Све идеологије би требало у одређеним временским периодима да служе српским националним интересима, па чак и комунизам, али то није био случај са српским комунистима.
Пример да комунизам може служити националним интересима су Бугари, који су и у комунизму вршили етничка чишћења, а други пример су данашњи Руси чија КП је данас у служби нације и религије. То нису прави комунисти, али Срби су управо то и трбали да буду, лажни комунисти који раде за националне интересе.
Љотић је са те стране чист, јер је његов фашизам и конзервативни национализам радио у интересу српске нације и државе. Сваки Србин било којој идеологији да припада, мора све да подреди својој нацији.
Српски комунисти су били утописти, који су жртвовали свој национални идентитет зарад неке нове нације, а онда су то хтели и од других Срба силом.
п.с. твоје бабе и деде нису меродавне, као и моје, већ војвода Ђујић.
Slažem se da svaka ideologija treba biti u službi naroda i države, mada mi ne znajući sve okolnosti određenih istorijskih perioda ne znamo ni stvarne učinke
Moj sud se donosi na osnovu onoga što su mi ispričali moji članovi porodice svedoci tog vremena
Pa tako kada su u leto 1941 podigli ustanak protiv terora NDH i dolaska nekih "raznih" (isti su se pojavili i 1992 pa manipulisali ljudima u trenutcima većih stradanja da idu i vrše odmazde) lično je član komunista (brat mu je bio sveštenik) podelio na one sa jedne strane reke koji će biti srpska vojska u otadžbini, a sa druge strane reke "partizani" da se štite i za vreme rata i posle rata
Moj deda je bio sa te druge strane, četničke i zamisli nakon propasti ustanka i bukvalnog pogroma i egzodusa preko Drine doživeo da ga neki ljotićevac, dok sa druge strane bukvalno ustaše kolju ljude (nemci se povukli, jer "dovoljan" broj Srba je prešao Drinu i nema potrebe više da zadržavaju ustaše) rekli za njega "ovakvi su titovi partizani"
Zamisli tu kašu od mozga dok gledaš tragediju da ti mozak reprodukuje propagandu ( tu je koren drugosrbijanštine i ne čudi što smo imali 1944 to što smo imali)
Možda je Ljotić mislio da radi dobro, jer to su lepe ideje i ja bi i podržala, ali ga istorija demantuje
Bio je slugeranja naših najvećih neprijatelja koji i ako bi ga podržali u sprovođenju tih ideja bilo bi privremeno, zbog pasivizacije
Dovoljno je to da je on fanatično podržavao sistem vrednosti u kome je hotel Moskva mogao da se nazove "Velika Srbija". ali sa pogledom na NDH
Srbija i toponimski nikad manja, ali veliki zaštitnik nacionalnih srpskih interesa dozvolio naziv otela Velika Srbija
Najviše se srbovalo u toj i takvoj Srbiji, koja je čvrsto pod nemačkom čizmom u toru i neko da kaže da je taj čovek bio "pametan" on je bio takva gludaperda da je za neverovati
Da je bar ostavio neki tajni spis u kome kaže znam da ovo ne valja što radim, ali ovo je u redu da bi opstali pa da tog nesretnika i poštujemo, kao što je Nedić radio