Uvek ispadne žuto ?

freshka

Početnik
Poruka
1
:confused:
Pozdrav,

Uvek kada ofarbam kosu u pepeljaste nijanse uz hidrogen 9%, dobijem žutu boju. Neznam da li grešim kod izbora farbe ili hidrogena.

Koje farbe preporučujete i sa kojim hidrogenom ?

Da li da mešam više boja ?
 
Joj ja sam se ranije cimala oko plave boje.
Kad god sam sama pokušala da izvučem boju koju želim smejala sam se samoj sebi na šta ličim.
Frizer uopšte nije koristio farbu, toga se sećam.
Blanš i preliv su učinili da ona bude onakvom kakva sam htela da bude.
 
freshka:
:confused:
Pozdrav,

Uvek kada ofarbam kosu u pepeljaste nijanse uz hidrogen 9%, dobijem žutu boju. Neznam da li grešim kod izbora farbe ili hidrogena.

Koje farbe preporučujete i sa kojim hidrogenom ?

Da li da mešam više boja ?

Nikad se nisam farbala u palvo, crno i crveno su bile moje boje, ali sam nedavno negde pročitala da se te pepeljaste nijanse koriste samo kad se prvi put farbaš u plavo. Zaboravila sam zašto, valjda ubijaja neki pigment pa kosa gubi sjaj ako nastaviš da je koristiš. Pokušaj sa nekom varijantom koja nema u sebi tu pepeljastu opciju...:D I da, pitaj nekog frizera za savet! ;)
 
Larra:
Nista bez blansa! :)

Glasam za blans!!!

Pa kad opereš kosu, a ona kao slama!
Joj, kako sam to mrzela, ali pošto imam kratku kosu već milion godina nije mi bio problem da se ošišam kad mi dosadi. Ja sma blanš koristila da bi mogla da izvučem neku teget i jarko crvenu boju :)

Ja nisam za blanš, ako imaš dugu kosu! Uništićeš je potpuno! :roll:
 
Uvek koristim 6% hidrogen. Sto jaci hidrogen - to si zuca.
Kupi preliv mislim da je farcom sivo pakovanje (ima u liliju - pitaj prodavacicu, trazi pepeljasti preliv), izgleda kao farba. Ja to dodam samo malkice i u plavu i u braon (satiram se) i bude super.
Ili kupi (ako nadjes gde ima javi - trazim je vekovima) Goldvel farbu - ultra violet - najbolja je za plave nijanse, vec ima grafit u sebi i izvuce sve sto pozelis!
 
E ali nije blanš baš tako strašan, mora malo više da se vodi računa o kosi i to je to - neće otpasti s glave sigurno a i ne mora da bude kao slama - redovno stavljaj pakovanja i koristi silikonske kapi ili nešto u tom fazonu.
Meni je kosa bila do struka kad sam je farbala - i sad je iste dužine.
Ništa se osim boje nije promenilo :wink:
 
Ja sam bila skoro bela, super blond! :lol:
Bez blansa nista, al' mi je kosa posle godinu dana bila ocajna, pa sam sve vise i vise kratila kosu.
Konstantno koriscenje silikona, takodje nije dobro za krajeve.
Doduse, koristila sam blans svaki put, to valjda ne treba tako.
E sad cu da se prefarbam na sveti nikad.
 
Ja sam vec godinama plavusa, nisam zuta i ne koristim blans...igora 11/1 plus 9% hidrogen u duploj dozi.Doduse farba me frizerka, ne znam zasto ali ima razlike u tome kad se farbam sam i kada to uradi profesionalac.
E da, i drzim farbu sat vremena do sat i 15 minuta.
 
...Pokusajte sa dodavnajem 2-3cm crne/grafit farbe zeljenoj boji - uvek birajte pepeljaste nijanse i pokusajte sa mesanjem - ne samo nijansi, vec i hidrogena u razmeri pola-pola (od 9% i 12%)...Za dobijanje izrazito svetlih tonova pokusajte sa paletom L'Oreal Blondissimes - prirodno, zlatno ili pepeljasto plava - zaista omogucava postizanje zeljene, svetle nijanse bez prethodne (zlo)upotrebe blansa...Srecno!...:)
 
...:lol:..Gerijatrijsko-minersko ponovo po(j)entiralo sa pozadinskih linija...Teski smo za detekciju, ubitacni za saradnju i prirodno skloni nadzakluku - te se suzdrzavanje od estradnih aktivnosti doima mudrim...Dakako, blagodarna na ukazanom poverenju i iskazanim simpatijama, cvetam, uzvracam i masem...:D...
 
Jeste, bas... Mada znam da na temama necu pronaci nijedan savet koji bi se mene ticao, rado dodjem da procitam sta ima ugadnubaburastem da kaze.
Je l' znate mozda, kako da uklonim zutilo od duvana sa brkova? Pitanje je ozbiljno...
Samo bez da ih brijem... i bez sprdacine! Ili, da postavim temu na SM?
 
...Ta kude se Vi dedoste?...:D...Znate, cenim da bi najlakse islo kad biste se manuli duvana jer je zdravo teze skinuti katraniku sa shkrga, al' kad smo vec kod prioriteta i ako ste se bas zakapricirali - svi su izgledi da Vam se sprema moleraj - morate kod brice na chatlovanje, toniranje to jest, a mozete i sami, ako ste stidni...Sa srecom da ih suchete!...:) ;)
 

Back
Top