Утицај УДБА-е (БИА) на политичка дешавања у Србији

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.156
Дакле, стално се говори о утицају Удбе на политичка дешавања у Србији. Као да Удба контролише све што се дешава. све политичаре, све догађаје, да нико не може без њих било шта да уради.

Наравно, кад напишем Удба, мислим на БИА данас.

Раније смо овде имали колегу који је имао ницк "ками83".

Човек је био геније, и жао ми је што више није овде.

Он је за Удбу говорио да су то неки службеници који само испијају кафе по цео дан, али већина параноичних људи мисли да имају утицај на све и свакога (само на њих и њихове истомишљенике не).

Ја мислим да је ками у праву, и да је Удба у ствари гомисла службеника који испијају кафу и ретко када утичу на стварност (наравно, обезбеђују гомилу информација, које су, најчешће, потпуно небитне) и те информације обрађују. Нешто као завод за статистику, али апгрејдована верзија.

Момчило

Aktivan član
Poruka
1.717
Ти службеници и њихови сарадници седе у кабинетима министара, седе по предузећима (бизнисмена по задатку), раде у медијским кућама, раде као хирурзи, као возачи, као судије, у политичким су партијама, криминалним бандама, ....... и по потреби се активирају да пресуде која је активност подобна, а која не и ко је подобан, а ко не. Увек су у потрази за тихим сарадницима. Лично сам их упознао десетак, неки се нису крили, а неки су остављали непријатан траг Службе. Има наравно и мастиљара (куцача по тастатури) али ови на терену су језа, иако воле да чине услуге људима (у општини, болници, полицији, суду, банци, ..), ваљда тако врбују, граде репутацију и углед.

Тешко да Војислав Шешељ не утиче на нашу стварност или да Аркан није утицао на нашу репутацију, а Миломир Марић, а Бокан, а .....!
А тек колико их има ниже рангираних!

Poslednja izmena:

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
31.063
Дакле, стално се говори о утицају Удбе на политичка дешавања у Србији. Као да Удба контролише све што се дешава. све политичаре, све догађаје, да нико не може без њих било шта да уради.

Наравно, кад напишем Удба, мислим на БИА данас.

Раније смо овде имали колегу који је имао ницк "ками83".

Човек је био геније, и жао ми је што више није овде.

Он је за Удбу говорио да су то неки службеници који само испијају кафе по цео дан, али већина параноичних људи мисли да имају утицај на све и свакога (само на њих и њихове истомишљенике не).

Ја мислим да је ками у праву, и да је Удба у ствари гомисла службеника који испијају кафу и ретко када утичу на стварност (наравно, обезбеђују гомилу информација, које су, најчешће, потпуно небитне) и те информације обрађују. Нешто као завод за статистику, али апгрејдована верзија.

BIA je goli ****** na biciklu.

Sa druge strane, UDBA se za sve pita.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.156
BIA je goli ****** na biciklu.

Sa druge strane, UDBA se za sve pita.

Хоћеш рећи да је УДБА у ствари неформални део БИА који је наслеђе претходног режима, те да и даље постоји као неформална структура, тј. дубока држава, која вуче конце, а делује у оквиру БИА као група људи која утиче на нашу стварност?

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
31.063
Хоћеш рећи да је УДБА у ствари неформални део БИА који је наслеђе претходног режима, те да и даље постоји као неформална структура, тј. дубока држава, која вуче конце, а делује у оквиру БИА као група људи која утиче на нашу стварност?

BIA je formalni deo UDBE.

BIA deluje u okviru UDBE.

Момчило

Aktivan član
Poruka
1.717
Удба сређује кредите, хитне хируршке интервенције, набацује лукративне послове, одлаже служење казни, губи записнике, губи видео снимке, сређује условне казне, обезбеђује грађевинске дозволе, омађијава све врсте инспекција које постају слепе, школске дипломе, .....
После очекује послушност, оданост и компензацију у виду контрауслуга.
Слуђивање дезинформацијама им је главни посао.

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
31.063
Удба сређује кредите, хитне хируршке интервенције, набацује лукративне послове, одлаже служење казни, губи записнике, губи видео снимке, сређује условне казне, обезбеђује грађевинске дозволе, омађијава све врсте инспекција које постају слепе, школске дипломе, .....

Nastupe u Aktuelnostima na Hepiju... :hahaha:

Poruka
7.405

ај само још реци да то све раде крипто-цинцари, који су потајно примили јудаизам, да приносе жртве, било крвне било бескрвне, да су слуге Римљана, који у потаји и даље владају Европом преко своји племићких породица, које су се из римских преметнуле у келто-германске, да имају спаваче од Португалије до Галиције, тј где су све Римљани били, а и даље на север, а преко крипто-јудејаца,
и да врбују бабе врачаре да за њих бацају врачке на неподобне светском поредку којим управљају
поштоваоци култа Сатурна....
И СВЕ ЋУ ОДМАХ ДА ТИ ПОВЕРУЈЕМ!
ето само још то да чујем!
а и да су троцкисти, заправо исто што и златна милијарда....ето можеш и то...
из актуелности право у Балкан УФО инфо!

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
82.203

Хоћеш да кажеш да је то, у тренутном парлансу, дубока држава?

Укорењена у формалним институцијама од пре тридесет година?

Ако је тако, то је појава коју треба брутално уништити.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.156
Данас имамо гомилу српских серија (хиперпродукцију) где су главни ликови скоро увек службеници Државне безбедности.

Ваљда због те опседнутости Срба државном безбедошћу и мистификацијом тог апарата, па је најлакше на'ватати гледаоце на причу о томе како УДБА врши утицај на све и свашта а агенти су неки обични људи, попут нас, који у ствари имају супермоћи као Џејмс Бонд, али због скромности их не користе.

radeta62

Buduća legenda
Poruka
42.955
koja ce vam videti ledja bando titoisticka.
trpko-krtica.jpg

Kapetane cuvaj se Trpka Krtice on sve snima.

Момчило

Aktivan član
Poruka
1.717
Хоћеш да кажеш да је то, у тренутном парлансу, дубока држава?

Укорењена у формалним институцијама од пре тридесет година?

Ако је тако, то је појава коју треба брутално уништити.
Да, Удбу треба расформирати.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.156
Данас имамо гомилу српских серија (хиперпродукцију) где су главни ликови скоро увек службеници Државне безбедности.

Ваљда због те опседнутости Срба државном безбедошћу и мистификацијом тог апарата, па је најлакше на'ватати гледаоце на причу о томе како УДБА врши утицај на све и свашта а агенти су неки обични људи, попут нас, који у ствари имају супермоћи као Џејмс Бонд, али због скромности их не користе.

Дакле, имамо серију "Државни службеник" која директно говори о раду БИА. (нисам гледао).

Затим, серија "Црна свадба", где имамо лик Петра кога глуми Уликс Фехмиу који је припадник БИА (удба). (гледао и препоручујем прву сезону)

Даље, серија "Бележница професора Мишковића", где је отац главног лика пензионисани припадник Удбе и он је још у време службовања уплетен у причу о бележници.

Гуглам остале серије (нисам гледао, па гуглам) . Има серија "Клан", где имамо лика кога глуми Енвер Петровци, а који је шеф ДБ. Дакле и у тој серији имамо ДБ (у којој мери, не знам, нисам гледао нити знам ишта о серији).

Серија "Беса" (одлична, препоручујем), чини ми се да нема Државну безбедност, али има Интерпол, а Интерпол у серији није административна база, већ неки баш ДБ заебани играчи, тако да је скоро исто.

Има сигурно још филмских и телевизијских дела где су припадници ДБ-а важни учесници дешавања, јер Срби, свакако, воле кад Удба уплете своје прсте негде.

Poruka
7.405
Да, Удбу треба расформирати.

+1
ono sam se zezo, al nisam stavio smeška, izvinjavam se
isto to mislim i ja ali i ono što sam i ja posle dodao, samo sam dodao u izvrnutoj ironiji
jer i oni obesmišljavaju sve teme koji ih mogu razotkriti
istine se plaše kao DJAVO od krsta!
pozdrav!

....Има сигурно још филмских и телевизијских дела где су припадници ДБ-а важни учесници дешавања, јер Срби, свакако, воле кад Удба уплете своје прсте негде.

te serije imaju za cilj podsvesno zastrašivanje i sputavanje naroda, a oni već zastrašeni govore da je udba toliko svemoćna da oni ničemu nisu odgovorni u svojim životima, moćna da, SVEmoćna ne!

udbaši su samo službenici pravih centara moći, nisu oni sami po sebi moć
a to su cicnarske porodice koje su i turcima služile za vladanje srbima
sada imaju srbska imena i prezimena, i teško ih je uočiti
zapravo postoji ključ za provaljivanje koje je prezime srbsko koje cincarsko
takodje oni i po prezimenima objavljuju i značaj porodice,
na kom je stepenu u cincarskoj dubokoj državi.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.156
Има и онај филм, где Бата Стојковић држи говор о "будалама које поједу сво време једног народа"

где ДБ има своје спаваче, који спавају тридесет година, и одједном се пробуде и ураде нешто филмски, без икакве обуке.

Таква дела у кинематографији добро пролазе.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.156
sada imaju srbska imena i prezimena, i teško ih je uočiti
zapravo postoji ključ za provaljivanje koje je prezime srbsko koje cincarsko
takodje oni i po prezimenima objavljuju i značaj porodice,
na kom je stepenu u cincarskoj dubokoj državi.

Као, нпр. што Володимир Зеленски нема неко презиме, нпр. "Шеломов", већ украјинско "Владимир Зеленски", а у ствари је он инструмент у рукама Хазара?

Био некад рок бенд у Нишу, звао се "Хазари", али, вероватно, кад су смишљали име, нису имали појма ко су заиста "Хазари".

Poruka
7.405
Као, нпр. што Володимир Зеленски нема неко презиме, нпр. "Шеломов", већ украјинско "Владимир Зеленски", а у ствари је он инструмент у рукама Хазара?

Био некад рок бенд у Нишу, звао се "Хазари", али, вероватно, кад су смишљали име, нису имали појма ко су заиста "Хазари".

Pa nije ukrajinsko....već greenebaum, kao i zelenović, isto.
Srbi i sloveni ne daju prezimena po BOJAMA! A ni po brkovima, uzgred budi rečeno...
Hazari su samo zavesa za javnost.