Uticaj romanticnih komedija na degradiranje razuma

момоа

Stara legenda
Poruka
78.810
Ovaj fenomen sam primecivao i u osnovnoj, srednjoj skoli ali i na fakultetu. . Ruzno pace koje pogleda romanticno tinejdžersku komediju u svojoj glavi postaje princeza ili princ iz bajke i stvara se uobrazillja o tome kako on ili ona zaslužuju baš takvog dečka/devojku kakav je glavni glumac/glumica iz tog filma. Onda se devojke nafuraju kako su ribe ili momci kako su smekeri pa tako njihova uobraženost koja je i ovako bila ogromna doprinosi još većem stvaranju jaza između njih i otuđenja. Da l' ste primecivali ovu anomaliju?

Ovaj fenomen sam primecivao i u osnovnoj, srednjoj skoli ali i na fakultetu. . Ruzno pace koje pogleda romanticno tinejdžersku komediju u svojoj glavi postaje princeza ili princ iz bajke i stvara se uobrazillja o tome kako on ili ona zaslužuju baš takvog dečka/devojku kakav je glavni glumac/glumica iz tog filma. Onda se devojke nafuraju kako su ribe ili momci kako su smekeri pa tako njihova uobraženost koja je i ovako bila ogromna doprinosi još većem stvaranju jaza između njih i otuđenja. Da l' ste primecivali ovu anomaliju?

Upravu si.Ali grešiš u jednoj stvari a to je da ovo boldovano treba da bude izbrisano.Ja takve romantične komedije/tinejdž filmove ustvari nisam mogao da vidim.
Istina je da i ona ženska strašila,groblja pucaju na visoko jer su ubedile sebe da zaslužuju samo bogate momke,koji uz to mogu da budu i privlačni.Agresivne su,waginu momku stavljaju usta,a muško ne odbija,jer da odbije ispada p+eder.I takve kažu nekim sirotim momcima da nisu njihov nivo,a grobovi.
I još nešto sam primetio,žena može da sakrije svoju prljavu prošlost,ali muškarac ne sme,obriše patos njime zašto joj nije reko i ostavi ga,a on siroma teško mu da je pita jel istina još će da dobije šamarčinu.

Ti si momčilo gledao romantične komendije, dok smo mi napredniji gledali horore :mrgreen:

daleko bilo :D ja sam pogledao par cisto da imam neki uzorak da mogu da pljujem po njima, da ne bude da nisam nijedan pogedao.

- - - - - - - - - -

Upravu si.Ali grešiš u jednoj stvari a to je da ovo boldovano treba da bude izbrisano.Ja takve romantične komedije/tinejdž filmove ustvari nisam mogao da vidim.
Istina je da i ona ženska strašila,groblja pucaju na visoko jer su ubedile sebe da zaslužuju samo bogate momke,koji uz to mogu da budu i privlačni.Agresivne su,waginu momku stavljaju usta,a muško ne odbija,jer da odbije ispada p+eder.I takve kažu nekim sirotim momcima da nisu njihov nivo,a grobovi.
I još nešto sam primetio,žena može da sakrije svoju prljavu prošlost,ali muškarac ne sme,obriše patos njime zašto joj nije reko i ostavi ga,a on siroma teško mu da je pita jel istina još će da dobije šamarčinu.

Ma to je obostrano ja bih rekao, i jedni i drugi umisljalju, jer su filmovi tkao koncipirani da stvore iluziju i kod jednih i kod drugih. Ili stvaraju iluziju ili bace u depru one melanholicne koji se nakon pogledanog filma vrate u realnost i shvate u kakvim su problemima.

Da, stvaranje lazne nade kod mladih

mladi kreiraju neki svoj virtuelni svet gledajuci takve filmove i to im je na prvi pogled izduvni ventil za svakodnevnu realnost, a zapravo ih upravo ti filmovi bacaju u depru ili od njih prave uobrazene idiote. Sve te reditelje bi trebalo pohapsiti ili u najmanju ruku zabranti da snimaju takve filmove

Da li ste vi ljudi normalni? Danas je samo veći izbor filmova, knjiga, kulturnih dešavanja...Svako bira žanr (da banalizujem), a ta deca koju pljujete sad imaju između 13 i 19 godina, možda je neko od vas baš roditelj takvog deteta koje je za pet stepenika iznad vas, jer ste ga vi vaspitali.

Poslednja izmena:
Da li ste vi ljudi normalni? Danas je samo veći izbor filmova, knjiga, kulturnih dešavanja...Svako bira žanr (da banalizujem), a ta deca koju pljujete sad imaju između 13 i 19 godina, možda je neko od vas baš roditelj takvog deteta koje je za pet stepenika iznad vas, jer ste ga vi vaspitali.

Samo govorim o stetnom uticaju tog sadrzaja na omladinu, ne na svu ali na vecinski deo. Licno sam svedocio tom fenomenu. Nazalost omladina ne zna sama da bira nego gleda ono sto joj se diktira da gleda, znaci ono sto je mejnstrim, iako mrzim tu rec.

ponekad mi prija romantika, i ovaj film mi je onako baš dobar
gledeo više puta...opušta

Serendipity_poster.jpg

ponekad mi prija romantika, i ovaj film mi je onako baš dobar
gledeo više puta...opušta

Serendipity_poster.jpg

ja je u zadnje vreme izbegavam kako se ne bih uzurpirao sa tim stvarima jer imam trenutno drugih problema. Fora je u tome sto se i u mnoge druge zanrove filmova umecu elementi romantike, kao sto se od titatnika, koji je trebao da bude istinita prica o potonulom brodu, napravio romanticni spektakl i zbog toga je i psotigao toliki uspeh.

Back