...Dubrovnik...
...u Dubrovniku, od pamtiveka, govorilo se srpski - kako od pucana, tako od vlastele, kako kod kuce tako i u opcini, pisao je hrvatski istoricar Natko Nodilo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
argonaut:Sa svim ovim se slazem (i sve ovo se odnosi na 80 posta stanovnistva primorske dalmacije , a u slucaje nekoh otoka i do 100 %) medjutim jezik definitivno nije srpski. U stvari ovo je malo glupa rasprava posto ni jedan iole ozbiljniji lingvist ne priznaje srpski odnosno hrvatski (a o smjesnim tvorevinama kao sto je novohrvatski ili bosnjacki da i ne govorim). Postoji jedan jezik a to je hrvatsko-srpski. Stari dubrovcani su definitivno govorili ovim jezikom u svom dubrovackom dijalektu.
Ali meni nije jasno zasto se ovakve teme potezu po internetu. Nostalgija sta li....?Dubrovnik je Hrvatski i zauvjek ce to ostati a srbima nitko nije kriv sto su losi politicari.
argonaut:Na aleksovu primjedbu u vezi jezika ne mogu nista reci jer nisam lingvista i nemam pojma. Siguran sam da i Hrvati imaju slicnu teoriju. Ono sto znam je da je jezik isti a vi ga mozete sad zvati kako hocete.
Nebih isao toliko daleko da Dubrovnik vezujem za srpstvo. Siguran sam da je vecina zivlja republike tu dosla iz srbije tj.iz srpskog entiteta ali u sto se razvila to je pitanje. Isto se moze reci i za dobar dio danasnjih hrvata, a dobro je poznata cinjenica da su najzesci hrvati da ne kazem u..... upravo hrvati srpskog porijekla. Ako si ikada bio u dubrovniku primjetio si da se tamo na svakom koraku velicaju katolicke vrijednosti sto meni nema ama bas nikakve veze sa atmosferom srpskih srednjovjekovnih manastira.
Drugo Dubrovacka diplomatija je poznata u svijetu i na njoj se bazira moderna hrvatska diplomatija. Za srbe se na zalost ne moze reci da su dobre diplomate ...
Zg2004:bez uvrede DON, ja protiv normalnih srba nemam nista..
sam mi je dosta cetnickih provokatora poput aleksa1 zbog kojih je vas narod dosao i na takav glas kakav je...
dosta je tih cetnickih prica i prepravljanja povijesti dosta smo se toga nagledali za vrijeme domovinskog rata u hrvatskoj.
dosta mi je takvih ideja i nikome ne dam da si prisvaja i djelic moje domovine i zemlje.
ja sam ponosan sto sam hrvat i ne dozvoljavam da se neko igra i izmislja povijest moga naroda..
a ako su tebe aleks krivo ucili u skoli to ti ja nisam kriv hrvati NISU pokatoličeni srbi niti ce ikada biti a za to postoje i dokazi a ne izmisljene fikcije poput tvoje.
a ono o dolasku u dubrovnik se takodjer odnosilo na alexa1 pa nek tamo nekom dubrovcaninu kaze da je on zapravo srbin i to pokatoličeni a ne hrvat.
Zg2004:bez uvrede DON, ja protiv normalnih srba nemam nista..
sam mi je dosta cetnickih provokatora poput aleksa1 zbog kojih je vas narod dosao i na takav glas kakav je...
dosta je tih cetnickih prica i prepravljanja povijesti dosta smo se toga nagledali za vrijeme domovinskog rata u hrvatskoj.
dosta mi je takvih ideja i nikome ne dam da si prisvaja i djelic moje domovine i zemlje.
ja sam ponosan sto sam hrvat i ne dozvoljavam da se neko igra i izmislja povijest moga naroda..
a ako su tebe aleks krivo ucili u skoli to ti ja nisam kriv hrvati NISU pokatoličeni srbi niti ce ikada biti a za to postoje i dokazi a ne izmisljene fikcije poput tvoje.
a ono o dolasku u dubrovnik se takodjer odnosilo na alexa1 pa nek tamo nekom dubrovcaninu kaze da je on zapravo srbin i to pokatoličeni a ne hrvat.