- Poruka
- 11.759
Sto je bitno ?Pa ne ubjeđujem samo im ukazujem na bitnost.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sto je bitno ?Pa ne ubjeđujem samo im ukazujem na bitnost.
Nemas koristi nikakve prakticne od toga bii pocetnik ili ne.Početnicima treba davati laganu literaturu i učiti ih najosnovniji molitvama. Cvetići svetog Franje su odlična literatura za ulazak u duhovni život. Evo ih u prilogu.
Život je kratak, brzo prođe a ovo nije kraj. Zato treba uz pomoć svetaca i ugledanjem na njih duhovno i ljudski uzrastati tokom celog života. I onda jednog dana pridružiti im se u Carstvu nebeskom.Nemas koristi nikakve prakticne od toga bii pocetnik ili ne.
Jedino ako ti daju milodare.
To da si zavrsio doktorat za Matematiku pa ajde..
Bas zato sto je kratakŽivot je kratak, brzo prođe a ovo nije kraj. Zato treba uz pomoć svetaca i ugledanjem na njih duhovno i ljudski uzrastati tokom celog života. I onda jednog dana pridružiti im se u Carstvu nebeskom.
+++
Tebi su samo milodari na pameti, velike neke grablje imaš za materijalno.
Bio je jedan koji je grabio, grabio i samo grabio, zapustio i ženu. Samo su grablje i grabljenje bili mu na pameti. I ode naprasno a sad drugi uživa i u ženi i u nagrabljenom.Bas zato sto je kratak
Pokusavas isprovocirati ali uzalud samo sebi dodaješ grijehe.Bio je jedan koji je grabio, grabio i samo grabio, zapustio i ženu. Samo su grablje i grabljenje bili mu na pameti. I ode naprasno a sad drugi uživa i u ženi i u nagrabljenom.
A nisu sami. Bog je tu za njih koliko i za tebe. Pusti sve u Božije ruke.Како ви стојите са овим? Покушавате ли утицати на родитеље, пријатеље, дјецу или мислите да они сами треба да пронађу свој пут?
Samo propovedam jednom bezbožniku. Nije to greh.Pokusavas isprovocirati ali uzalud samo sebi dodaješ grijehe.
Prešao si na latinicu mogu da zamislim koja te nevolja proganja onda.Samo propovedam jednom bezbožniku. Nije to greh.
Zavisi da li gledaš iz ugla "bezboznika" ili tvog.Samo propovedam jednom bezbožniku. Nije to greh.
Dobro. Ukazao si im, njih briga i to je to.Pa ne ubjeđujem samo im ukazujem na bitnost.
Moram se prilagoditi kad tebe mrzi da učiš ćirilicu. Očito te obuzeo zloduh nacionalizma.Prešao si na latinicu mogu da zamislim koja te nevolja proganja onda.
Uporan si jako mnogo pripelo očitoMoram se prilagoditi kad tebe mrzi da učiš ćirilicu. Očito te obuzeo zloduh nacionalizma.
Ako ti vidiš da tvoji roditelji puše i piju koliko im puta ukažeš da je to loše? Samo jednom i kažeš "to je to"?Dobro. Ukazao si im, njih briga i to je to.
Moj ti je savet da se pokaješ za huljenje na Boga i Božje svece. Na vreme. I ti si konstatovao da je život kratak. Čitaj cvetiće svetog Franje da malo smekšaju tu tvrdu glavu.Uporan si jako mnogo pripelo očito
Zapreti roditeljima da ćeš ih se odreći preko novina i da više nećeš da ih viđaš ako ne uzveruju po tvojoj meri.Ako ti vidiš da tvoji roditelji puše i piju koliko im puta ukažeš da je to loše? Samo jednom i kažeš "to je to"?
Druga stvar je kad je nešto objektivno loše. A i tu nemam šta da forsiram. Ako neko želi sebe da ubije neka se ubija. Dokle god to mene ne ugrožava. Njegov život, njegova stvar.Ako ti vidiš da tvoji roditelji puše i piju koliko im puta ukažeš da je to loše? Samo jednom i kažeš "to je to"?
kakav zaključakPo tebi ne postoji pravoslavna porodica.
Stvar tvoje vere u to. Ne i objektivne realnosti. Mogu ja sad tebi da skačem po glavi da se kremiras nakon smrti jer ja mozda verujem da je tako najbolje za tebe.Najveća nesreća za jednog čoveka je da izvrši samoubistvo a odmah posle toga je da umre bez ispovesti i pričešća e to treba govoriti starijim ljudima i ne samo njima ne daj Bože umreti bez ispovesti i pričešća. U našem narodu more ljudi umire bez ispovesti i pričešća a o tome se ćuti ćute oni koji trebaju da propovedaju ali zato govorimo mi mirjani kad pastiri ćute.
Najveća sreća je proživeti život u dobroti, život u kome nikoga nisi povredio. Nikome ništa nisi oduzeo. Bog to vidi. Ako si živeo u mračnom srcu, nikakva ispovest i pričešće ti neće pomoći.Najveća nesreća za jednog čoveka je da izvrši samoubistvo a odmah posle toga je da umre bez ispovesti i pričešća e to treba govoriti starijim ljudima i ne samo njima ne daj Bože umreti bez ispovesti i pričešća. U našem narodu more ljudi umire bez ispovesti i pričešća a o tome se ćuti ćute oni koji trebaju da propovedaju ali zato govorimo mi mirjani kad pastiri ćute.
čovek je arogantan i ako pridobije jednog on je "učinio dobro delo"A nisu sami. Bog je tu za njih koliko i za tebe. Pusti sve u Božije ruke.
Pa kad se zaboraviš, seti se ponovo da pustiš.
I istraži onako sam za sebe uz unutrašnju iskrenost, zašto to radiš.
Jel te strah i zabrinutost za njih pokreće ili nešto drugo. Nemoj mi
na ovo javno odgovarati. Čisto onako, sam za sebe proveri.
Obično ih maltretiram iz straha. Pa se opomenem i prestanem. Nekad
iz sopstvene lenjosti. Na primer, lakše mi je nekoga dva sata da
ubeđujem da treba da meditira, nego da sama meditiram 15 minuta.
zaključaš ih u sobu pet dana bez cigara i alkohola pa stalno ponavljaš dok ne ostave. i ako uspeš sv oci će se radovati tvom uspehuAko ti vidiš da tvoji roditelji puše i piju koliko im puta ukažeš da je to loše? Samo jednom i kažeš "to je to"?