Utopila se dva tinejdžera: Tragedija na Adi Ciganliji tokom proslave maturanata

Нико их није удавио. Један се давио а други га је изгледа спасавао.
Ekstremno je opasno spasavati davljenika na pogrešan način, naročito ako je jači od spasioca. Tačno postoji način i procedura koja se mora ispoštovati... a ako se ne ispoštuje, desi se upravo ovo što se desilo.

Znači ovo je za Darwin Awards.
Nije prvi put, sa alkoholom ili bez, da plivače uhvati grč.

Ti si egzemplar narodne tragične misli: "Sve loše se samo drugome dešava" tako da ćeś razumeti ovu scenu:

Beše pretoplo leto, čak je i voda na beogradskom moru bila pretopla, najgori mogući osećaj koji se tu može doživeti...

Tolstolobik je riba koja ne podnosi visoke temperature vode tako da je jedan počeo da trokirava.

Nalik jegulji dužine ruke odraslog muškarca sa glavić lobanjom batrgao se po vodi a u očaju svom je plivao i ka kupačima nadajući se da je bar tu hladnije...

KAD JE RULJA POBACALA DUŠEKE I UDARILA VELESLALOM KA OBALI....

Ma to se spoticali, padalo, najhrabriji su tolstolobika gadjali kamenčićima..

E to je Darwin Award
Takvi ko ti

Ekstremno je opasno spasavati davljenika na pogrešan način, naročito ako je jači od spasioca. Tačno postoji način i procedura koja se mora ispoštovati... a ako se ne ispoštuje, desi se upravo ovo što se desilo.
Samo u holivudskim filmovima žene i mala deca imaju prednost preživljavanja.
U stvarnosti svaki nabildovani i tetovirami sa rupom u glavi ima biološku prednost kod masovne panike.

Лудо и пијано. Пре пар година смо их муж и ја гледали на земунском кеју како скачу у Дунав.
Sava djene djene ali Dunav nije baš za zajebavanje...
Nikad nije ni bio...

Pa na onom novosadskom štrandu smeś da udješ metar od obale odmah one bove...

Ja se kao junačio, plivao na Adi jel...
Prodjem one bove kad sine fijuuuu odvuĉe me neka sila dvadesetak metara...

ja znam sta je Dunav. i kako se struja promeni za svega par metara.
samo dobijas low kick u noge i eto te naglavacke

ako nisi iskusan,ako si pijan i tome slicno, odes za par sekundi

negde sam citao da je tamo bilo i trave, a ona ume posebno da bude gadna.

sve u svemu ovi momci vise nece pokusavati slicne stvari :cool:

a spasavati uspanicenog davljenika je posebno tesko

Jel se možeš udaviti ukoliko znaš da si lakši od vode koja te nosi?

To ne važi za reke baš...što je ulazio u duboko ako ne zna na vodi da "stoji"? Pijan. Odgovoran je taj koji im je rekao da piju i slave, šta god je to da slave. Sistem vrednosti.

Žao mi porodica. Ulože toliko živaca i vremena i ovako dobiju...karmin...

Sava djene djene ali Dunav nije baš za zajebavanje...
Nikad nije ni bio...

Pa na onom novosadskom štrandu smeś da udješ metar od obale odmah one bove...

Ja se kao junačio, plivao na Adi jel...
Prodjem one bove kad sine fijuuuu odvuĉe me neka sila dvadesetak metara...

На Ади, тачније речено - Савском језеру, нема ни струја ни вирова. Препливала сам га сигурно стотину пута и никад ништа слично нисам доживела.

На Ади, тачније речено - Савском језеру, нема ни струја ни вирова. Препливала сам га сигурно стотину пута и никад ништа слично нисам доживела.
Meni se dešavao grč u nozi.
Ali tada mnogi izgube pribranost i u panici svašta rade.
Dovoljno je okrenuti se na ledja, potonuti nećeś a grč prodje.

Pametno je imati loptu pri sebi.
A sigurno ste vidjali takve plivače.
Znaju za jadac.

Meni se dešavao grč u nozi.
Ali tada mnogi izgube pribranost i u panici svašta rade.
Dovoljno je okrenuti se na ledja, potonuti nećeś a grč prodje.

Pametno je imati loptu pri sebi.
A sigurno ste vidjali takve plivače.
Znaju za jadac.

Ко има склоност грчевима никада не треба да препливава сам. Ни да се удаљава од обале више од десет метара.

Ко има склоност грчевима никада не треба да препливава сам. Ни да се удаљава од обале више од десет метара.
Ma nije isto neko ko ume da se smiri i neko ko ne ume..
Evo primer, pozar u autobusu...od 36 putnika, 2 osobe su ostale pribrane, neki nisu mogli, a iskren da bude nerviraju me zene zato sto misle da im je uloga u drustvu da skice i panice, a vidim da je neiskreno, nego da time pojacavaju svoj znacaj i vrednost...

Isto kao sto me nerviraju kad pocne tuca i onda pocnu da dotrcavaju da krive vratove , taj deo mi ne smeta, curke pa curke, nego sto telima zatvore izlaz, pa mi koji hocemo da prekinemo tucu imamo odjednom poveci problem....ma i flase kad lete ih nista posebno ne cima...

Po mom misljenju ovo 2 od 36 je neki prosek koji ume da spusti loptu..
Ne vazi kad npr autobus upadne u reku ili vodu.....nista gore po opis ljudskog roda nije od te situacije....

A i inace mirni ljudi i sabrani i ne plivaju vise od 30m od obale, malo je 10, ima tu puno stenja, a nista gore nego kad kolenom zakacis vrh skoljkaste stene, tu oziljak ostaje i divlje meso ako ne stavis kopce....uzas od peripetije zbog preblizine obale...tako da uz primedbu 30 umesto 10, pridruzio bih se preporuci, a ja inace plivam po 4h bez prestanka i bez grca.

Распустили су децу данас, уместо 20. јуна када је требало. Деца из школа у близини увек кад се распусте иду на Аду да славе. Од 15. јуна су на Ади спасиоци, и ништа од овог се не би догодило.
Школска година, тј. друго полугодиште за осмаке је и планирано да с заврши 6.јуна. "Скраћивање" наставе у школама није утицало на осмаке.

Logično.
Kutijica napisa da je uobičajeni datum za raspust 20.Jun, da su spasioci 5 dana pre tog termina, i da nije reaniji raspust do tragedije ne bi došlo.
Sada je neko drugi krivac, valjda školstvo.

Najavljen je prošle nedelje.
Ne misliš da su danas raspustili decu bez najave raspusta?!
Nije raspust, ide se u školu, ali samo ko hoće:confused: da popravi ocenu, da se druži sa profesorima koji izvode dodatnu nastavu, dopunsku, pripremnu, slobodne aktivnosti, odlazak u prirodu.
Redovne nastave nema, rekao vođa.

Na Adu daleko bilo da se ide u sezoni gde stotine osoba udje u stajacu vodu 😞 kamoli vam sezone 😣 tuga zaista tuga neka mirno gledaju cuvaju svoje negde sa nekog oblaka kao andjeli.

Tragedija.

Сад је дивна Ада и наше чисто језеро криво што је неко будала.
Доста ми је више таквих коментара!

U vodi, da, u pravu si, al ovde je bilo nešto drugo po sredi, evo otac kaže da se zapravo sva balavurdija ta izgubila u vidu lastinog repa
kada je trebalo POMOĆI drugu, jedan je bio u vodi, mogli su ga spasti KAKO HOĆEŠ, jer je ovaj dohvatio ovog drugog za nogavicu.
znači samo 5-6 u vrh glave je bilo potrebno da se napravi lanac, sa rukama ili jaknama sve jedno...
ALI MLADI SRBIĆI SE UČE JUNAŠTVU TAKO DA 10 PREBIJE I UBIJE JEDNOG! ILI OSTAVI NA CEDILU!
srbići. srbići što niste narod mog neprijatelja nego moj?
15 vas je POBEGLO kad je trebalo spasiti druga uz vode!? smradovi jedni!

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4...na-adi-otkrio-sta-su-pokazale-nadzorne-kamere

"UHVATIO GA JE ZA NOGU I SVUKAO SA PONTONA": Otac dečaka koji se utopio na Adi Ciganliji otkrio šta su POKAZALE NADZORNE KAMERE

Dečak (16), jedan od dvojice maturanata koji su se utopili na Adi Ciganliji u Beogradu, nastradao je spašavajući prijatelja. Nastradao je i drug za kojim je on skočio, s kojim se družio još iz osnovne škole.
Velika tragedija desila se kada su dva dečaka bila na Adi proslavljajući kraj školske godine. Deca iz osmog razreda su sa pontona na delu gde je zabranjeno plivanje i gde pristaju veslači i kajakaši blizu vodoskoka na Adi, poskakala u jezero. Na tom mestu je dubina pet metara i velika je trava.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Otac jedne od žrtava ispričao je šta pokazuju nadzorne kamere i šta se dešavalo u trenucima ove tragedije.
- Na snimku sa nadzorne kamere se vidi da mu on pruža nogu, dok svi ostali beže. Niko ga nije držao, niti pokušao da mu pomogne. Da ga je bar neko od te brojne dece uhvatio za ruke, ili ispod pazuha, da su napravili lanac, mogli su da izvuku i spasu i drugog dečaka, koji se davio. Oni su svi pobegli, samo je moj sin ostao da pomogne, a dete koje se davilo, uhvatilo ga je za nogu i svuklo sa pontona - rekao je otac nastradalog dečaka.

eto, i ti sa njima da braniš kosovo?!

Back