovo nije tacno , sve se moze kad se hoce...
Znaci cim imas decu koja rastu , imas mogucnost usmeravanja i radnika koji postoje i onih koji ce tek doci ...
Jedino nema jeftinih resenja, jer svako resenje je skupo, a jeftina su kad se snalazis...

Dakle moze se obezbediti dovoljno vozaca u Srbiji a da ne mora da se daje kamion od 100 tona napaljevini od 18 godina...
Isto se moze obezbediti svako radno mesto , i sto je zanimljivo , bili bi sretniji svi , stanovnistvo , radnici..
Ali to nije cilj nego je cilj da se svi ubede da bolje od ovoga ne moze..

I onda igramo tu igru , bolje od ovoga ne moze....
Bitne su pare, a Srbi nek izumru , ko ih ebe, vidis da su pogani.

Нема их довољно. Много се гради и мало је радне снаге зато увоз спасава грађевинску индустрију. Тако и много наших је отишло у свет за бољом зарадом. Млади човек би више волео да буде Бака Прасе него керамичар.
Onda je dakle kako sam i rekao priliv stranaca prirodna a ne stvar zavere.

Ја се озбиљно размишљам да доведем неколико Непалаца да раде у производњи код мене у фирми. Недостаје нам радне снаге и то много а наших нема тј има али добар део њих нису баш поуздани.

Stranci su u Americi placani kao postojeci drzavljani tj. radnici, dok ovde imaju rednost, daju im bespaltan smestaj i hranu, i plus neto platu kao sto bi nasim radnicima.

@ tema

Naravno da nije ravojna sansa, vec dovodjenje nekog novog glasackog tela, kao u Francuskoj sto muslimani glasaju za Makrona, a pravih Francuza malo glasa za njega.
Да ли је разлог довођења странаца потенцијални гласови, не знам, можда, али једно знам тренутно нема довољно радне снаге.
Од домаће радне снаге којом се располаже у Србији 20-30% су лењи, неодговорни радници без икакве жеље за учењем нечег новог и напредовањем.

@ tema

Evo koliko imaju prednosti u Srbiji
https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-51401999

Inače cela Evropa kuburi sa ljudima i uvozi radnike. Tako i mi. Desetine hiljada.
Imati ideju u glavi da je cilj toga glasačko telo, je paranoja epohalnih razmera.
U svakoj pašteti vidiš zaveru.
To je zato što si mnogo pametnija od drugih, vidiš što drugi ne vide, inteligentija si, prosto se čudiš kako drugi ljudi ne vide to što je tebi jasno kao dan.

Čudan je taj ljudski ego.

Back