Usvojen zakon o rodnoj ravnopravnosti

О кулtурном раtу у Србији

„Агресивне жалопојке од стране разних добро позиционираних културњачких лобија – у којима су медиокритети и извикане локалне величине у огромној већини – о смањењу сума које им се додељују, свакодневно се настављају у Полиtици (’Култура’ и ’Културни додатак’), коју ти лобији очигледно сматрају плодним тлом и својим политичким, идеолошким савезником. У данашњем броју, у рубрици ’Култура’ на стр. 10, објављен је текст под насловом ’Феминисткиње на Октобарском салону’, са издвојеним (наглашеним) згражањем ’...чак осам милиона мање него прошле

Победнице на конкурсу су четири феминисткиње из Љубљане и Сарајева чији ’концепт преиспитује феминистичке теорије’ и које ’планирају многобројне едукативне програме’. Пошто већ веома дуго времена живим и радим као универзитетски професор у САД и Холандији, веома су ми добро познате феминистичке теорије и њихова преиспитивања. У том домену се ништа ново није десило већ четврт века – и неће, јер је то крајње лимитирана област науке. Оно што се дешава је политиканство и пропаганда, што ће се на Октобарском салону десити кроз ’многобројне едукативне програме’. Октобарски салон је добио више од 17 милиона динара, значи преко 150.000 евра, у земљи у којој су људи gладни и која је пред банкротом. Да ли незајажљиви културњаци могу то да схвате? ... Гарантујем вам да ниједан град у САД не би дао ни један долар за ’Red min(e)d’ пројект. ... Зашто те еминентне феминистичке екс-ЈУ уметнице не нађу приватне спонзоре у својим богатијим републикама за своју само-експресију и едукацију народа у Србији? Зашто не узму кредит у банци?” (Писмо Владимира Конечног Марији Ђорђевић, уредници рубрике „Култура” у Полиtици, 15. јули 2013; подвлачења В. Конечног).

„У области позоришта и много чему другом, Ви наравно нисте једина другосрбијанка у Полиtици (како то ружно звучи, али то је Ваша опција, Б-92, ДС, ЛДП ...). Тако, рецимо, у ’Култури’ за 3. јун, једна с љубављу фотографисана (Р. Крстинић, фотограф) млада редитељка, Ива Милошевић, аматерског нивоа, која се усуђује, и којој неко у овој патетичној ја теби–ти мени средини дозвољава, да режира Гогоља, Гогоља!!, е та дамица изговара за Полиtику-Култура: ’Живимо у држави, у друштву које је збир нехаја...’ и онда наставља о паду деце с вртешке у Сокобањи и како та трагедија оправдава да баш она режира ’Ревизора’. Смешно! А млада дама и госпођа Требјешанин као да нису упознате да се готово истог дана огроман мост срушио јужно од Сијетла у држави Вашингтон, на ’Interstate 5’ (преко кога сам често возио и који има шест трака), с много погинулих, међу којима је свакако било деце. Но важно је пљувати Србију, са ’социолошком мудрошћу’, а за сопствену финансијску корист. Уосталом, то је једина одлика ткзв. позоришних комада и ткзв. филмова чијим ауторима се даје присуство на телевизији и у Полиtици ... То је безобразна, пљувачка, дрска, ретроградна (Меденица!) Друга Србија и сви Ви у Полиtици који сте постали део тога за новац, привилегије, или из разлога недовољног образовања или ниског IQ, би требало да добровољно дате оставке” (Писмо Владимира Ко-456 нечног Весни Рогановић, уредници Полиtикиноg „Културног додатка”, 17. јули 2013).

Zanimljivo je da se ovde neki bore za demokratiju, feminizam, lgbt, prava životinja, itd...dok 1% njih to zolupotrebljava, prenaduvava i zarađuje velike pare ...

žao mi je što ste 99% politički i korisni idioiti ...

samo se vi ložite, neko će uzeti veliku lovu a društvo će biti još više "fragmentirano i konfliktno"
Pa kakve veze ima sto 1% zloupotrebljava???
Od svake ideje neko zaradjuje.

Nacionalizam je unosan biznis takodje. Napises knjigu "Adam, Vinca ili kako su nastali Srbi" i eto parica.

Smarate sa tim. Znaci ne treba govoriti o ravnopravnosti jer to toboze i nije problem vec su svi blesavi i zrtve propagande.
Daj ti meni diplomu u zenskom rodu pa da zavrsimo s tim.

Poslednja izmena:
Pa kakve veze ima sto 1% zloupotrebljava???
Od svake ideje neko zaradjuje.

Nacionalizam je unosan biznis takodje. Napises knjigu "Adam, Vinca ili kako su nastali Srbi" i eto parica.

Smarate sa tim. Znaci ne treba govoriti o ravnopravnosti jer to toboze i nije oroblem vec su svi blesavi zrtve propagande.
Daj ti meni diplomu u zenskom rodu pa da zavrsimo s tim.
ja dado jednu jace nego diplomu pa poceo govor winkova :zcepanje:

ajde dajte vase sertifikate pa da znamo ko sa kim ovde prica da zauzmemo pravilne pozicije, jer price tipa ja koliko sam dala srbiji treba da mi bude zahvalna, moze da prodje samo u nekoj selendri ili sa komsijkom na kafi :zcepanje:

sto bi rekao nice nadcovek, znaci nadcovek a ne nadzena ili nadmuskarac, vec jednostavno nadcovek.... ali to je mnogima ovde strano.

posto je ova tema cinjenicno vezana za provokacije male grupice uvek se setim poredjenja elitizma i liderstva...elitizam je uvek vezan samo za neciju strukturalnu savrsenost a liderstvo moze da postoji i kod majmuna...tako i ovi militantni izlivi besa kad se izgubi tlo u diskusiji.

Zanimljivo je da se ovde neki bore za demokratiju, feminizam, lgbt, prava životinja, itd...dok 1% njih to zolupotrebljava, prenaduvava i zarađuje velike pare ...

žao mi je što ste 99% politički i korisni idioiti ...

samo se vi ložite, neko će uzeti veliku lovu a društvo će biti još više "fragmentirano i konfliktno"
izvinite kolega ali ne slazem se... da bi neko bio koristan idiot mora sa uverenjem nesto pisati...ovo sta pomenuti pisu je odraz onoga sto se zove kontrastvo, odlika prizemnih mozgova koji jedino znaju za vl svet i demagoska pravila garniran prostaklucima ili zamene teza, posto u realnom nemaju nikakvo uporiste na kome mogu argumentovano sukobljavati stavove bas po ovom pitanju.

stavili ste link knjige, hajde da ne pominjem prepametnog coveka jer ce opet biti odlivi, sa njim sam bas kao vlasnikom nspm-a, pre dva meseca imao zanimljiv razgovor o tome sa kojih pozicija nastupaju dekadentne individue na blogovima i forumima. zao mi je sto nisam snimio 2 satno cavrljanje jer bi bilo veoma poucno...kako sa politicke, tako i sa psiholoske strane.

za kraj, zakon je donet na intervenciju brisela a ne zato sto za njim ima potrebe i sto se oseca da se ima potreba...sto svakom razumnom govori kakvo je kalemljenje u pitanju. tako ce se menjati i ustav i sve sto se dobije kao direktiva. koja je funkcija nakaradnih zakona, to ne zna ni sam zakonodavac a jos manje narod koji ni ne zna svoja osnovna ljudska prava, kako u kuci tj u porodici, pa na ulici a tek o poslu da ne pricam.

Cosmo sa svojim stavovima predstavlja bolji deo muskig roda u Srbiji trenutno.

(ne politickim, vec samo u vezi s ovom temom, ali niko nije savrsen)
a ti poznajes van srbije kakav je milionski muski rod u srbiji? :zcepanje:

zeno ne blamiraj se vise, ako ti je i ovo metafora da bi skupili ekipicu za laki pesadijski napad na temi gde gruvaju semioticke haubice, losa ti je.

јаој шта је феминисткиња......

А кужи када дожу мање су од маковога зрна

Па драги ево ти пиво .. па мили ево ти чипс .. па да ти измасирам подваљак и ту бивољу вратину ......
sve se nosi iz kuce kolega.
i muzevljevi poljupci a bogme i batine...pa ti sad vidi sta ovde preteze :rotf:

Back