UTICAJ DRUSTVENO POLITICKE I EKONOMSKE SITUACIJE NA SRPSKU PORODICU...

Наравно.
За стабилну породицу ипак је потребно стабилно економско залеђе.
у овим временима у којима с ене зна шта ће бити сутра и где нам државу и економију воде корумпирани аматери и лезилебовићи тешко је и помислити да је могуће на иоле дугорочан период планирати просперитетну породицу.

Наравно.
За стабилну породицу ипак је потребно стабилно економско залеђе.
у овим временима у којима с ене зна шта ће бити сутра и где нам државу и економију воде корумпирани аматери и лезилебовићи тешко је и помислити да је могуће на иоле дугорочан период планирати просперитетну породицу.

i kad se formira porodica neophodnan je stabilan ekonomski status...

NI PRE SE BAS NISMO PROSLAVILI KAO NAROD PO PITANJU STABILNOSTI BRAKOVA I PORODICA - ZA RAZLIKU OD ALBANACA , MUNDZOSA I SLICNIH - A SAD JE TOTALNI KRAH .. AKO SE NESTO NE PROMENI POSTACE NAM DECA PROPALICE I NARKOMANI ... A ZENE KU**E ...

Нажалост то је последица "негативних" цивилизацијских разлика, опште затворености и форсирања самодовољности које се догађа код албанаца и муслимана.

NI PRE SE BAS NISMO PROSLAVILI KAO NAROD PO PITANJU STABILNOSTI BRAKOVA I PORODICA - ZA RAZLIKU OD ALBANACA , MUNDZOSA I SLICNIH - A SAD JE TOTALNI KRAH .. AKO SE NESTO NE PROMENI POSTACE NAM DECA PROPALICE I NARKOMANI ... A ZENE KU**E ... TO TI JE ZBOG NASE TEZNJE DA BUDEMO HIPERMODERNI - PA STO KOSTA DA KOSTA ...

mozda je pored ekonomske situacije uslovljene politickim prilikama ovde bitan faktor i bitan deo nase kulrure i tradicije...MALOGRADJANSTINA...teznja po svaku cenu da se iz opanka i tradicije uskoci odmah u italijanske cipele...da se put iz sela u grad desi preko noci.. tu je drzava najveci krivac...sto nije donela 40% samo grada u selo...

Економска ситуација је директна последица политике државе. Најрањивија је увек основна ћелија друштва - породица.
Губитак посла, вишак времена, немогућност пружања деци свих неопходних услова за срећно детињство, непостојање визије будућности, немогућност планирања...постоји много аспеката и још више решења али није ова тема свима довољно бомбастична.

Економска ситуација је директна последица политике државе. Најрањивија је увек основна ћелија друштва - породица.
Губитак посла, вишак времена, немогућност пружања деци свих неопходних услова за срећно детињство, непостојање визије будућности, немогућност планирања...постоји много аспеката и још више решења али није ова тема свима довољно бомбастична.

da je pameti i srece...OVA TEMA BI CELOJ DRZAVI BILA NAJBOMBASTICNIJA...i resila bi osnovni problem srbije...

mozda je pored ekonomske situacije uslovljene politickim prilikama ovde bitan faktor i bitan deo nase kulrure i tradicije...MALOGRADJANSTINA...teznja po svaku cenu da se iz opanka i tradicije uskoci odmah u italijanske cipele...da se put iz sela u grad desi preko noci.. tu je drzava najveci krivac...sto nije donela 40% samo grada u selo...

Potpisujem ....

Pajo, smem li da budem iskren, ali da se ne naljutis, jer nije direktno upuceno tebi?

Dakle, jbem ti te medjuljudske odnose i porodicu gde sustinski kvalitet zavisi od para.

A tacno je da kod vecine porodica, kvalitet medjuljudskih odnosa dosta zavisi od para. Zato je procenat iskompleksiranosti kod siromasnijih veci.

ma ne ljutim se ja...al isto ocekujem i od tebe..
dakle---imas li zenu i decu..??
ako imas --zar ti nikad supruga ne prebaci da zaradjujes toliko malo u odnosu na potrebe porodice..??

ne znam kako kod vas...ali kod mene zbog ekonomske situacije koja je direktna posledica drustveno politickih prilika sve su cesci porodicni problemi koji uticu na porodicne odnose...dal je to samo kod mene tako il je to cesca pojava..??

Definitivno.
Pogotovo kad su mnoge porodice u proteklom periodu osiromašile još više i kad se mnogima obistinjuje jedna od najgorih srpskih kletvi- dabogda imao pa nemao!

Porodični odnosi mogu ozbiljno da se poremete, supružnici osuđuju jedno drugo, deca očekuju od roditelja nemoguće, neke navike se nužno moraju promeniti, sve puca po šavovima....

Definitivno.
Pogotovo kad su mnoge porodice u proteklom periodu osiromašile još više i kad se mnogima obistinjuje jedna od najgorih srpskih kletvi- dabogda imao pa nemao!

Porodični odnosi mogu ozbiljno da se poremete, supružnici osuđuju jedno drugo, deca očekuju od roditelja nemoguće, neke navike se nužno moraju promeniti, sve puca po šavovima....

tako prepoznatljivo...

ma ne ljutim se ja...al isto ocekujem i od tebe..
dakle---imas li zenu i decu..??
ako imas --zar ti nikad supruga ne prebaci da zaradjujes toliko malo u odnosu na potrebe porodice..??

Nemam zenu i decu. A kada ih budem imao i ako mi supruga bude prebacivala stalno, to ce biti pre svega pokazatelj nasih losih odnosa. Znaci posledica nekvalitetnog odnosa, a ne posledica loseg stanja u drzavi.

a sta prijatelju da uradimo po tom pitanju..??

JA ZNAM STA SAM JA URADIO - POMALO SAM KOPIRAO ALBANCE I MUNDZOSE I STAVIO SAM PORODICU I DECU U PRVI PLAN - A SEBI USKRATIO NEKE DRUGE STVARI .. JER SA KLINCIMA NISTA NE MOZE DA SE POREDI - NI SVE PARE OVOG SVETA , NI NAJLUDJI PROVODI ... I DO SADA SVE IDE BOGU HVALA KAKO TREBA ... NADAM SE DA CE MOJ PRIMER SLEDITI I MOJI KLINCI .... SAMO DA NADJU DOBRU I VREDNU ZENU KAD ZA TO DODJE VREME - AKO BOG DA ... A TO DANAS NIJE LAKO ... BEZ DOBRE ZENE I DECE MI SMO IZGUBLJENI - ZNALI SU TO JOS NASI STARI , ALI SMO SE MI PRAVILI PAMETNIJI I MODERNIJI ... PA SAD PLACAMO CEH ...

JA ZNAM STA SAM JA URADIO - POMALO SAM KOPIRAO ALBANCE I MUNDZOSE I STAVIO SAM PORODICU I DECU U PRVI PLAN - A SEBI USKRATIO NEKE DRUGE STVARI .. JER SA KLINCIMA NISTA NE MOZE DA SE POREDI - NI SVE PARE OVOG SVETA , NI NAJLUDJI PROVODI ... I DO SADA SVE IDE BOGU HVALA KAKO TREBA ... NADAM SE DA CE MOJ PRIMER SLEDITI I MOJI KLINCI .... SAMO DA NADJU DOBRU I VREDNU ZENU KAD ZA TO DODJE VREME - AKO BOG DA ... A TO DANAS NIJE LAKO ... BEZ DOBRE ZENE I DECE MI SMO IZGUBLJENI - ZNALI SU TO JOS NASI STARI , ALI SMO SE MI PRAVILI PAMETNIJI I MODERNIJI ... PA SAD PLACAMO CEH ...

rode moj..!!
a sta da radi onaj koji se vec odrekao svega zarad dece..i opet nedostaje onoliko..??

Nemam zenu i decu. A kada ih budem imao i ako mi supruga bude prebacivala stalno, to ce biti pre svega pokazatelj nasih losih odnosa. Znaci posledica nekvalitetnog odnosa, a ne posledica loseg stanja u drzavi.

Nije to samo prebacivanje, odnosi koji su i pre suštinski bili loši...Ne, nije to baš tako crno belo.
U pravu si da nije sve u parama ,ali neminovno je da se teška kriza u društvu odrazi i na porodicu.

Definitivno.

odgovorih ti na post..al njega nema..??
dakle ponovo---"SVE PUCA PO SAVOVIMA" to jeste najveci problem danas u srbiji...

a ti mu dodjes onda jos samo teoreticar romantizma...zelim ti svu srecu...al romantizam je zamro davno...

Ma kakav romantizam, ja ne podnosim to.

Inace, meni nije jasno ko bi tebi mogao da prebacuje zbog manjka para?:think: Pa iz aviona se vidi da je tvoj odnos prema radu i parama skroz korektan i racionalan. Ako ja to vidim ovako preko neta, onda to sigurno i ljudi oko tebe mogu da vide.

Ma kakav romantizam, ja ne podnosim to.

Inace, meni nije jasno ko bi tebi mogao da prebacuje zbog manjka para?:think: Pa iz aviona se vidi da je tvoj odnos prema radu i parama skroz korektan i racionalan. Ako ja to vidim ovako preko neta, onda to sigurno i ljudi oko tebe mogu da vide.

sta vredi sto vide ljudi ako ne vidi porodica..??
videces kad je dobijes...uz svo vaspitanje i teznju ka racionalnom..??

odgovorih ti na post..al njega nema..??
dakle ponovo---"SVE PUCA PO SAVOVIMA" to jeste najveci problem danas u srbiji...

Mnogi su prisiljeni da žive od danas do sutra, da ne prave nikakve planove, da se ograniče na puko i bukvalno preživljavanje.

Pitanje je kako čovek u svemu tome da pronađe neki smisao i joie de vivre.
Neizbežno je da nemoćan i opterećen čovek u tom slučaju predstavlja teret i samom sebi i svojoj porodici.

Back