Усвојена Декларација: Војводина је Србија - Србија је Војводина

Ајде што ови што су ”усвајали” декларацију нису чули шта то усвајају, можда људи не би разумели јер не знају језик :mrgreen:, али ако ми овде већ паламудимо о тој теми, ред би ваљда било да знамо шта је то о чему се прича? Има ли негде текст те декларације? :think:
Или да верујемо на ”мајке ми”? :lol:
https://forum.krstarica.com/threads...ija-srbija-je-vojvodina.1023023/post-50548321

СРЕМСКА МИТРОВИЦА – Декларација о Војводини усвојена је данас у Сремској Митровици на позив председника Србије Александра Вучића, на великом скупу поводом обележавања Дана државности Србије под називом "Срећемо се на Сретење".

"Све оно што смо вечарас говорили и све што сте могли да прочитате кроз један историјски контекст - до закључка да је Војводина Србија и Србија Војводина, акламацијом прихватите овде", поручио је Вучић што су окупљени поздравили аплаузом и узвицима.

Имамо и ми своје пленуме и то много веће него сви њихови пленуми заједно, истакао је Вучић.

Он је захвалио нашем народу у Републици Српској и Црној Гори.

"Ви сте снага Србије и ви сте ми све и ви ми дајете снагу да се борим и борићу се како никада до сада видели нисте и како наши противници не могу ни да сањају", поручио је Вучић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...acija-vojvodina-je-srbija-srbija-je-vojvodina
Pogledajte prilog 1685479

Koliko je bitna ova dekleracija?
сад бих ти реко ал...

то супаратиѕацију прикривену у тобож ''одбрану'' нас срба на северу србије нека окаче мачку о реп јер то ништа неће у устав ући!

не док је нас срба са севера србије.

режим је показао да је исти као и његови пиуни грухоњић чанак ана лалић и остала екипа ''сепаратиста'' ...
јер да енма њих од чега би нас они сад ''бранили'' ?

од нас самих

у нс је на псоледњем попису било 270 000 срба и 18 000 несрба (у граду без околине) , па од кога ти онда србе браниш на северу србије ?
шарена лажа, којом се покрива прича око надстрешице и сав криминал, истовремно да се додоатно ојачају темљи ''војводине''

е па неће моћи . багра титоистичка и јенди и други!

Она садржи пет тачака.

Прва тачка односи се на

У трећој тачки говори се о

У четвртој тачки описује се

Тема пете тачке је

Ово је препричано за учеснике ”акламације” и полазнике вечерње школе, ко оне препричане лектире за лењог ћација. :mrgreen: Мислио сам на прави текст, ваљда и то постоји? :think:

из твог угла

из тог твог угла је био и геноцид над тобож ''ајдним'' албанцима на косову од стране срба.

твој угао је сбрима битан колко и лањски снег.

Рече ли шта за Косово и Метохију, "пророк" преЦедник? :namcor:

За Косово и Метохију ће му судити као да их је он издао.

250116-mjaftlogo.jpg

GdEPYI5WUAEQq4X.png

https://www.mjaft.org/en/who-we-are

СРЕМСКА МИТРОВИЦА – Декларација о Војводини усвојена је данас у Сремској Митровици на позив председника Србије Александра Вучића, на великом скупу поводом обележавања Дана државности Србије под називом "Срећемо се на Сретење".

"Све оно што смо вечарас говорили и све што сте могли да прочитате кроз један историјски контекст - до закључка да је Војводина Србија и Србија Војводина, акламацијом прихватите овде", поручио је Вучић што су окупљени поздравили аплаузом и узвицима.

Имамо и ми своје пленуме и то много веће него сви њихови пленуми заједно, истакао је Вучић.

"Ви сте снага Србије и ви сте ми све и ви ми дајете снагу да се борим и борићу се како никада до сада видели нисте и како наши противници не могу ни да сањају", поручио је Вучић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...acija-vojvodina-je-srbija-srbija-je-vojvodina

Ja ne znam šta će deklaracija?

жалосно

бар да им покретни вц обезбеде... неће брига их

јел неко приемтио да су све ове гузе женске, неки первертит очито искусан по овом питању на митинзима снс по ливадама и трговима, хватао бусију и сликао жемске док пишке...

Sta je sledece? Negotin je Srbija? :mrgreen:
Poruka Hutima da nece moci da promene vlast u Malom Mokrom Lugu?
Pretnja belim medvedima da nece moci da jedu srpske krave?

У тексту народне Декларације о Војводини наводи се да је Војводина нераскидиви део националног политичког, уставног и културног идентитета модерне Србије и као што Србије нема без Војводине, тако ни Војводина не може постојати изван Србије.

Она садржи пет тачака.

Прва тачка односи се на историјски развој српске Војводине, друга говори о континуираним покушајима етатизације Војводине и наметања идеје о тзв. војвођанској нацији у којој се наводи да је без историјске основе, социјалне, економске и националне оправданости, вештачки створен војвођански сепратизам, еуфемистички је детермисан као "аутономаштво".

У трећој тачки говори се о уставноправном положају Војводине после Другог светског рата – од аутономне покрајине чија аутомонија се шири преко квази федералне заједнице до повратка у уставне оквире стандардне политичко-територијалне аутомоније.

У четвртој тачки описује се заустављање сепаратистичких тенденција и враћање АП Војводине у уставне оквире (2012-2014).

Тема пете тачке је Војводина као мултикултурална, мултинационална и мултикофесионална заједница заснована на равноправности грађана.

Низом манифестација Србија данас обележава Дан државности у знак сећања на Сретење 1804. године, када је почео Први српски устанак, и у знак сећања на дан када је 1835. године донет први модерни Устав Србије, преноси Танјуг.
Prije otprilike 6 godina AV je otvorio u N.Sadu 5 konzulata, izmedju ostalog i hrvatski i austrijski i madjarski, a N. Sad je 60 km od Beograda. Jos gora je cinjenica da je hrvatski konzulat vec postoji u Subotici, pa ti sad vidi, kako se av-sekta bori za Vojvodinu.

Back