Utisci nakon obilaska Timocke Krajine....

Pera I.

Početnik
Poruka
25
Nedavno se vratih iz Srbije,i evo nekih osnovnih utisaka nakon obilaska meni drage Timocke Krajine.

Mesto mi je drago jer sam u njoj,Timockoj krajini rodjen.Ono sto se odmah da videti je da Timocka Krajina odskace svojim zaostajanjem za ostalim delovima Srbije.Nema zaostalijeg dela Srbije od sela okolo Boljevca(Valakonje,Bacevica,Osnic,Selo Bogovina,Podgorac...).Dakle tamo gde su Vlasi,tu je ne napredak,tapkanje u mestu,prostakluk,prljavstina,smrad,necistoca...Pomenuta mesta u kojima zive pretezno Vlasi,izgledaju kao da je u njima vreme stalo.Odvratno!

Oko nečeg se ne bih složila s tobom.
Nije tačno da je Timočka Krajina najzaostalija u Srbiji.
Južna Srbija je najzaostalija.
Složila bih se s onim što si rekao da su ona sela koje si naveo baš ugrožena ali ostala sela Timočke Krajne, kao što si sela okoline Negotina i Kladova su baš bogata, raskošna, čista. Mislim da su najbogatija sela u Srbiji upravo ova oko Negotina i Kladova. Kuće su prosto vile sa velikim dvorištima opremljenim gipsanim figurama lavova, orlova...fontane, bazeni, baštanske kuće, kočija....Ovde u Timočkoj Krajini su dosta ljudi po inostranstvu, oni jesu vlasi ali kad se vrate sa privremenog rada oni ovde uživaju u svojoj raskoši koji su stekli.
Ne bih rekla da su Vlasi prost narod. Ne znam što tako misliš.

Oko nečeg se ne bih složila s tobom.
Nije tačno da je Timočka Krajina najzaostalija u Srbiji.
Južna Srbija je najzaostalija.
Složila bih se s onim što si rekao da su ona sela koje si naveo baš ugrožena ali ostala sela Timočke Krajne, kao što si sela okoline Negotina i Kladova su baš bogata, raskošna, čista. Mislim da su najbogatija sela u Srbiji upravo ova oko Negotina i Kladova. Kuće su prosto vile sa velikim dvorištima opremljenim gipsanim figurama lavova, orlova...fontane, bazeni, baštanske kuće, kočija....Ovde u Timočkoj Krajini su dosta ljudi po inostranstvu, oni jesu vlasi ali kad se vrate sa privremenog rada oni ovde uživaju u svojoj raskoši koji su stekli.
Ne bih rekla da su Vlasi prost narod. Ne znam što tako misliš.

http://www.ljubicevac.com/galerija.htm ;)

Back