- Poruka
- 19.793
Ја се трудим да утичем на своје родитеље да постану отворенији вјерници, да се мало више удубе у православље, да се редовно моле Богу, посте постове, иду на Литургије, да се причешћују. Покушавам их убиједити да почну читати Свето Писмо у чему би им ја помогао и водио их. Има ефекта највише код моје мајке. Некад им буде чудно зашто сам ја толико посвећен вјери, зашто се стално молим Богу, зашто сваки пост постим, зашто чиним метаније приликом молитве, зашто по ко зна који пут изнова и изнова читам Библију али покушавам им објаснити значење и значај тих поступака и да би и они требали тако. Са пријатељима такође причам често о вјери, упућујем их да буду активни у Цркви, да се моле Богу. Волио бих да их могу убиједити да прочитају Библију. Нажалост то ме никако не иде ни код родитеља ни код пријатеља. Ваљда је људима изазов да прочитау тако огромну књигу и то још поготово да обрате пажњу на многа кључна мјеста.
Како ви стојите са овим? Покушавате ли утицати на родитеље, пријатеље, дјецу или мислите да они сами треба да пронађу свој пут?
Како ви стојите са овим? Покушавате ли утицати на родитеље, пријатеље, дјецу или мислите да они сами треба да пронађу свој пут?