Evo i ja da postavim jednu temu.
Koliko članova ovog foruma je promenilo veru na osnovu diskusije na ovom pdf-u? Ateista postao hrisćanin ili obratno, prešli u Islam, Budizam...? Ili bar promenilo mišljenje o nekoj veri?
Po meni to uopste nije cilj ovih diskusija.
Naime,svako ovde dolazi sa nekim svojim verskim ubedjenjem za kojeg smatra da je ok a ima ih i koji smatraju da je upravo nivna vera "ona prava"...a zasto ?
Pa zato sto su tako verovali njihovi predci,tako veruje citavo opkruzenje ( dakle mnozinstvo) stoga mora da je to "ono pravo"dok su svi ostali neki "sektasi"koji pojma nemaju o hriscanstvu.
E sad,kad bi samo par njih tako verovali hajde nekako i da probamo resavati situaciju na jednostavan nacin ali kad tako svi tvrde - onda nam nema druge nego da u startu utvrdimo
koji je to reper na osnovu kojeg bi smo mogli utvrditi koje je versko ubedjenje zaista u pravu a koje nije.
Po meni,
to su Biblija,dakle Sveto Pismo i sva ona predanja koja bi smo mogli da ih svrstamo u kategoriji "svetih predanja".
A koja su to sveta predanja ?
To su dakle sva predanja koja su u skladu sa Biblijom a sve sto je van toga je samo obicno predanje koje ne samo sto nije sveto nego je veoma cesto neki miks paganstva...
E sad ako se nekako mozemo sloziti u vezi ovog,onda ce nam biti lakse u toku utvrdjivanja prave istine !
A sto se tice same promene verovanja,to je nesto sto spada u domenu direktnog Bozjeg delovanja. Naime,svaka osoba u toku svog zivota stice razna saznanja i s tim se omogucuje da u datom trenutku nekada u buducnosti,kada je Bozji Sveti Duh bude direktno pozvao kroz njenu savest da ucini izbor i "prestroji se na pravom koloseku"...dakle da to zaista ucini.
A danas,mi mozemo i trebamo diskutirati,trebamo postavljati razna pitanja i trebamo odgovarati sve sto znamo i s tim , direktno il indirektno,mi zapravo ucestvujemo u jevandjeliziranju drustva gde zivimo ( dakle i svojim znanjem ali i svojim neznanjem jer ljudi sve to prate i to veoma pazljivo).