Utisak smo na ovim O.I."24. imali dosta zanimljivih novih saznanja?

Utisak smo na ovim O.I."24. imali dosta zanimljivih novih saznanja?

• Da

glasova: 0 0,0%
  • Onako

• Interesantnije neko ikad pre

• Zadovoljili su znatizelju publici

• Dosta novih zanimljivih detalja

• Hvala im na puštanju u njihov svet makar na ovaj nacin

• Nepoznatih široj javnosti da

• Sledece da nam ponovo pokazu,ovo je bilo fino

• Olimpijski duh iza kamere van takmicenja

• Dobro raspolozenje su podelili uz nova saznanja

• Ukupno glasova
    0

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
42.894
Par decenija unazad bila su dostupna jedino zvanicna takmicenja za gledanje.
Regularni dosadni sportovi koji se stalno gledaju i samim tim nisu interesantni.
(Sa izuzetkom vaterpola koji moze da se gleda uvek,zaista odmara dušu.Ko god da igra,kakvi god da su rezultati,voda uvek odmara a plava boja prija ocima.Energija je fina lepo druzenje,smireno i zaista dobro okruzenje pristojnih gledalaca.)
Suvoparni nezanimljivi statisticki gledano izvestaji i ono sto nadlezni prenesu.
Posao se radi jer mora nema tu zabave.
Uvek je negde uživo postojalo to pitanje kakav je smestaj sportista.Sta oni jedu kad vremenski jedu ako rade tog dana.Koji im je raspored ako imaju slobodan dan.Kako se pripremaju za rad,kako izgleda zagrevanje pre borilista ili bazena,kako se pripremaju surferi,kako se organizuju,na koji nacin prevoze zivotinje.
Sterilicarstvo,streljastvo tj.kako se transportuje sve to u avionu,kako se doprema u smestaj sportista i ko brine da sve stigne na vreme.
Kako se formira prostor gde ce da budu smesteni takmicari,ko ce im spremati hranu,raspored u teretanama i mnogo drugih detalja koji do sad nisu bili dostupni siroj javnosti niti su takmicari o tome govorili.Secam se nisu ni bili pitani te smo ostajali uskraceni za sve moguce interesantne informacije koje sada imamo dostupne zahvaljujuci volonterima i sportistima koji su sve zanimljivo podelili sa pratiocima i konacno nam pokazali kako to sve izgleda.
Takodje se videlo da su gledaoci mnogi koji pare dadose na uzivo gledanje ceremonije zatvaranja i otvaranja Olimpijskih Igara razocarani jer nisu videli ni delic onog sto su ocekivali dok su ostali na Jutub uzivo prenosu videli sve.
Fokus na vodenim sportovima,saznah sve ono sto nije bilo dostupno kod nas jer ih nema,ne postoji prilika direktnog informisanja.
Divno je sto su sad otvorili olimpijske kuce da svako moze uci,negde su bile besplatne a cene kod nekih isle od simbolicnih do onih koje odbijaju da se udje jer su preterali englezi i ameri.
Isto tako,sakupljanje znackica raznih drzava da li kupovinom da li razmenom je veoma interesantno,dosta kreativnih ideja je moglo da se vidi(Srbija ima najlepsu,mnogo mi je drago da se nekosetio toga).To je ovo ako neko nije ispratio: Razmenjivali su ih sportisti,volonteri,posetioci a mogle su da se kupe.Nesto lepo sto predstavlja svaku zemlju ponaosob.
Beskrajno sam zadovoljna,srce mi je puno jer deo iza kamere uz druzenja su olimpijski pravi duh te veliku zahvalnost imaju svi koji su nam ga predstavili.

Imate li utisak smo na ovim O.I.2024. imali dosta zanimljivih novih saznanja?

Poslednja izmena:
Ti si se bas seckala po parizu i glumila takmicarku.....

Jeste, lepo je dokopati se novinarske iskaznice kad je olimpijada, besplatan ulaz za sve muzeje i sva takmicenja, ili skoro sva....

Jos kad si akreditovana novinarka za neki od carskih sportova....
Pariz je Pariz....stvarno najbolje mesto za besplatno svrckanje dok imas prenociste u olimpijskom selu....to je najmanje 3000e ustede ...

Mislim da ove OI jesu bile zanimljivije od dosadašnjih...:) Osećao se duh sporta i njegov trijumf na sve strane, uprkos svih kontraverzi na famoznom otvaranju.
Neka nova mladost došla je i ispromovisala duh zajednice i dobre, lepe vrednosti. To mi je nekako najbitniji i najupečatljiviji utisak, neka bezbrižnost i radost i za sebe i za druge, bez ranije surevnjivosti.

Ne znam gde ste gledali prenose, ali ja sam stekao utisak poprilicne plitkosti svih ucesnika...
Sportasi i sportasice kao da su stalno na granici izmedju depresije i euforije..

Izopstavanje pojedinih sportista iz olimpijskog sela...neki novi prohtevi u smislu zivota...
potpuna kontrola ponasanja od strane trenera koji su politicki obojeni...
Zajednica se nije bas pokazala, ali su se pokazali francuzi, sa svojim sve je dozvoljeno limitima...

U sustini Francuzi su super za zabavu , za novotarije, za kako nam dodje sistem, malo su nespretni u formalnom, poslovnom smislu , kasnjenja, los raspored lokalnih vozila...

Ne znam za duh sporta...suvise je to pojedeno komercijalizacijom...

Back