Утицај УДБА-е (БИА) на политичка дешавања у Србији

Poruka
7.405
Зеленовић (овај наш) није Србин?
Шта је?

А шта су Карађорђевићи? Они су добили презиме по Црном Ђорђу, дакле, по црној боји.

dobro brate jel može MALO poštovanja?
msm moga mozga....kao sad ću se praviti nevešt pa ću ga navesti da se raspiše
da vidimo sve šta zna, al ću kao da glumim radoznalost kao ništa ja ne znam! upecaće se 100%!

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.157
dobro brate jel može MALO poštovanja?
msm moga mozga....kao sad ću se praviti nevešt pa ću ga navesti da se raspiše
da vidimo sve šta zna, al ću kao da glumim radoznalost kao ništa ja ne znam! upecaće se 100%!

Поента форума је да размењујемо информације и мишљења.

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
82.203
Пре неког времена, Словенци су отворили своје архиве из тадашњег времена и, између осталог, именом, презименом, и местом становања идентификовали све тадашње сараднике ДБ. Ја сам их читао и налетео, рецимо, на једног пријатеља мог оца.

У Србији се то није десило и неће се десити никад, нејасно је зашто.

Gruban

Buduća legenda
Poruka
36.833
Пре неког времена, Словенци су отворили своје архиве из тадашњег времена и, између осталог, именом, презименом, и местом становања идентификовали све тадашње сараднике ДБ. Ја сам их читао и налетео, рецимо, на једног пријатеља мог оца.

У Србији се то није десило и неће се десити никад, нејасно је зашто.
Zato što većina u periodu 1944-1990 ili -2000 ne vidi ništa značajno loše.Kad se uzme u obzir da je SKS imao više od milion članova onda i nije iznenađujuće.

Njegos88

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.447
изгледа да je мој предак био оригинални Светозар Маровић. Први који је плаћен из Народне банке, као данас најбољи пријатељи Мила Ђукановића. плаћени из државног буџета 🤣

This book was printed in 1938.

Screenshot_20230308-015130_Chrome.jpg

Screenshot_20230308-015923_Gallery.jpg

Гамбино

Veoma poznat
Poruka
11.620
Дакле, стално се говори о утицају Удбе на политичка дешавања у Србији. Као да Удба контролише све што се дешава. све политичаре, све догађаје, да нико не може без њих било шта да уради.

Наравно, кад напишем Удба, мислим на БИА данас.

Раније смо овде имали колегу који је имао ницк "ками83".

Човек је био геније, и жао ми је што више није овде.

Он је за Удбу говорио да су то неки службеници који само испијају кафе по цео дан, али већина параноичних људи мисли да имају утицај на све и свакога (само на њих и њихове истомишљенике не).

Ја мислим да је ками у праву, и да је Удба у ствари гомисла службеника који испијају кафу и ретко када утичу на стварност (наравно, обезбеђују гомилу информација, које су, најчешће, потпуно небитне) и те информације обрађују. Нешто као завод за статистику, али апгрејдована верзија.
Што је већи степен окупације, служба више испија кафу.

Poruka
15.314
Као, нпр. што Володимир Зеленски нема неко презиме, нпр. "Шеломов", већ украјинско "Владимир Зеленски", а у ствари је он инструмент у рукама Хазара?

Био некад рок бенд у Нишу, звао се "Хазари", али, вероватно, кад су смишљали име, нису имали појма ко су заиста "Хазари".
Володомир Зеленски је новиопско име, настало по месту Зеленки у Белорусији.

Poslednja izmena:
Poruka
56.232
Удба сређује кредите, хитне хируршке интервенције, набацује лукративне послове, одлаже служење казни, губи записнике, губи видео снимке, сређује условне казне, обезбеђује грађевинске дозволе, омађијава све врсте инспекција које постају слепе, школске дипломе, .....
После очекује послушност, оданост и компензацију у виду контрауслуга.
Слуђивање дезинформацијама им је главни посао.
Amerika = cool
Rusija = _______
@Tvin Konza

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
48.565
Дакле, стално се говори о утицају Удбе на политичка дешавања у Србији. Као да Удба контролише све што се дешава. све политичаре, све догађаје, да нико не може без њих било шта да уради.

Наравно, кад напишем Удба, мислим на БИА данас.

Раније смо овде имали колегу који је имао ницк "ками83".

Човек је био геније, и жао ми је што више није овде.

Он је за Удбу говорио да су то неки службеници који само испијају кафе по цео дан, али већина параноичних људи мисли да имају утицај на све и свакога (само на њих и њихове истомишљенике не).

Ја мислим да је ками у праву, и да је Удба у ствари гомисла службеника који испијају кафу и ретко када утичу на стварност (наравно, обезбеђују гомилу информација, које су, најчешће, потпуно небитне) и те информације обрађују. Нешто као завод за статистику, али апгрејдована верзија.
Nemam pojma, radili su i rade neki poznanici tamo :P
Mislim da je to sluzhba koja je patriotska, nadam se :P

DarkMoon

Elita
Poruka
24.217
Удба сређује кредите, хитне хируршке интервенције, набацује лукративне послове, одлаже служење казни, губи записнике, губи видео снимке, сређује условне казне, обезбеђује грађевинске дозволе, омађијава све врсте инспекција које постају слепе, школске дипломе, .....
После очекује послушност, оданост и компензацију у виду контрауслуга.
Слуђивање дезинформацијама им је главни посао.
Bia je prijatelj rezima a neprijatelj naroda.