Nona2
Poznat
- Poruka
- 8.956
Vojvodina u Srbiji samo ako Sremska Motrovica bude glavni grad!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У тексту народне Декларације о Војводини наводи се да је Војводина нераскидиви део националног политичког, уставног и културног идентитета модерне Србије и као што Србије нема без Војводине, тако ни Војводина не може постојати изван Србије.
Она садржи пет тачака.
Прва тачка односи се на историјски развој српске Војводине, друга говори о континуираним покушајима етатизације Војводине и наметања идеје о тзв. војвођанској нацији у којој се наводи да је без историјске основе, социјалне, економске и националне оправданости, вештачки створен војвођански сепратизам, еуфемистички је детермисан као "аутономаштво".
У трећој тачки говори се о уставноправном положају Војводине после Другог светског рата – од аутономне покрајине чија аутомонија се шири преко квази федералне заједнице до повратка у уставне оквире стандардне политичко-територијалне аутомоније.
У четвртој тачки описује се заустављање сепаратистичких тенденција и враћање АП Војводине у уставне оквире (2012-2014).
Тема пете тачке је Војводина као мултикултурална, мултинационална и мултикофесионална заједница заснована на равноправности грађана.
Низом манифестација Србија данас обележава Дан државности у знак сећања на Сретење 1804. године, када је почео Први српски устанак, и у знак сећања на дан када је 1835. године донет први модерни Устав Србије, преноси Танјуг.
Ček da odu Bošnjaci pa da pričamo.Vojvodina u Srbiji samo ako Sremska Motrovica bude glavni grad!![]()
Samo onaj ko nije rodjen ili odrastao u Vojvodini moze da tvrdi ovo. O secesiji Vojvodine se tajno govorilo jos od vremena Tita i komunista. Zar ti mislis da su Madjari zaboravili da je Vojvodina nekada bila deo Madjarske? Da Rumuni nemaju aspiracije ka Banatu? Ja sam rodjen i odrastao u Vojvodini. Jos kao klinac u osnovnoj skoli se o tome tajno pricalo. Ne retko bi mi moji drugovi madjari rekli "ovo je trebalo biti madjarsko", misleci na Vojvodinu. Bilo je nekoliko Rumuna u skoli koji nikada nisu hteli da izmedju sebe pricaju srpski vec iskljucivo rumunski. I Srbi, odnosno "Lale" su diskutovali sa njima da Vojvodina treba da bude nezavisna od Srbije, ali ne i deo Madjarske. Niko o tome nije govorio glasno i to se govorilo samo medju dobrim drugarima pa niko nikoga nije prijavljivao jer su svi znali posledice. Otcepljenje Vojvodine verovatno nije vise toliko aktuelno kao pre, ne znam. Ali siguran sam da nije ni potpuno utihnulo. Ne budi sigurna da "niko ne trazi otcepljenje", samo zato sto ti to glasno ne cujes.
Tako da je ta deklaracija Vucicev dobar potez. Mozda on zna nesto sto mi ne znamo.
Samo onaj ko nije rodjen ili odrastao u Vojvodini moze da tvrdi ovo. O secesiji Vojvodine se tajno govorilo jos od vremena Tita i komunista. Zar ti mislis da su Madjari zaboravili da je Vojvodina nekada bila deo Madjarske? Da Rumuni nemaju aspiracije ka Banatu? Ja sam rodjen i odrastao u Vojvodini. Jos kao klinac u osnovnoj skoli se o tome tajno pricalo. Ne retko bi mi moji drugovi madjari rekli "ovo je trebalo biti madjarsko", misleci na Vojvodinu. Bilo je nekoliko Rumuna u skoli koji nikada nisu hteli da izmedju sebe pricaju srpski vec iskljucivo rumunski. I Srbi, odnosno "Lale" su diskutovali sa njima da Vojvodina treba da bude nezavisna od Srbije, ali ne i deo Madjarske. Niko o tome nije govorio glasno i to se govorilo samo medju dobrim drugarima pa niko nikoga nije prijavljivao jer su svi znali posledice. Otcepljenje Vojvodine verovatno nije vise toliko aktuelno kao pre, ne znam. Ali siguran sam da nije ni potpuno utihnulo. Ne budi sigurna da "niko ne trazi otcepljenje", samo zato sto ti to glasno ne cujes.
Tako da je ta deklaracija Vucicev dobar potez. Mozda on zna nesto sto mi ne znamo.
bitno jer je vredjanje znak neke nastranosti , ne osudjujem , budi sta oces, ali mene zaobidji lolkakve veze ima i da jesam spram nebuloze koju si izblavorisao na minus keca...? jel ti familija cela za otkid vojvodine ili si se malko precenio u broju prstiju na obe šape?![]()
e ako si mi rekao. morao sam da uključim dodatne ganglije. pa šta misliš, da su mađari ko albanosi?bitno jer je vredjanje znak neke nastranosti , ne osudjujem , budi sta oces, ali mene zaobidji lol
znam famlije koje jesu za otkid Vojvodine sad i uvek i od vajkada ,sever je pun takvih , a ako npr odes u Kanjizu videces likove koji ce ti jebti mamicu srpsku u prolazu na madjarskom, dok veliki broj madjarja ni ne prica srpski, nisu se skolovali .....
da li je spin ili nije , mene to ne nteresuje ali znam koga golicaju ovakve "deklaracije" , kao i spomenici na severu koje "oni pametni " smatraju nepotrebnim jer imaju srpsko obelezje , tako da se bas radujem sto ova "deklaracija " nekom smeta i bode oci , jer treba da se zna na cijoj si teritoriji , idi u Sgedin pa ne pricaj madjarski.....
Kao i ona kad je u Washingtonu kod Trampa kad nije znao da je podpisao da preseli ambasadu u Jerusalim, a Izrael zauzvrat da prizna Kosovo, da ne uvodi 5G kinesku (Huawei) mrežu. Reč države Srbije toliko vredi da taj ugovor nikad nije ispunjen, a ambasada još uvek u Tel Avivu.Jako je bitna. Krucijalna da ne kazem. Deklaracija nad deklaracijama.
Isto kao kad napišeš da je voda u reci u tečnom stanju.СРЕМСКА МИТРОВИЦА – Декларација о Војводини усвојена је данас у Сремској Митровици на позив председника Србије Александра Вучића, на великом скупу поводом обележавања Дана државности Србије под називом "Срећемо се на Сретење".
"Све оно што смо вечарас говорили и све што сте могли да прочитате кроз један историјски контекст - до закључка да је Војводина Србија и Србија Војводина, акламацијом прихватите овде", поручио је Вучић што су окупљени поздравили аплаузом и узвицима.
Имамо и ми своје пленуме и то много веће него сви њихови пленуми заједно, истакао је Вучић.
Он је захвалио нашем народу у Републици Српској и Црној Гори.
"Ви сте снага Србије и ви сте ми све и ви ми дајете снагу да се борим и борићу се како никада до сада видели нисте и како наши противници не могу ни да сањају", поручио је Вучић.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...acija-vojvodina-je-srbija-srbija-je-vojvodina
Pogledajte prilog 1685479
Koliko je bitna ova dekleracija?
Исто као и стамбени кредити за младеKoliko je bitna ova dekleracija?
Отишао му и саветник Срулик, па набада потезеMarketing tim mu smislja razne budalastine u pokusaju da mu podignu rejting (osnivanje nekakvih patriotskih blokova, nepostojece otcepljenje, ispijanje gaziranih pica, neke kvazi-tuzne price o mucenistvu...) i skrenu paznju sa protesta ali za sada im slabo ide.
Ovo sa Vojvodinom ce biti zaboravljeno vec od ponedeljka kao i sa onim pokretom i krenuce sa nekom novom budalastinom.
Отишао му и саветник Срулик, па набада потезе
Ti ionako navijaš za Isra-HellОтишао му и саветник Срулик, па набада потезе
Zar u ustavu ne stoji da je Vojvodina Srbija ?СРЕМСКА МИТРОВИЦА – Декларација о Војводини усвојена је данас у Сремској Митровици на позив председника Србије Александра Вучића, на великом скупу поводом обележавања Дана државности Србије под називом "Срећемо се на Сретење".
"Све оно што смо вечарас говорили и све што сте могли да прочитате кроз један историјски контекст - до закључка да је Војводина Србија и Србија Војводина, акламацијом прихватите овде", поручио је Вучић што су окупљени поздравили аплаузом и узвицима.
Имамо и ми своје пленуме и то много веће него сви њихови пленуми заједно, истакао је Вучић.
Он је захвалио нашем народу у Републици Српској и Црној Гори.
"Ви сте снага Србије и ви сте ми све и ви ми дајете снагу да се борим и борићу се како никада до сада видели нисте и како наши противници не могу ни да сањају", поручио је Вучић.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...acija-vojvodina-je-srbija-srbija-je-vojvodina
Pogledajte prilog 1685479
Koliko je bitna ova dekleracija?
Да, и?Ti ionako navijaš za Isra-Hell
Ne samo što izrael vrši genocid nad Arapima u Palestini, nego i izraelci savetuju sotonu čipuljića. Horor od nacije ti jevreji.Да, и?
Не вршиNe samo što izrael vrši genocid nad Arapima u Palestini,
Ти консултанти су радили су за оног ко плати. То је услуга која се купује на тржиштуnego i izraelci savetuju sotonu čipuljića. Horor od nacije ti jevreji.