Usvajanje

PORODIČNI ZAKON

Bračni status usvojitelja

Član 105.

(1) Usvojiti mogu, po pravilu, supružnici ili vanbračni partneri zajedno.

(2) Izuzetno, ministar u čiju nadležnost spadaju poslovi porodične zaštite može dozvoliti usvajanje i licu koje živi samo ako za to postoje naročito opravdani razlozi.

Iskreno, pozivati se na to kako se "...razočarala u muškarce i kako im ne veruje..." bi teško prošlo kao opravdani razlog i pred najzagriženijim feministkinjama. Razmišljao sam i ja kako bi nešto slično možda mogao jednog dana, kada je već bolje da živim sam nego sa tamo nekom kučkom koja bi maltretirala i varala, ali ne ide. Njoj treba reći da prestane da pravi predstavu i famu oko svojih "propalih" veza i zloupotrebljava samo usvajanje za lične jadikovke (a zar je toliko teško zatrudneti, ako želiš dete a ne želiš supruga?), a ovu temu maknuti na Dom i porodicu, gde joj je i mesto.

Ona nije u stanju ni da stvori zdravu atmosferu sa nekim mushkarcem, svi su skotovi a u to je i tebe izgleda ubedila...kakvo emotivno okruzzenje ona mozze pruzziti nekom detetu...ogorchena i netolerantna i ochito suveishe sebichna da bi videla i svoju ulogu u tim propalim vezama....
Ima zzena pravo na dete, ima i mushkarac pravo na dete
Ali dete ima pravo da ima porodicu i oca i majku a ne da bude nechija igrachka. S tim se nije zezati...shta kao posle nekog vremena tetka zakljuchi kako je dete razocharalo i sve to propadne?
Sve je to bre razmazzeno i nezrelo...nemoj da se ljutish...al od tolikog mushkog sveta bash svi skotovi...i to tim rechima...ne bih joj ja onda dala ni ovcu da chuva.

PORODIČNI ZAKON

Bračni status usvojitelja

Član 105.

(1) Usvojiti mogu, po pravilu, supružnici ili vanbračni partneri zajedno.

(2) Izuzetno, ministar u čiju nadležnost spadaju poslovi porodične zaštite može dozvoliti usvajanje i licu koje živi samo ako za to postoje naročito opravdani razlozi.

Иначе, ово под тачком два значи да усвојитељ може да буде стриц, тетка, ујак, односно неко из уже породице тако да се самци не могу позивати на то.
(Ово се обично одобрава у ситуацијама кад родитељи изгубе живот на неки трагичан начин.)

pa evo ja sam zena ali ne mislim da je samo zenino pravo vezano za imanje ili nemanje dece niti mislim da su svi muskarci skotovi koji maltretiraju i varaju
ali mislim da svako ima pravo da svoj zivotni put obelezi i spuni kako mu njavise odgovara
Zeli dete sama bez muza
ok i to je izbor ako je njen i ucinice je srecnom treba da ga realizuje ukoliko moze

А шта је с правом детета?

Mamina rodjena sestra je odlučila da ne ulazi u bračnu zajednicu i zbog toga je svi osudjuju.Želi da usvoji dete.Ne zna da li je to po našem zakonu moguće.Sa mnom je dosta pričala i ako sam mlada, na neki način je i razumem.Pričala mi je o svojim propalim vezama i o tome koliko se razočarala u muškarce i kako im ne veruje. Mislim da je ženinio pravo da ima dete, makar ga i sama odgajala,a ne da živi sa tamo nekim skotom koji bi je maltretirao i varao.
Šta vi mislite o tome?

:) divno je imati dete i stvarno je za pohvalu sto ona razmislja da nekom pruzi dom, ali mene brine ta izjava o razocarenju i o ne verovanju...takve izjave daju ljudi koji su izgubili bitku sa delom svoga ja, te traze nacina da sebe chupaju od pucanja i depresije...hocu reci, ne bi trebalo da joj dete bude sredstvo za lecenje povredjene duse...:nono:.

Joj! :dash:

"Niko ne zna šta su muke teške
Dok ne pređe Albaniju peške"

Dete, i kad znaš da je tvoje (OK, u slučaju muškaraca - razumno pretpostavljaš) nekada ti dođe da ga tresneš o zemlju. A kamoli tuđe.
Ljudi koji nisu imali decu i žele da ih usvoje obično zamišljaju umiljatog petogodišnjaka koji će ih gledati kao bogove, nosiće uvek bele soknice koje nikada neće uprljati, a razeljak im se nikada neće pomeriti ni za dlaku. E, neće biti takvo. Možda nikada. :twisted:
Dete je stvar "prinude", a ne slobodnog izbora. Takođe, dete zauzima 24h roditeljima. Oboma. Bio bih zahvalan da ove jednostavne činjenice saopštiš rođaci pre nego što dobijemo još jedan par nesrećnika sastavljen od umorne živčane pomajke i razmaženog i nesrećnog derišta.

ostala sam bez teksta :thumbdown:

Poslednja izmena:
Mamina rodjena sestra je odlučila da ne ulazi u bračnu zajednicu i zbog toga je svi osudjuju.Želi da usvoji dete.Ne zna da li je to po našem zakonu moguće.Sa mnom je dosta pričala i ako sam mlada, na neki način je i razumem.Pričala mi je o svojim propalim vezama i o tome koliko se razočarala u muškarce i kako im ne veruje. Mislim da je ženinio pravo da ima dete, makar ga i sama odgajala,a ne da živi sa tamo nekim skotom koji bi je maltretirao i varao.
Šta vi mislite o tome?

Ko je skot..tu..:roll:

Back