Утичете ли на своје ближње да буду ближе Богу?

Početnicima treba davati laganu literaturu i učiti ih najosnovniji molitvama. Cvetići svetog Franje su odlična literatura za ulazak u duhovni život. Evo ih u prilogu.
Nemas koristi nikakve prakticne od toga bii pocetnik ili ne.
Jedino ako ti daju milodare.
To da si zavrsio doktorat za Matematiku pa ajde..

Nemas koristi nikakve prakticne od toga bii pocetnik ili ne.
Jedino ako ti daju milodare.
To da si zavrsio doktorat za Matematiku pa ajde..
Život je kratak, brzo prođe a ovo nije kraj. Zato treba uz pomoć svetaca i ugledanjem na njih duhovno i ljudski uzrastati tokom celog života. I onda jednog dana pridružiti im se u Carstvu nebeskom.
+++
Tebi su samo milodari na pameti, velike neke grablje imaš za materijalno.

Život je kratak, brzo prođe a ovo nije kraj. Zato treba uz pomoć svetaca i ugledanjem na njih duhovno i ljudski uzrastati tokom celog života. I onda jednog dana pridružiti im se u Carstvu nebeskom.
+++
Tebi su samo milodari na pameti, velike neke grablje imaš za materijalno.
Bas zato sto je kratak

Како ви стојите са овим? Покушавате ли утицати на родитеље, пријатеље, дјецу или мислите да они сами треба да пронађу свој пут?
A nisu sami. Bog je tu za njih koliko i za tebe. Pusti sve u Božije ruke.
Pa kad se zaboraviš, seti se ponovo da pustiš.

I istraži onako sam za sebe uz unutrašnju iskrenost, zašto to radiš.
Jel te strah i zabrinutost za njih pokreće ili nešto drugo. Nemoj mi
na ovo javno odgovarati. Čisto onako, sam za sebe proveri.

Obično ih maltretiram iz straha. Pa se opomenem i prestanem. Nekad
iz sopstvene lenjosti. Na primer, lakše mi je nekoga dva sata da
ubeđujem da treba da meditira, nego da sama meditiram 15 minuta.

Ako ti vidiš da tvoji roditelji puše i piju koliko im puta ukažeš da je to loše? Samo jednom i kažeš "to je to"?
Druga stvar je kad je nešto objektivno loše. A i tu nemam šta da forsiram. Ako neko želi sebe da ubije neka se ubija. Dokle god to mene ne ugrožava. Njegov život, njegova stvar.
Ali ovde govorimo o tvom uverenju i forsiranju drugih da u to moraju da veruju. Ja da sam ti roditelj i da me tako maltretiras odavno bih te oterao u...

Najveća nesreća za jednog čoveka je da izvrši samoubistvo a odmah posle toga je da umre bez ispovesti i pričešća e to treba govoriti starijim ljudima i ne samo njima ne daj Bože umreti bez ispovesti i pričešća. U našem narodu more ljudi umire bez ispovesti i pričešća a o tome se ćuti ćute oni koji trebaju da propovedaju ali zato govorimo mi mirjani kad pastiri ćute.

Najveća nesreća za jednog čoveka je da izvrši samoubistvo a odmah posle toga je da umre bez ispovesti i pričešća e to treba govoriti starijim ljudima i ne samo njima ne daj Bože umreti bez ispovesti i pričešća. U našem narodu more ljudi umire bez ispovesti i pričešća a o tome se ćuti ćute oni koji trebaju da propovedaju ali zato govorimo mi mirjani kad pastiri ćute.
Stvar tvoje vere u to. Ne i objektivne realnosti. Mogu ja sad tebi da skačem po glavi da se kremiras nakon smrti jer ja mozda verujem da je tako najbolje za tebe.

"Вјера без дјела мртва је"
Не можеш ником вратити веру причама и проповедима већ добрим делима која од Бога потичу.
Исус није улио поверење народу и апостолима својим причама већ делима и чудима која су му дала легитимитет за причу у коју су људи веровали!
Никодим рабин који му је долазио ноћу "Рави ја знам да твоја дела потичу од Бога нико не може чинити таква чуда без Бога"

Najveća sreća je proživeti život u dobroti, život u kome nikoga nisi povredio. Nikome ništa nisi oduzeo. Bog to vidi. Ako si živeo u mračnom srcu, nikakva ispovest i pričešće ti neće pomoći.

A nisu sami. Bog je tu za njih koliko i za tebe. Pusti sve u Božije ruke.
Pa kad se zaboraviš, seti se ponovo da pustiš.

I istraži onako sam za sebe uz unutrašnju iskrenost, zašto to radiš.
Jel te strah i zabrinutost za njih pokreće ili nešto drugo. Nemoj mi
na ovo javno odgovarati. Čisto onako, sam za sebe proveri.

Obično ih maltretiram iz straha. Pa se opomenem i prestanem. Nekad
iz sopstvene lenjosti. Na primer, lakše mi je nekoga dva sata da
ubeđujem da treba da meditira, nego da sama meditiram 15 minuta.
čovek je arogantan i ako pridobije jednog on je "učinio dobro delo"
misli da radi dobro delo neznajući da li ovog uopšte interesuje ili da li je spreman da uopšte sluša to ali bitno je ubediti da se i ubeđeni isto oseća.
nekada misionarenje je izgledalo ovako
izađeš na šor i vikneš carstvo božije se približava pokajte se. ko ga zainteresuje taj stane da sluša znači ne mora da trpi ubeđivače . danas se to radi na farisejski način .
23:15 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
isto su mislili da čine dobro delo.

Ja sam doprineo da jedan verujući, inače baš sjajan lik, vredan i pošten radnik i dobar otac, batali Crkvu.

On je hteo meni da dokaže istinitost hrišćanstva, a ja sam mu rekao da će to što sam mu pričao pre ili kasnije da sazri, samo da se stvore pravi uslovi.

Sad je mnogo bolji, napredovao je u životu. I on i supruga su prestali da veruju, sada sa podsmehom komentariše tvrdnje sveštenika, a ima petoro dece koju neće da uči da budu ovce, tako da sam možda napravio i veći posao. :mrgreen:

Back